Ogólne
Guzek w podopłucnej
Kochani potrzebuje odpowiedzi co może oznaczać w naszym przypadku takie stwierdzenie "w nadprzeponowech pariach płuc pogrubienie linii przegrodowych oraz drobne zagęszczenia mią ższowe (w tym pojedync...
Limfocyty po zakończeniu leczenia
Witajcie:) mam pytanie do wszystkich, którzy mieli zaburzenia w rozmazie krwi przed rozpoczęciem leczenia. Jak długo czekaliście by wartości limfocytów doszły do normy? jak wyglądała Wasza morfologia...
zmiany włóknisto-niedodmowe
Witam ponownie:) czy ktoś bardziej doświadczony wie może co znaczą "zmiany włóknisto-niedodmowe"? czy to coś poważnego?
Chłoniak, a marihuana.
Zauważyłam jakiś czas temu guza po prawej stronie szyi. Myślałam, że zniknie, ale nie. Czytałam dużo już w internecie czym to może byś spowodowane i muszę się przyznać,że się boję. Boję razy dwa. Boję...
radioterapia
Hej Kochani za tydzień zaczynam radioterapie...mam pytanie bo mam jeszcze kila węzłów jeszcze powiększonych jeden ma 16mm a drugi 14mm i jeszcze jeden 12mm...czy radioterapia sobie z nimi poradzi?
wyniki pet
Hej jestem po zakończonej chemioterapii abvd dziś odebrałam wyniki peta...-szyja i klatka piersiowa W okolicy nadobojczykiem lewej węzeł chłonny o śr.ok.16mm i SUV do 6.5.Poniżej,pomiędzy 1 żebrem a l...
Czy tomografia komputerowa jest dokładnym i wiarygodnym badaniem?
Cześć chciałam zapytać was czy można wierzyć tomografii. Ja ostatnio miałam robioną klatkę piersiową i brzuch. Czy podczas prześwietlania klatki piersiowej widoczna też jest szyja.Pytam bo mam kilka m...
bardzo proszę o odpowiedz
CZy tomografia klatki piersiowej wyłapie również patologicznie zmienione węzły chłonne szyii i obojczyków. bardzo proszę o odpowiedz.
Pokrzywka na skórze - związek z ziarnicą??
Moi Drodzy,od ponad tygodnia cierpię na zapalenie skóry, które zapewne jest ostrą pokrzywką. Kaszana skóra, czerwone plamy, bąble, okrutne swędzenie, spuchnięte ręce dodatkowo. Jednym słowem masakra.W...
4 cykle ABVD i co dalej
Kochani jak już wcześniej pisałem odnowiła mi się ZZ po23 latach, obecnie jestem przed 8 wlewem (18.04)pierwsze były 4 wlewy po wizycie w IO dołożono 4 i w zaleceniach IO napisane jest"kontrola w tut....
pytanie
Choruje na chloniaka nieziarnicznego jestem 5 miesiecy po auto od miesiaca nie moge pozbc sie uczulenia najperw drobne plamki na dekolcie a teraz rowniez na twarzy nie swedzi ale chwilami uczucie piec...
bóle palucha
mam pytnie,czy ktoś wie co oznacza ból prawego palucha czy prawdą jest że jest to objaw inwazji na kości??
Czy ktoś mi podpowie?
WItajcie, mam do was pytanko, czy wiecie jak to jest z opalaniem podczas chemioterapii? można korzystać np z solarium? Został mi jeszcze jeden kurs ABVD, wcześniej bałam się korzystać, ale teraz tak m...
chemia boje się
cześć !!! Czy ktoś może mi przybliżyć jak fizycznie i psycicznie jest po chemi???? Mam zdiagnozowaną ziarnicę w czwartek pobranie szpiku do biopsji a w piątek mam pierwszy wlew... Boje się :)Pomocy
Dziwny przypadek ZZ ?
Piszę do Was z zapytniem czy ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem.Miesiąc temu zakończyłam chemię ABVD 6 cykli. Mam zdiagnozowane NS IIA.Mój przypadek od początku było chyba troszkę nietypowy. Na s...