Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

autoprzeszczep

Autor: juli • 02.09.2010 16:31 • 2 odpowiedzi

juli

02.09.2010 16:31

Odpowiedz
Witam wszystkich.. mam pytanko mam ZZ . Miałam 12 wlewów ABVD
Po 12 robiłam PET wynik całowita remisja. Pani doktur dała mi jeszcze 4 wlewy czyli 2 kuracje. Potem mam isc do lekarza i dowiedziec sie o naświrtlaniach. Dziś usłyszałam coś o autopszeszczepie. Czy zawsze jest robiony na koniec autopszeczep. Napisze ze to nie od mojej pni doktór usłyszałam bo koja jest na urlopie . Baldi moze ty coś powiesz na ten temat. Juz sie załamuje ... Prosze o porade ... Pozdrawiam szystkich

krisspolonia

02.09.2010 20:51

Odpowiedz

O 18:31, dnia 2010-09-02 juli napisał(-a):

Witam wszystkich.. mam pytanko mam ZZ . Miałam 12 wlewów ABVD

Po 12 robiłam PET wynik całowita remisja. Pani doktur dała mi jeszcze 4 wlewy czyli 2 kuracje. Potem mam isc do lekarza i dowiedziec sie o naświrtlaniach. Dziś usłyszałam coś o autopszeszczepie. Czy zawsze jest robiony na koniec autopszeczep. Napisze ze to nie od mojej pni doktór usłyszałam bo koja jest na urlopie . Baldi moze ty coś powiesz na ten temat. Juz sie załamuje ... Prosze o porade ... Pozdrawiam szystkich

Użyj wyszukiwarki na forum i jak czegoś nie zrozumiesz albo będziesz miała konkretne pytania to wtedy będzie łatwiej na nie odpowiedzieć.

baldi

02.09.2010 21:21

Odpowiedz

O 18:31, dnia 2010-09-02 juli napisał(-a):

Czy zawsze jest robiony na koniec autopszeczep.

heja. nie, nie zawsze jest robiony autoprzeszczep. jest to procedura wysokospecjalistyczna, wiec nie nalezy sie kazdemu.

na pewno warto skorzystac z urokow nowoczesnej medycyny niz przy ewentualnym nawrocie zastanawiac sie "co by bylo, gdyby wtedy zrobic przeszczep". niestety, nalezy pamietac, ze nie ma zadnej gwarancji, ze przeszczep wyleczy chorobe oraz ze uda sie te procedure przezyc.

wiecej o przeszczepie tutaj: http://www.ziarnica.pl/index.php?tekst=zz_autoprzeszczep