Ogólne
proszę o radę
Bardzo proszę o radę, ponieważ nie wiem co robić. Boję się iść do lekarza, ponieważ nie wiem co mi powie. 3 lata temu zaczęłam pracować w pewnej firmie, gdzie pracowałam dość ciężko fizycznie. Po pół...
moje objawy bardzo sie niepokoję
witam mam 15 lat w styczniu 2011 roku wymacałem dwa powiększone węzły chłonne podżuchwowe , po mięsiącu po drugiej stronie żuchwy pojawił się tez powiększony węzełek chłonny przed nim jest nieco więks...
CAŁKOWITA REMISJA
Witajcie....Chorowałam na chłoniaka śródpiersia od grudnia 2010 roku. Wczoraj dowiedziałam się o całkowitej remisji choroby po badaniu PET:-)))Szczęście moje ogromne.....Niestety muszę otrzymać jeszcz...
Ile czasu chorowaliście, ile czasu chorujecie?
Cześć!Jestem Herman:) Interesuje mnie ile czasu już chorujecie na ZZ (chłoniaka nie/ziarnicznego), może wśród Was są osoby już po chorobie? Ile czasu chorowaliście? Spotkałem Człowieka, który już walc...
bol stawow?
Witam. Jestem po drugim wlewie i kilka dni przed kolejna chemia czuje bol w lokciach, kolanach, czasem w nadgarstkach. To oznaka wybjania ziarnicy czy cos nie tak ze mna? Mam jeszcze jedno pytano. Lec...
leczenie podtrzymujące
Witam wszystkichWiem, że zaglądają tu osoby z chłoniakiem nieziarnicznym i to głównie do nich to pytanie,czy ktoś słyszał o leczeniu podtrzymującym preparatem MAPTHERA (Rituxan)? podobno w bardziej cy...
WKŁUCIE CENTRALNE W PACHWINE
Witam!! Mam pytanie:jak wygląda wkłucie centralne w pachwinie?jutro mam je mieć, a stresuje sie bardzo, bo to może uniemożliwiac mi poruszanie sie. Obecnie lecze sie w CO w Warszawie, mam port ale jes...
wyniki moczu
Proszę Was o radę jestem po chemioterapii i radioterapii czekam na badanie pet robiłam dziś badanie moczu i wyszło mi że mam za dużo neurocytów i zalegają jakieś bakterie i jest jakiś śluz...ten zły w...
OB w trakcie leczenia
Witam! czy podczas chemioterapii mieliście OB w normie czy podwyższone? Czy podwyższone OB w trakcie leczenia może świadczyć o jego nieskuteczności/skuteczności/czymkolwiek innym? Ja po 4 wlewie mam o...
znaczny stopień niepełnosprawności a PKP
Witam:)Mam chłoniaka śródpiersia. Lekarz orzekł znaczny stopień niepełnosprawności na dwa lata do 2013 roku. Niebawem wybieram się do pracy, do której dojeżdżam PKP.Znaczny stopień niepełnospraności o...
szybki spadek wagi
Kochani ,powiedzcie jak szybki był u Was spadek wagi mnie waga trzymała się przez 11 wlewów na tym samym poziomie teraz w ciągu 2 tyg. spadła prawie 5kg.
bóle węzłow po zakończonym leczeniu
Hej jestem po chemioterapii i radioterapii...radioterapie skończyłam 3tyg.temu i nadal mam wyczuwalne 2 węzły nad obojczykiem.Teraz czekam na badanie pet i on ma odpowiedzieć na pytanie czy węzły są n...
typ histpat NSII - czy ktoś ma/miał?
Witam.W maju tego roku zdiagnozowano u mnie ziarnicę złośliwą NS II CS II BX. Jestem w trakcie chemioterapii ABVD, po 3 wlewie. Moje wątpliwości dotyczą typu histopatologicznego: stwierdzono u mnie wł...
slub w tvn
http://dziendobrytvn.plejada.pl/28,49729,news,,1,,nasza_bohaterka_wychodzi_za_maz,aktualnosci_detal.html#autoplayKochane Ziarniaczki! Nie pisałam wcześniej, bo nie wiedzialam jak to wyjdzie, ale wyszł...
pomoc psychologiczna
Hejjestem w remisji 8 lat jednak caly ten czas nie opuszcza mnie strach przed nawrotem choroby. Po terapii chodzilam do psychologa ponad rok ale zrezygnowalam, slonczylam studia, poszlam do pracy i ni...