Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

Ziarniaki woj. Zachodniopomorskie

Witajcie:) Szukam osób z woj. Zachodniopomorskiego, które chorują na ziarnicę i są w trakcie leczenia, oraz tych, którzy już mogą się zaliczyć do grona szczęśliwych ozdrowieńców:) Znalazłam kilka osób...

odpowiedzi: 1 15 lat temu

Alloprzeszczep poznań

Witam. Poszukuję ludzi po alloprzeszczepie najchętniej w Poznaniu. Bardzo dziękuję za każdą wiadomość

odpowiedzi: 0 15 lat temu

Znowu nietrafna chemia!!!!!

Witam was. Mam pierwotnego chłoniaka lim B, najpierw miałam 10 wlewów chemi ABVD, a teraz zmienili mi na ICE. ICE miałam 2 razy dopiero, z tym że ten drugi już był podany z przeciwciałem.Mój guz w śró...

odpowiedzi: 5 15 lat temu

Wniosek z badania PET - co o tym myślicie ???

W piątek odebraliśmy wynik z badania PET . Badanie odbyło się po 8 seriach ABVD (16 wlewów) , niestety nadal to świnstwo jest w ciele mojego męża. Co myślicie o napisanym wniosku :Aktywny proces w ukł...

odpowiedzi: 12 15 lat temu

Spuchnięta twarz

Jestem w trakcie terapii. Ogólne samopoczucie bardzo dobre.Jedyny skutek uboczny podczas chemioterapii, co normalne, to obrzęk twarzy. Jestem nienaturalnie opuchnięta.Problem, że po między chemiami te...

Po pół roku nowy węzeł..

Pół roku temu skończyłam chemioterapię. Wszystko było ładnie, pięknie. Dzisiaj miałam kolejną kontrolę, na usg wyszło, że mam nowego węzła 12x8mm po lewej stronie nad obojczykiem. Pierwotne guzki miał...

odpowiedzi: 6 15 lat temu

Co byście zrobili?

Witam serdecznie. Już kilka razy pisałam na forum- od 7 lat leczę się z ziarnicy. miałam wszystkie możliwe chemie, radioterapie, dwa przeszczepy.Metody wszystkich tzw.4 linii leczenia wyczerpane! Te...

Afta.

Hej.Zrobila mi sie ogrona afta na gornej wardze od wewmetrznej strony, boli to jak .... Ktos ma jakies sposoby zeby sobie z tym ulzyc? Pozdrowienia.

odpowiedzi: 8 15 lat temu

ABVD

Hej jestem w trakcie leczenia zz...mam pytanie ostatnio bolą mnie węzły pod pachami czy to oznacza coś złego?Proszę odpiszcie...

odpowiedzi: 3 15 lat temu

Chłoniak w płucach i woda

Witam.Muj wujek ma 37 lat jest kawalerem i złotym człowiekiem nie palił a jak pił to sporadycznie.Trafił do szpitala w Żaganiu z objawami wody w płucach przez 3 tygodnio leczono go wlasnie na ta choro...

odpowiedzi: 23 15 lat temu

Co u Dana?

Dawno się nie odzywał. Czy ktoś coś wie o Danie?

po jakim czasie odrastaja włosy?

wiam.1 lutego zaczełam chemie ICE, wcześniej miałam ABVD, owszem przeżadziły mi sie włosy, ale od wczoraj juz po tym ICE odczułam hm ból włosów no i wiecej mi ich zostaje w garści.Jeszcze przede mną 3...

jaka chemia działa na chłoniaka limf B?

własnie wykryto u mnie pierwotnego chłoniaka limf B, wcześniej byłam leczona na ziarnicę, miałam 10 chemii ABVD i 2 ICE z podaniem przeciwciał.Nadal czuje zgrubienie na szyji i wątpie żeby coś mi tam...

powikłania kardiologiczne/neurologiczne po chemii ?

Witam serdecznie,mam pytanie odnośnie powikłań kardiologicznych lub neurologicznych po chemioterapii, bo dostałam skierowania i nie bardzo wiem czego się mogę spodziewać, jeżeli macie jakieś doświadcz...

odpowiedzi: 8 15 lat temu

przeziebienia, infekcje itp

Zakonczylam leczenie w grudniu 2010, wszystko bylo ok.Od dwoch dni czuje sie gorzej, tzn mam lekko podwyzszona temperature, troche drapie w gardle, ale tez czasem lekko kuje w srodpiersiu.Czy powinnam...