Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Różnica między PET a tomografem

Autor: Janek • 21.03.2011 09:11 • 3 odpowiedzi

Janek

21.03.2011 09:11

Odpowiedz
Kochani podam wyniki z badania PET i tomografu komputerowego zaznaczam, to wyniki przed rozpoczęcia leczenia, którego jestem w trakcie (ABVD)
PET - Stwierdza się zwiększony metabolizm glukozy w obrębie
-licznych pojedynczych oraz pakietów w.chłonnych około aortalnych, największy na wysokości naczyń nerkowych po stronie lewej o wym.5,8x7,3x6,4 cm (SUW max.10,2)
TK -liczne powiększone węzły chłonne okołoaortalnie-
największe po stronie lewej na wysokości odejścia tętnic nerkowych o wymiarach około 46x38 mm
PET był robiony wcześniej może kto wie co jest przyczyna tak dużej różnicy między wielkościami pakietów.

magdus

21.03.2011 17:49

Odpowiedz

o wym.5,8x7,3x6,4 cm (SUW max.10,2)

TK -liczne powiększone węzły chłonne okołoaortalnie-

największe po stronie lewej na wysokości odejścia tętnic nerkowych o wymiarach około 46x38 mm

PET był robiony wcześniej może kto wie co jest przyczyna tak dużej różnicy między wielkościami pakietów.

kochany sprawdz jednostke bo uwazam ze to jest przyczyna rozbieznosci w badaniu pet wymiary podales5,8X7,3x6,4 centymetry a w tomografi 46x38 milimetra a w centymertach to jest 4,6x3,8 wiec te rozbieznosci nie sa wcale takie duze

baldi

21.03.2011 18:04

Odpowiedz

roznica moze wynikac z tego, ze jeden aparat byl dokladniejszy od drugiego. jeden lekarz dokladniejszy od drugiego..

Janek

22.03.2011 12:01

Odpowiedz
Magus,w/g mnie ta różnica jest trochę za duża biorąc pod uwagę że PET robiony był 2 m-ce wcześniej,myślę że w tym czasie pakiety na pewno rosły a nie malały (nie było żadnego leczenia ,w tym okresie były badania)
Baldi,myślisz że różnica w sprzęcie dałaby taki rozrzut? czy jak piszesz rzetelność lekarzy odczytujących wyniki? bo tu byłbym bardziej skłonny uwierzyć widząc jak jestem traktowany przy tzw.wizytach kontrolnych nie mają czasu nawet odpowiedzieć na jedno pytanie, szkoda pisać może jako przeżyję te chemie za mną już 3 cykle jeden jeszcze zaplanowany później kontrola i zobaczymy .