Ogólne
chemia DHAP???
Otrzymałam wiadomość od lekarza że zapisują mnie na chemię zwaną DHAP.Miałam być przygotowywana do autoprzeszczepu. Czy to część tego procesu? Czy dają mi coś dodatkowego?Mam rozterki że jestem jakimś...
panikowanie...
Zastanawiam się czy ja tak tylko mam czy raczej jest to coś normalnego. Kilka miesięcy temu zakończyłam leczenie i jestem w remisji ale ciągle się boję, panikuję i co jakiś czas doszukując się dziury...
proszę napiszcie coś
Piszę już o tym kolejny raz jestem w trakcie radioterapii po chemii został mi węzeł 16mm...martwi mnie bardzo swędzenie skory który dostałam jakieś tydzień temu...morfologia WBC 5,00 tylko limfocyty i...
wysypka w czasie radioterapii
Hej wszystkim jestem w trakcie radio i dostałam jakąś wysypkę na plecach i klatce piersiowej i jeszcze swędzi mnie noga i mam ją zaczerwienioną...czy to objaw zz? czy skutki radioterapii?Proszę o opin...
Rok po chemii. Czy to poboczne skutki leczenia?
Witam serdecznie!Leczenie ZZ IV stopnia zakończyłem we wrześniu 2009 roku, leczyłem się od listopada 2008 roku, otrzymałem 16 wlewów ABVD i 17 naświetlań. Teraz czuję się świetnie, znów pracuję, kończ...
Asia
Hej mam problem...jestem po chemioterapii i miałam badanie pet i mam jeszcze jednego węzła który ma 16mm i mam mieć radioterapie...chodzi mi o to że robiłam sobie cytologie miesiąc temu i jest niby cy...
CHEMIA GAMLL
Mam chłoniaka w śródpiersiu i od 3 m-cy jestem leczona chemią Gmall. Mam pytanie : czy ktoś był leczony nią?jaki efekt ona osiąga?wcześniej miałam ABVD i ICE i zero poprawy.
swedzą mnie nogi w czasie radio
Jestem w czasie radioterapii od soboty swędzą mnie nogi...czasem nawet głowa...a nigdy wcześniej nie miałam takich objawów...czy to jest normalne czy nie
radioterapia
Mam pytanie mam węzły wyczuwalne nad obojczykiem i jestem w trakcie radio po 13 naświetleniach a te moje węzły nic się nie zmniejszają.zostało mi 10 naświetleń.czy może tak być że one się już nie wchł...
Miąższ grasicy
Dzisiaj odebrałem kolejne wyniki PETa.Pochwalę się: "nie stwierdza się lokalizacji choroby zasadniczej" :)Ale jest ciekawe zdanie z opisu TK:"Zamostkowo w śródpiersiu owalna struktura zawierająca zwap...
wczasy w Egipcie
Hej kończę teraz radioterapie czy mogę jechać po zakończonym leczeniu 2 tyg.po do Egiptu czy mi to zaszkodzi?
zabiegi SPA
Hejczy ktos z ozdrowiencow wie czy wolno nam poddawac sie zabiegom SPA jak np THALGO mince body wrap, ktory zawiera lekki masaz (albo drenaz limfatyczny)w przeciwskazaniach sa choroby nowotworowe ale...
ojcostwo po ziarnicy
witam wszystkich,chcialbym zostac tata i tak sie zastanawiam czy oprocz tego ,ze moge byc bezplodny sa mozliwe jakies inne skutki uboczne przebytej choroby zwiazane z nasieniem. innymi slowy mowiac -p...
radioterapia,swędzi mnie skora
Jestem w trakcie radio od wczoraj swędzi mnie skóra...mam wyczuwalne 2 węzły czy to znaczy że radioterapia nie działa?
morfologia
Hej jestem w trakcie radioterapii i mam jeszcze 2 węzełki wyczuwalne...miałam robioną morfologie i wszystko wychodzi ok oprócz neurocytów i limfocytów są za duże albo za małe....martwi się i nie wiem...