Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

proszę o radę

Bardzo proszę o radę, ponieważ nie wiem co robić. Boję się iść do lekarza, ponieważ nie wiem co mi powie. 3 lata temu zaczęłam pracować w pewnej firmie, gdzie pracowałam dość ciężko fizycznie. Po pół...

odpowiedzi: 1 14 lat temu

moje objawy bardzo sie niepokoję

witam mam 15 lat w styczniu 2011 roku wymacałem dwa powiększone węzły chłonne podżuchwowe , po mięsiącu po drugiej stronie żuchwy pojawił się tez powiększony węzełek chłonny przed nim jest nieco więks...

CAŁKOWITA REMISJA

Witajcie....Chorowałam na chłoniaka śródpiersia od grudnia 2010 roku. Wczoraj dowiedziałam się o całkowitej remisji choroby po badaniu PET:-)))Szczęście moje ogromne.....Niestety muszę otrzymać jeszcz...

odpowiedzi: 4 14 lat temu

Ile czasu chorowaliście, ile czasu chorujecie?

Cześć!Jestem Herman:) Interesuje mnie ile czasu już chorujecie na ZZ (chłoniaka nie/ziarnicznego), może wśród Was są osoby już po chorobie? Ile czasu chorowaliście? Spotkałem Człowieka, który już walc...

odpowiedzi: 3 14 lat temu

bol stawow?

Witam. Jestem po drugim wlewie i kilka dni przed kolejna chemia czuje bol w lokciach, kolanach, czasem w nadgarstkach. To oznaka wybjania ziarnicy czy cos nie tak ze mna? Mam jeszcze jedno pytano. Lec...

leczenie podtrzymujące

Witam wszystkichWiem, że zaglądają tu osoby z chłoniakiem nieziarnicznym i to głównie do nich to pytanie,czy ktoś słyszał o leczeniu podtrzymującym preparatem MAPTHERA (Rituxan)? podobno w bardziej cy...

odpowiedzi: 5 14 lat temu

WKŁUCIE CENTRALNE W PACHWINE

Witam!! Mam pytanie:jak wygląda wkłucie centralne w pachwinie?jutro mam je mieć, a stresuje sie bardzo, bo to może uniemożliwiac mi poruszanie sie. Obecnie lecze sie w CO w Warszawie, mam port ale jes...

odpowiedzi: 2 14 lat temu

wyniki moczu

Proszę Was o radę jestem po chemioterapii i radioterapii czekam na badanie pet robiłam dziś badanie moczu i wyszło mi że mam za dużo neurocytów i zalegają jakieś bakterie i jest jakiś śluz...ten zły w...

odpowiedzi: 5 14 lat temu

OB w trakcie leczenia

Witam! czy podczas chemioterapii mieliście OB w normie czy podwyższone? Czy podwyższone OB w trakcie leczenia może świadczyć o jego nieskuteczności/skuteczności/czymkolwiek innym? Ja po 4 wlewie mam o...

odpowiedzi: 0 14 lat temu

znaczny stopień niepełnosprawności a PKP

Witam:)Mam chłoniaka śródpiersia. Lekarz orzekł znaczny stopień niepełnosprawności na dwa lata do 2013 roku. Niebawem wybieram się do pracy, do której dojeżdżam PKP.Znaczny stopień niepełnospraności o...

odpowiedzi: 6 14 lat temu

szybki spadek wagi

Kochani ,powiedzcie jak szybki był u Was spadek wagi mnie waga trzymała się przez 11 wlewów na tym samym poziomie teraz w ciągu 2 tyg. spadła prawie 5kg.

odpowiedzi: 20 14 lat temu

bóle węzłow po zakończonym leczeniu

Hej jestem po chemioterapii i radioterapii...radioterapie skończyłam 3tyg.temu i nadal mam wyczuwalne 2 węzły nad obojczykiem.Teraz czekam na badanie pet i on ma odpowiedzieć na pytanie czy węzły są n...

odpowiedzi: 3 14 lat temu

typ histpat NSII - czy ktoś ma/miał?

Witam.W maju tego roku zdiagnozowano u mnie ziarnicę złośliwą NS II CS II BX. Jestem w trakcie chemioterapii ABVD, po 3 wlewie. Moje wątpliwości dotyczą typu histopatologicznego: stwierdzono u mnie wł...

odpowiedzi: 9 14 lat temu

slub w tvn

http://dziendobrytvn.plejada.pl/28,49729,news,,1,,nasza_bohaterka_wychodzi_za_maz,aktualnosci_detal.html#autoplayKochane Ziarniaczki! Nie pisałam wcześniej, bo nie wiedzialam jak to wyjdzie, ale wyszł...

odpowiedzi: 9 14 lat temu

pomoc psychologiczna

Hejjestem w remisji 8 lat jednak caly ten czas nie opuszcza mnie strach przed nawrotem choroby. Po terapii chodzilam do psychologa ponad rok ale zrezygnowalam, slonczylam studia, poszlam do pracy i ni...

odpowiedzi: 4 14 lat temu