Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

gorączka przed podaniem ABVd

Kochani ,podzielcie się swoją wiedzą,co może być przyczyną wzrostu temperatury, przez ostatnie 3 dni chodzę b.słaby, senny, dziś pojawiła się temperatura 37,4 w piątek mam mieć 7 wlew ABVD, nie czuję...

odpowiedzi: 2 15 lat temu

echogeniczność

Cześć.Mam jedno pytanie. Czy węzły hypoechogeniczne wielkości 18x7 oraz 21x11 bez zatoki to węzły, o które nie muszę się martwić? Lekarz rodzinny powiedział, że dobrze, iż mam taką echogeniczność bo z...

odpowiedzi: 26 15 lat temu

JAK DOSTAĆ SIE DO SZPITALA W CO W W-WIE

Witam wszystkich!Mam pytanie do tych którzy mieli zaszczyt bycia w szpitalu w CO w W-wie. Otóż mam termin wyznaczony na 17.03(jutro), dzis dzwoniłam z pytaniem o wolne miejsce, bez rezulatatu. Spróbuj...

odpowiedzi: 8 15 lat temu

Depilacja laserowa

Witam,czy ktoś ma może jakieś informacje na temat laserowej depilacji włosów po chemioterapii?Moje rosną jak szalone, niestety wszędzie i cholernie trudno sobie z nimi poradzić To nie jest oczywiście...

odpowiedzi: 1 15 lat temu

szczepienie przeciw kleszczom po zz

cześćczy ktoś z Was wie czy są przeciwskazania do szczepienia przeciw kleszczom po zz? mieszkamy w lesie,mąż w remisji od 3 lat i przy szalejącej obecnie boreliozie chetnie bym go zaszczepiła a kolejn...

odpowiedzi: 0 15 lat temu

tarczyca

hej. jestem ponad 8 lat po leczeniu. w międzyczasie mialam badane hormony tarczycy i wszystko bylo ok. teraz staram sie o dziecko i ze wzgledu na pewne niepokojace objawy zbadano mi hormony ponownie n...

odpowiedzi: 3 15 lat temu

remisja i co dalej?

Ziarenka Drogie! Szukam i szukam, czytam różne artykuły i pytam lekarzy...czy jeśli ktoś osiągnął pełną remisję w początkowej fazie leczenia to czy autoprzeszczep jest konieczny??? Jak to było u was,...

odpowiedzi: 12 15 lat temu

ciążą a ziarnica złośliwa

Część mam na imię Monika, w wieku 18 lat okazało się że jestem chora na ziarnice złośliwa było to 4.12.2003 rok potem była chemia 8 cykli do 30.10.2004r od przez cały listopad 2004 roku radioterapia p...

Różnica między PET a tomografem

Kochani podam wyniki z badania PET i tomografu komputerowego zaznaczam, to wyniki przed rozpoczęcia leczenia, którego jestem w trakcie (ABVD)PET - Stwierdza się zwiększony metabolizm glukozy w obrębie...

odpowiedzi: 3 15 lat temu

Węzeł poniżej kąta żuchwy

Witam może pytanie okaże się być banalne, ale proszę mi powiedzieć czy węzły poniżej kąta żuchwy są węzłami podżuchwowymi? i czy wielkość 2cm takiego węzła utrzymująca się przez długi czas(ponad rok)...

odpowiedzi: 2 15 lat temu

ABVD

Mam pytanie do Was Kochani jestem po leczeniu zz brałam chemie abvd 8 cykli na ostatnim wlewie wyszedł mi węzeł na obojczykiem teraz czekam na wyniki z biopsji zauważyłam ze ten węzeł jak go macam uci...

odpowiedzi: 0 15 lat temu

bolące wezły

Hej bardzo mnie bolą węzły ale to jest serio ból dość mocny...co mam o tym myśleć?

nowy węzeł chłonny

Hej wczoraj miałam ostatnie podanie abvd 8 cykl i na ostatnim badaniu wyszedł mi węzeł nad obojczykiem ma około 15mm to jakiś koszmar jest...w poniedziałek mam biopsje cienką igła i za 3tyg.pet....bar...

odpowiedzi: 4 15 lat temu

POWIĘKSZONE WĘZŁY NA SZYI I W DOLE OBOJCZYKOWYM

Witam wszystkich. Szukam jakiej kolwiek pomocy i rady ponieważ już od roku się męczę i nikt z lekarzy mi nic konkretnego nie powiedział... Od kwietnia 2010 miałam już rózne objawy: zaczęło się od powi...

odpowiedzi: 8 15 lat temu

Mrowienie

Hejwlasnie czytalam akapit "co dalej po ABVD" i zastanwiam sie nad punktem "Od czasu do czasu może pojawić się mrowienie w palcach dłoni i stóp" i zastawiam sie czy to zaraz po leczeniu czy moze byc t...