Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

jak rozpoznac ze to wlasnie zz a nie zwykła infekcja

Autor: zuza • 25.06.2010 09:33 • 2 odpowiedzi

zuza

25.06.2010 09:33

Odpowiedz
w lisopadzie powiekszyl mi sie wezeł szyjny ale przechodzilam wtedy zapalenie oskrzeli wezel po ok 1,5 miesiaca wsysnał sie teraz znow jestem troche podziebiona i znow wyczuwam ten cholerny wezeł jestem na antybiotyku ale wezel sie nie wchlania patrzac na okres wchlaniania tamtego to pewnie potrzebuje czasu robilam badanie krwi

LYM 39,8%
MXD 12,9%
NEUT 47,3%

OB 23
pani analityk zeby mnie uspokoic owiedziala ze przy nowotworach te procenty sa wyzsze ..czy w Waszym przypadku rzeczywiscie te parametry odbiegały od normy nie wiem jakie jeszcze badania zrobic by byc spokojna prosze o pomoc

Asowa

25.06.2010 13:43

Odpowiedz

pani analityk zeby mnie uspokoic owiedziala ze przy nowotworach te procenty sa wyzsze ..czy w Waszym przypadku rzeczywiscie te parametry odbiegały od normy nie wiem jakie jeszcze badania zrobic by byc spokojna prosze o pomoc

A masz jakieś objawy ziarnicy?

Badania powinnaś zrobić przynajmniej tydzień po zakończonym antybiotyku.

ola_s

28.06.2010 07:59

Odpowiedz

Ja miałam idealne badania krwi, więc jednak nie jest tak, że po samym badaniu krwi można stwierdzić, że jest to nowotwór, czy też nie. W moim przypadki RTG płuc było ok. Nie miałam żadnych dolegliwości, żadnych objawów. Jedynie wyszedł mi węzeł nad obojczykiem, który w USG okazał się podejrzany. Najlepiej dla spokoju zrób USG, nawet prywatnie to niewielki koszt. Warto wybrać dobrego specjalistę.