Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

CAŁKOWITA REMISJA

Autor: Monia • 22.07.2011 10:29 • 4 odpowiedzi

Monia

22.07.2011 10:29

Odpowiedz
Witajcie....

Chorowałam na chłoniaka śródpiersia od grudnia 2010 roku. Wczoraj dowiedziałam się o całkowitej remisji choroby po badaniu PET:-)))
Szczęście moje ogromne.....Niestety muszę otrzymać jeszcze VIII chemię i pod koniec sierpnia miesiąc radioterapii...
Moja radość radością, ale czy ktoś się orientuje, czy chłoniaki mogą się nawrócić?
Radioterapię chcą mi podać, ze zwzględu na to, iż stan wyjściowy choroby był bardzo zaawansowany, więc jest ryzyko szybkiego nawrotu. I to mnie niepokoi.
pozdrawiam
Monia

karlos

22.07.2011 12:28

Odpowiedz

Niestety choroba może powrócić, taka jej charakterystyka. Ale nie musi ! Koniecznie i pokornie zatem przyjmij ostatnią chemię plus promyki. Powodzenia.

anetka_945

22.07.2011 13:32

Odpowiedz
Gratuluje remisji!!! Ja też uzyskałam remisję, a pomimo to będą mnie przeszczepiać, żeby zabezpieczyć na przyszłość. Czy to choróbsko wróci czy nie, pewności nie ma nigdy (bo nawet zdrowi mogą zachorować tak jak my), ale miejmy nadzieję że nam się już nie wróci bo przygód zdrowotnych to juz nam wystarczy do konca zycia!!! :) sama nie wiem co lepsze radio czy auto? Ja mam auto zaplanowane od 15 sierpnia.
Powodzenia życzę Ci na radio i tego abyś trwała w tej remisji juz zawsze! :))
Pozdrawiam!

Monia

22.07.2011 13:37

Odpowiedz

O 15:32, dnia 2011-07-22 anetka_945 napisał(-a):

Gratuluje remisji!!! Ja też uzyskałam remisję, a pomimo to będą mnie przeszczepiać, żeby zabezpieczyć na przyszłość. Czy to choróbsko wróci czy nie, pewności nie ma nigdy (bo nawet zdrowi mogą zachorować tak jak my), ale miejmy nadzieję że nam się już nie wróci bo przygód zdrowotnych to juz nam wystarczy do konca zycia!!! :) sama nie wiem co lepsze radio czy auto? Ja mam auto zaplanowane od 15 sierpnia.

Powodzenia życzę Ci na radio i tego abyś trwała w tej remisji juz zawsze! :))

Pozdrawiam!

dziękuję za ciepłe słowa i Tobie również życzę wszystkiego dobrego:-))))

Monia

22.07.2011 13:39

Odpowiedz

O 14:28, dnia 2011-07-22 Karlos napisał(-a):

Niestety choroba może powrócić, taka jej charakterystyka. Ale nie musi ! Koniecznie i pokornie zatem przyjmij ostatnią chemię plus promyki. Powodzenia.

dziękuję:-))) promyki - słowa nazwa heheheh.... obiecuję, przyjąć je z pokorą:-))