Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

JAK DOSTAĆ SIE DO SZPITALA W CO W W-WIE

Autor: iwka0508 • 16.03.2011 19:52 • 8 odpowiedzi

iwka0508

16.03.2011 19:52

Odpowiedz

Witam wszystkich!Mam pytanie do tych którzy mieli zaszczyt bycia w szpitalu w CO w W-wie. Otóż mam termin wyznaczony na 17.03(jutro), dzis dzwoniłam z pytaniem o wolne miejsce, bez rezulatatu. Spróbuje jutro.Jak to jest tam z ta procedura, czy jest szansa że mnie przyjmą nawet za pare dni skoro miałam termin na 17?jak ogólnie dostać sie na oddział?rejestrować sie normalnie do poradni i potem zaprowadzą nie wiem. Czuje że stoje w martwym punkcie, niedojże byłam leczona złą chemia, na inną chorobę, to teraz mam kolejne schody.

baldi

16.03.2011 20:34

Odpowiedz
jesli masz termin to nie musisz dzwonic.

przyjedz do CO-I. jesli to Twoj pierwszy raz - idz do pierwszorazowej rejestracji. tzn. najpierw odstoj swoje a potem wejdz, gdzie dostaniesz swoj indywidualny PID. tam Cie pokieruja co dalej.

iwka0508

17.03.2011 09:00

Odpowiedz

O 21:34, dnia 2011-03-16 Baldi napisał(-a):

przyjedz do CO-I. jesli to Twoj pierwszy raz - idz do pierwszorazowej rejestracji. tzn. najpierw odstoj swoje a potem wejdz, gdzie dostaniesz swoj indywidualny PID. tam Cie pokieruja co dalej.

Baldi, tak juz zrobiłam, miałam termin wyznaczony na 17.03, wczoraj dzwoniłam czy jest wolne mijsce, no i nie miałam szczęścia, dzis też bede dzwonić.Jak potem ewentualnie postępować?rejestrować sie tak jak poprzednio do poradni?nie wiem. Termin mija,brak miejsc,a ja nadal z tym męcze się

Asowa

17.03.2011 12:33

Odpowiedz

Baldi, tak juz zrobiłam, miałam termin wyznaczony na 17.03, wczoraj dzwoniłam czy jest wolne mijsce, no i nie miałam szczęścia, dzis też bede dzwonić.Jak potem ewentualnie postępować?rejestrować sie tak jak poprzednio do poradni?nie wiem. Termin mija,brak miejsc,a ja nadal z tym męcze się

Ale po co miałaś dzisiaj tam jechać? Miałaś wyznaczony termin na odział czy do przychodni do lekarza?

Sorry, ale bardzo chaotyczne są twoje wpisy...

Napisz dokładnie o ci chodzi, po co masz tam jechać, czy masz tam swojego lekarza prowadzącego, czy to pierwsza wizyta w CO?

baldi

17.03.2011 14:50

Odpowiedz
iwka, po raz drugi usuwam Twój post.
być może nie wiesz z jakiego powodu: http://www.ziarnica.pl/index.php?tekst=forum&idforum=1&akcja=showthread&num=11337

przepraszam, porządek musi byc.

magda

18.03.2011 09:39

Odpowiedz

O 10:00, dnia 2011-03-17 iwka0508 napisał(-a):

O 21:34, dnia 2011-03-16 Baldi napisał(-a):

ja miałam wyznaczony termin na operacje, zgłosiłam się tego dnia do rejestracji a potem mnie zaprowadzono na odzdział. Pozdrawiam

Wczoraj wyszłam, jak by były jakieś pytania to chętnie pomogę

radek

30.03.2011 17:54

Odpowiedz

O 20:52, dnia 2011-03-16 iwka0508 napisał(-a):

Witam wszystkich!Mam pytanie do tych którzy mieli zaszczyt bycia w szpitalu w CO w W-wie. Otóż mam termin wyznaczony na 17.03(jutro), dzis dzwoniłam z pytaniem o wolne miejsce, bez rezulatatu. Spróbuje jutro.Jak to jest tam z ta procedura, czy jest szansa że mnie przyjmą nawet za pare dni skoro miałam termin na 17?jak ogólnie dostać sie na oddział?rejestrować sie normalnie do poradni i potem zaprowadzą nie wiem. Czuje że stoje w martwym punkcie, niedojże byłam leczona złą chemia, na inną chorobę, to teraz mam kolejne schody.

Ja leczę się tam w "PRZYCHODNI" i to też w czwartek.

Nie wiem dokładnie o co Ci chodzi ( pewnie miałaś wyznaczoną wizytę w przychodni), ale skoro miałaś wyznaczoną wizytę to trzba było poprostu na nią iść.. (wczesniej rejestrukąc się w rejestracji jak w każdym ośrodku zdrowia ). Nie wiem o jakie wolne miejsce chodzi...

Na odział kieruje lekarz z przychodni, ale w CO w Warszawie leży się na min tylko w przypadku operacji itd. w większości przypadków w tym moim jest leczenie ambilatoryjne, czyli wizyta u lekarza w przychodni a potem chemia na odziale "szpital dzienny". w razie pytań służę pomocą

Asowa

30.03.2011 19:37

Odpowiedz

Ja leczę się tam w "PRZYCHODNI" i to też w czwartek.

ale w CO w Warszawie leży się na min tylko w przypadku operacji itd. w większości przypadków w tym moim jest leczenie ambilatoryjne, czyli wizyta u lekarza w przychodni a potem chemia na odziale "szpital dzienny".

Niektórzy muszą leżeć na oddziale przez jakiś czas w czasie wlewów, nie każdy dostaje na dziennym...

Magda

31.03.2011 09:23

Odpowiedz
W czasie wlewów się też leży na oddziale, ja leżałam też w czasie planowania radio i w czasie całego radio, ale leżą też starsi słabi ludzie itd., to normalny oddział, nie tylko "w czasie operacji". Jak miałam termin na oddział, to przyjeżdzałam i sekretarka z gabinetu w przychodni prowadziła mnie do ruchu chorych, tam zakładają kartę (ja już miałam, bo leżałam na biopsji na innym oddziale) i prowadzą na górę (bądź wysyłają jak się jest w dobrym stanie i zna się szpital).
Jak mi się radio przesunęło, to moja dr osobiście do mnie zadzwoniła przełożyć termin orzyjazdu na oddział.
Zawsze jak się jedzie tam po raz pierwszy trzeba odstać swoje w kolejce do rejestracji pierwszorazowej, gdzie zakładają kartę z numerem pacjenta. Tego się chyba nie da ominąć.