Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

AZS

hej, witam wszystkich, czy ktoś z was choruje też na atopowe zapalenie skóry,mój dermatolog stwierdził,ze to skutek chemioterapii jaka przeszłam, 1,5 roku temu, trochę mnie dziwi, że dopiero teraz to...

odpowiedzi: 2 14 lat temu

niedlugo oszaleje...

Czesc ...Mam na imię Dominika . Choruje na ZZ MCIIA od listopada tamtego roku i obecnie jestem po chemio-i radioterapii; czekam na dalsze badania za 2 miesiace-PET , bo podobno nie mozna wczesniej.. C...

odpowiedzi: 3 14 lat temu

JOD ...?

HEJ moze wiecie czy nalezy brac jakies suplementy i jesc produkty jodowane po radioterapii w zwiazku z ta ,,choroba po promienna,, ??? mam ostatnio dretwienie palców u reki i wyczytalam ze przy proble...

odpowiedzi: 0 14 lat temu

CIĄŻA PO ZIARNICY

CZEŚĆ WSZYSTKIM CHCĘ SIĘ PORADZIĆ W SPRAWIE ZAJŚCIA W CIĄŻĘ PO LECZENIU. JESTEM 2 LATA I 3 M-CE PO LECZENIU SCHEMATEM ABVD I BARDZO CHCIAŁABYM MIEĆ DZIECKO, ALE MAM OBAWY PRZED ZAJŚCIEM W CIĄŻĘ. PRZED...

Jak długo duszność po ABVD

Kochani ,powiedzcie jak długo może utrzymywać może się duszność po chemii, jak u Was to było (jest) ja nie mogę głęboko nabrać powietrza co chwile muszę zakaszleć żeby normalnie odetchnąć,pozdrawiam

odpowiedzi: 5 9 lat temu

Interpretacja PETa

Kochani, czy pomimo że PET wykazał węzły chłonne z aktywnością metaboliczną na poziomie aktywności łuku aorty (nie wiem co oznacza łuk aorty,w uwagach pisze łuk aorty SUV max 3,2) można mówić o remisj...

odpowiedzi: 6 14 lat temu

PET w Warszawie

http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,95190,5869150,Rak_lubi_cukier_i_to_go_demaskuje.htmlNo i nie trzeba do Bydgoszczy jeździć, można w Warszawie na miejscu zrobić.Oby aparatów było coraz więcej:)

odpowiedzi: 13 14 lat temu

Chłoniak był silniejszy :(

Mój mąż odszedł wczoraj po 15 miesiącach walki :(((( Jest mi bardzo cięzko , zostawił mnie i swojego 3 letniego synka :( Ale wierze , że teraz będzie czuwał nad nami :(

odpowiedzi: 9 14 lat temu

Slady po drapaniu w czasie ABVD

Pozostały mi ślady po drapaniu w czasie chemii tak jak by siniaki w kształcie palców niestety nikt mi nie powiedział żebym sie nie drapał bo póżniej zostają ślady.Tu moje pytanie czy one kiedyś znikn...

odpowiedzi: 7 14 lat temu

zaczynam wątpić...

Wstyd się przyznać … bo byłam do tej pory twarda, ale zaczynam wątpić w szczęśliwy koniec swojego leczenia.Nie wiem ile jeszcze można mieć nadziei, skoro abvd, beaccop i dhap nie doprowadzają mnie do...

odpowiedzi: 11 14 lat temu

Pozostały 2 węzełki

Kochani przeszedłem badania CT jamy i klatki po licznych węzłach po poprzednich badaniach pozostały mi tylko dwa pojedyncze wielkości 13x10 jeden "w przestrzeni pozaotrzewnowej na wys.odejścia tętnic...

odpowiedzi: 57 14 lat temu

pomocy co dalej!!!

witam wszystkich goraco.prosze o rady co dalej... poczac z moim ukochanym....w sierpniu byly 1-sze objawy zz.w pazdzierniku choroba zostala potwierdzona badaniami, kolejne miesiace szerego kolejnych b...

odpowiedzi: 9 14 lat temu

orzeczenie o niepełnosprawności

Witajcie,dziś otrzymałam orzeczenie o st niepełnosprawności, przyznali mi ZNACZNY STOPIEŃ. teraz moje pytanie, ponieważ jestem trochę zielona w tym temacie: co mi przysługuje? Wiem, że mogę się starac...

Bezpłodność

Hejjestem 2,5 roku po autotoprzeszcepie i stwierdzono u mnie wczesne wygaśnięcie pracy jajników. Chcialabym się dowiedzieć czy mam jeszcze jakieś szannse na dziecko, czy sa jakieś przypadki ze kobiety...

odpowiedzi: 6 14 lat temu

coś pod pachą

witam, koncze właśnie 8 kurs ABVD, PET wykazał mi wcześniej całkowitą remisję, ostatnio 4dni temu zauważyłem zgrubienie pod lewą pachą, taki mały guzik około.5mm, widać lekkie zaczerwienienie, tak jak...