Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

Ważne-Dobry onkolog!

Witam! Potrzebuję jakieś namiary na dobrego onkologa w IV stopniu zz. Najlepiej z okolic Warszawy ale niekoniecznie. Takiego który podejmię się walki z chorobą a nie zostawi tylko z Encortonem i powie...

odpowiedzi: 1 15 lat temu

Infekcja a radioterapia

Jestem po chemioterapii w trakcie przygotowania do naświtlań.Dopadła mnie jakaś infekcja,chyba wirusa zapożyczyłam od mojego małego dziecka-ból gardła,duży katar-na razie tylko tyle.Czy podczas infekc...

odpowiedzi: 0 15 lat temu

wezly

Mam pytanie mam 2 węzły wyczuwalne i jestem w trakcie radioterapii a dokładnie po 7 naświetlaniu i martwię się bo jak na razie nic te węzły się nie zmniejszają...czy to znaczy że radio nie pomaga???

ziarnica u małego dziecka

Czy możliwa jest ziarnica u dziecka 3,5 letniego. Prosze bardzo o informację

odpowiedzi: 10 15 lat temu

Dziwna tempratura po ABVD

Jestem po 9 wlewie,6 dzień,nie miałem takiego przypadku jak teraz,może kto pomoże przez 2 dni po wlewie temp.36,5 ale już 4-ty dzień rano temp.36,5 a od południa 37,nawet 37,3 do wieczora wieczorem ta...

odpowiedzi: 4 15 lat temu

Powikłania kardiologiczne - czy ktoś ma podobne objawy?

Witam!Mam 50 lat. 30 lat temu wyleczono mnie z ziarnicy. Jestem po naświetlaniu Co (kobaltem) żuchwy i okolicy śródpiersia, po chemioterapii (kurs Moppa) oraz usunięciu śledziony. Od wyleczenia bardzo...

co to jest SUV

witam!otzymałam dziś wyniki PET wszytko ok tylko INNE:SUV wątroby 5.1 SUV MBPS 3.0Wnioski bez ognisk aktywnej choroby rozrostowej w ocenie pET o co tu chodzi proszę o pomoc!pzdr

odpowiedzi: 7 15 lat temu

Drapanie w gardle po ABVD

Kochani ,jestem po 9 wlewie (planowane 12) i mogę powiedzieć że ostatniego wcale nie odczułem nie wiem czy to dobrze czy źle,ale mam pytanie coraz częściej mnie drapie w gardle i mam jakby takie lekki...

odpowiedzi: 9 15 lat temu

nocne poty w remisji

witam wszystkichmoże jestem przewrażliwiona, ale zaczynam się nakręcać więc spytam co o tym sądziecie :remisja -pet z września 2010, aktualnie od miesiąca nocne poty, bez gorączki, nie jestem przezięb...

odpowiedzi: 6 15 lat temu

spis ozdrowieńców

Cześć,Ostatnio na oddziale hematologii znalazłem informację, że prowadzony jest ogólnopolski spis ozdrowieńców (via internet). Macie może adres tej strony? Nie mogę jej odnaleźć.Z góry dzięki.

czy ABVD może mieć wpływ na wynik cutologii???

Po piątym kursie ABVD poszłam się przebadać do ginekologa, wcześniej wszystko było zawsze ok, może poza drobnymi zapaleniami, które przechodziły jeszcze szybciej niż się pojawiały. Tym razem miałam na...

odpowiedzi: 0 15 lat temu

ziarnica

witam serdecznie mam obawy co do wezlow u mojego 5 letniego syna poniewaz syn choruje na zz jestesmy od grudnia po zakonczonej chemioterapi ale dzis na badaniu lekarka stwierdzila ze ma kilka powieksz...

świadczenia

Witam. Mam pytanko do was jestem chora na ziarnice i jestem drugi miesiąc na zwolnieniu teraz pewnie będzie wypłacał mi ZUS pieniążki a nie zakład pracy. Czy oprócz tego mozna starać się o jakiś zasił...

odpowiedzi: 31 15 lat temu

kiepskie aparaty usg

NTO (nowa trybuna opolska) 213 (10 IX)***w trakcie USG lekarz wykryl u Barbary zmiany w nerce. ta z wrazenia nie potrafila wydusic z siebie slowa, bo.. nerkę usunięto jej kilka lat temu***Mnie ginekol...

odpowiedzi: 8 15 lat temu

kaszel + oddychanie

szukalam na forum i niestety nic konkretnego nie znalazlam...mam pytanie...jestem ponad miesiac od zakonczenoia chemii (abvd)...od jakiegos czasu mam problemy z oddychaniem...nie codziennie ...nie prz...

odpowiedzi: 2 15 lat temu