Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

Guzek w podopłucnej

Kochani potrzebuje odpowiedzi co może oznaczać w naszym przypadku takie stwierdzenie "w nadprzeponowech pariach płuc pogrubienie linii przegrodowych oraz drobne zagęszczenia mią ższowe (w tym pojedync...

odpowiedzi: 0 15 lat temu

Limfocyty po zakończeniu leczenia

Witajcie:) mam pytanie do wszystkich, którzy mieli zaburzenia w rozmazie krwi przed rozpoczęciem leczenia. Jak długo czekaliście by wartości limfocytów doszły do normy? jak wyglądała Wasza morfologia...

odpowiedzi: 7 15 lat temu

zmiany włóknisto-niedodmowe

Witam ponownie:) czy ktoś bardziej doświadczony wie może co znaczą "zmiany włóknisto-niedodmowe"? czy to coś poważnego?

Chłoniak, a marihuana.

Zauważyłam jakiś czas temu guza po prawej stronie szyi. Myślałam, że zniknie, ale nie. Czytałam dużo już w internecie czym to może byś spowodowane i muszę się przyznać,że się boję. Boję razy dwa. Boję...

odpowiedzi: 11 15 lat temu

radioterapia

Hej Kochani za tydzień zaczynam radioterapie...mam pytanie bo mam jeszcze kila węzłów jeszcze powiększonych jeden ma 16mm a drugi 14mm i jeszcze jeden 12mm...czy radioterapia sobie z nimi poradzi?

odpowiedzi: 3 15 lat temu

wyniki pet

Hej jestem po zakończonej chemioterapii abvd dziś odebrałam wyniki peta...-szyja i klatka piersiowa W okolicy nadobojczykiem lewej węzeł chłonny o śr.ok.16mm i SUV do 6.5.Poniżej,pomiędzy 1 żebrem a l...

odpowiedzi: 1 15 lat temu

Czy tomografia komputerowa jest dokładnym i wiarygodnym badaniem?

Cześć chciałam zapytać was czy można wierzyć tomografii. Ja ostatnio miałam robioną klatkę piersiową i brzuch. Czy podczas prześwietlania klatki piersiowej widoczna też jest szyja.Pytam bo mam kilka m...

odpowiedzi: 11 15 lat temu

bardzo proszę o odpowiedz

CZy tomografia klatki piersiowej wyłapie również patologicznie zmienione węzły chłonne szyii i obojczyków. bardzo proszę o odpowiedz.

Pokrzywka na skórze - związek z ziarnicą??

Moi Drodzy,od ponad tygodnia cierpię na zapalenie skóry, które zapewne jest ostrą pokrzywką. Kaszana skóra, czerwone plamy, bąble, okrutne swędzenie, spuchnięte ręce dodatkowo. Jednym słowem masakra.W...

4 cykle ABVD i co dalej

Kochani jak już wcześniej pisałem odnowiła mi się ZZ po23 latach, obecnie jestem przed 8 wlewem (18.04)pierwsze były 4 wlewy po wizycie w IO dołożono 4 i w zaleceniach IO napisane jest"kontrola w tut....

pytanie

Choruje na chloniaka nieziarnicznego jestem 5 miesiecy po auto od miesiaca nie moge pozbc sie uczulenia najperw drobne plamki na dekolcie a teraz rowniez na twarzy nie swedzi ale chwilami uczucie piec...

odpowiedzi: 2 15 lat temu

bóle palucha

mam pytnie,czy ktoś wie co oznacza ból prawego palucha czy prawdą jest że jest to objaw inwazji na kości??

odpowiedzi: 6 15 lat temu

Czy ktoś mi podpowie?

WItajcie, mam do was pytanko, czy wiecie jak to jest z opalaniem podczas chemioterapii? można korzystać np z solarium? Został mi jeszcze jeden kurs ABVD, wcześniej bałam się korzystać, ale teraz tak m...

odpowiedzi: 1 15 lat temu

chemia boje się

cześć !!! Czy ktoś może mi przybliżyć jak fizycznie i psycicznie jest po chemi???? Mam zdiagnozowaną ziarnicę w czwartek pobranie szpiku do biopsji a w piątek mam pierwszy wlew... Boje się :)Pomocy

odpowiedzi: 6 15 lat temu

Dziwny przypadek ZZ ?

Piszę do Was z zapytniem czy ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem.Miesiąc temu zakończyłam chemię ABVD 6 cykli. Mam zdiagnozowane NS IIA.Mój przypadek od początku było chyba troszkę nietypowy. Na s...

odpowiedzi: 5 15 lat temu