Czy mógłbyś mi jeszcze napisać kilka słów o typie nieklasycznym zz NLPHL - guzkowym, z przewagą limfocytów.
Sorki ze sie wtrace, ja troche wiem o NLPHL, bo tez go mialem. To najlepiej leczaca sie odmiana chloniaka, ale tez lubiaca sie zmieniac w chloniaka nieziarnicznego. Ktorego ciezko odroznic od NlPHL pod mikroskopem, a leczenie jest wymaga innego skladu lekow. Leczenie NLPHL jest takie samo jak innych chloniakow ziarnicznych. W czasie leczenia warto jest oceniac skutecznosc leczenia( ale o to juz lekarze powinni zadbac). Chemioterapie co 2 tygonie sa naprawde do wytrzymania i czas od jednej do drugiej szybko uplywa. Nie ma sie czego bac, trzeba sie odnalezc w calej tej sytuacji. Z tego mozna sie wyleczyc i tak zycze:)) powodzenia!
naprawdę nie ma sensu bać się na wyrost. szpik zmienia się w zaawansowanych stadiach. nawet jeśli by to Was dotyczyło - spokojnie, nie ma co panikować.
dzielna badz i dbaj o glowe, by sobie w nia pierdol nie wbijac.
Pozdr, W.
Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Oczywiście staram się nie wbijać sobie pierdół do głowy i oczywiście je sobie wbijam. Tak jak postaram się nie wpaść w panikę, jeśli wynik trepanobiopsji będzie niedobry. I zapewne w nią wpadnę. Czy mógłbyś mi jeszcze napisać kilka słów o typie nieklasycznym zz NLPHL - guzkowym, z przewagą limfocytów. W różnych miejscach różnie o tym piszą. Masz już niemałą wiedzę. I to jest świetne, że się nią dzielisz z żółtodziobami. Dzięki i pozdrowienia.m.