Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

ziarnicowi biegacze ;-)

hej, zastanawiam się ilu z was pochłoneło bieganie. Bo dla mnie stało się to nałogiem - dosłownie. Jeśli nie pobiegam sobie przynajmniej kilka razy w tygodniu to syndrom odstawienia daje mi sie ostro...

odpowiedzi: 9 14 lat temu

Cud kliniczny czy normalka??

Hej nazywam się Woitz, urodziłem się w Niemczech, a potem przeprowadziliśmy się do Krakowa. Mam 27 lat, 7 lat temu miałem zz stopień III. Zajęte płuca i wątroba. Chemia pomagała, zostałem wyleczony, p...

odpowiedzi: 2 14 lat temu

ziarnica a BRCA1

Witam. Właśnie zakończyłam pierwszą walkę (i mam nadzieję, że ostatnią) z ZZ NS IIXB - 12ABVD, 18lamp, PET prawidłowy. Ale mam mutację BRCA1 (predyspozycja do nowotworu piersi i jajnika - dość duża),...

odpowiedzi: 5 14 lat temu

szukam onkologa w warszawie

bardzo prosze o namiary do onkologa w warszawie na prywatna wizyte.

odpowiedzi: 0 14 lat temu

ubezpieczenie, polisa?

Witajcie. Ostatnio w telewizji widziałam reklamę, w której mówiono o ubezpieczeniu na wypadek choroby nowotworowej, ale nie pamiętam jaka to firma. Szukałam jakichś informacji w sieci, ale nic nie zna...

odpowiedzi: 3 14 lat temu

zapalenie pluc

Witam! Mam pytanie. W maju tego roku "zakończyłam" leczenie. /jestem po chemioterapii i radioterapii juz prawie 3 miesiace mijają a tu wdało sie zapalenie pluc, jestem na antybiotyku (zastrzyki). Kont...

Chyba coś nie tak

Kochani,powiedzcie czy ja mam racje ,zakończyłem ABVD końcem czerwca radio wyznaczyli mi na koniec września (jadę z prośba do Instytutu aby mi dali skierowanie do szpitala gdzie nie ma kolejek, takie...

Kontrola w trakcie remisji

Hej ziarniaczki i zairniaki! Pozdrawiam Was serdecznie, życząc na początek zdrowia tym, którzy zmagają się z paskudą!Dacie radę!A do reszty, tej w remisji, mam pytanie natury technicznej.Jakie badania...

odpowiedzi: 12 14 lat temu

Błagam! Pomóżcie..napiszcie

Jestem w całkowitej remisji chłoniaka śródpiersia od miesiąca:-) Przyjęłam VII chemię...Wszystkie chemie zniosłam bardzo dobrze...Wczoraj doznałam potwornego, silnego, przeszywającego bólu całej głowy...

odpowiedzi: 3 14 lat temu

szum, zatkane ucho

Czy ktoś po chemii spotkał się z takim upierdliwym objawem? Obudziłam się z zatkanym uchem i jakimś szumo-dudnieniem. Coś jak szum z muszli. ABVD chyba nie ma w swoich skutkach ubocznych takiego objaw...

odpowiedzi: 6 14 lat temu

morfologia

co jest najważniejsze w morfologii?czy morfologii wychodzi zawsze jak coś jest nie tak w organizmie?

odpowiedzi: 18 14 lat temu

bóle mięni i kręgosupa

Mam pytanko jestem po radio już 2 miesiące czekam na badanie pet które będzie za miesiąc...bolą mnie mięśnie szczególnie w nocy i rano potem już w dzień mniej odczuwam te bóle...i jeszcze bóle kręgosł...

Radioterapia

Witam wszystkich :-)30.06 miałam ostatnią chemię 8ABVD mój stopień to NSCS IIIB mam pytanko czy będę miała radioterapię?czy ktoś z Was miał przy takim stopniu i od czego to zależy .. czy to prawda że...

b. proszę o radę

Bardzo proszę o radę, ponieważ nie wiem co robić. Boję się iść do lekarza, ponieważ nie wiem co mi powie. 3 lata temu zaczęłam pracować w pewnej firmie, gdzie pracowałam dość ciężko fizycznie. Po pół...

lekukocyty

Mam pytanie czy leukocyty jak są powiększone to może być związek z zz?wychodzą mi w moczu powiększone leukocyty 4-6...a norma to 1-2

odpowiedzi: 1 14 lat temu