Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

gorączka przed podaniem ABVd

Autor: Janek • 30.03.2011 16:09 • 2 odpowiedzi

Janek

30.03.2011 16:09

Odpowiedz

Kochani ,podzielcie się swoją wiedzą,co może być przyczyną wzrostu temperatury, przez ostatnie 3 dni chodzę b.słaby, senny, dziś pojawiła się temperatura 37,4 w piątek mam mieć 7 wlew ABVD, nie czuję żebym był przeziębiony, jedyne to z nosa cieknie mi woda o zapachu chemii,pytam bo boję się temperatury, miałem ją na okrągło przez 3 m-ce przed rozpoczęciem leczenia.

Aga71

30.03.2011 17:23

Odpowiedz

O 18:09, dnia 2011-03-30 Janek napisał(-a):

Kochani ,podzielcie się swoją wiedzą,co może być przyczyną wzrostu temperatury, przez ostatnie 3 dni chodzę b.słaby, senny, dziś pojawiła się temperatura 37,4 w piątek mam mieć 7 wlew ABVD, nie czuję żebym był przeziębiony, jedyne to z nosa cieknie mi woda o zapachu chemii,pytam bo boję się temperatury, miałem ją na okrągło przez 3 m-ce przed rozpoczęciem leczenia.

Przed ostatnim beacoppem-4 miałam również stany podgorączkowe, dokładnie takie same jak Ty. Niestety u mnie wystąpił również świąd. Miałam robione β2-mikroglobuliny wyszły w normie, ldh-norma. Jedynie crp podwyższone, rtg klaty też uspokoiło lekarzy- dołożono mi 5 beacoppa- przyczyna gorączek?...może być nasza choroba....Dostałam antybiotyk i chemia poleciała. Świąd ustąpił, podgorączkowe stany również.Nie wiem, czy Ci pomogłam.

Janek

01.04.2011 09:36

Odpowiedz

No i stało się jak przewidywałem nie dostałem dziś kolejnego wlewu,za mało neutrofili(jak nie pomyliłem nazwy)pani pielęgniarka nie powiem b.sympatyczna i grzeczna zapewniła że na poniedziałek się odrodzą bo białe są ok.Ale mam jeszcze jedna sprawę, czy kto spotkał się z zjawiskiem napadowego wycieku (ciurkiem) przejrzystego płynu z nosa o zapachu chemii od tygodnia mnie to męczy podejrzewam,że nawet te stany podgorączkowe od tego co prawda w gardle mnie też coś podrapuje,a ostatnie 4 dni były koszmarem słaby i senny chyba tak w życiu nie byłem dziś trochę lepiej, nie wiem czy to są objawy leczenia ABVD, czy jakiejś wznowy w trakcie leczenia nie wiem co o tym myśleć.