Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

bóle węzłow po zakończonym leczeniu

Autor: ania • 06.07.2011 19:32 • 3 odpowiedzi

ania

06.07.2011 19:32

Odpowiedz

Hej jestem po chemioterapii i radioterapii...radioterapie skończyłam 3tyg.temu i nadal mam wyczuwalne 2 węzły nad obojczykiem.Teraz czekam na badanie pet i on ma odpowiedzieć na pytanie czy węzły są nadal aktywne.Od kilku dni bolą mnie właśnie te 2 węzły wyczuwalne i śródpiersie i pacha...czy to zły znak???

Gizmo

07.07.2011 07:41

Odpowiedz

Niekoniecznie. Ja miałam podobne dolegliwości a wszystko było dobrze:) Pozdrawiam

beata79

07.07.2011 10:15

Odpowiedz

Właśnie jak to jest z tym bólem węzłów. Ja też jestem po chemii i radio, aktualnie czekam na PET. Węzły szyjne, obojczykowe, śródpiersia i pachwinowe wciąż mnie bolą, kłują, rwą... ( ciężko nazwać ten ból ). Bolą mnie węzły pierwotnie zajęte przez ZZ jak i te, w których nie było śladu choroby. Bolą również te, które podczas ostatniego PET były w całkowitej remisjii. Nie wiem z czym może być związany ten ból.

Kaśku

07.07.2011 10:36

Odpowiedz

Z czym może być związany to też nie bardzo wiem, ale ja jestem w remisji ponad 2,5 roku i nadal są dni kiedy czy to w śródpiersiu czy też na szyji ciągną mnnnie węzły. Ponieważ każda kontrola wychodzi jednak ok to postanowiłam się tym nie przejmować(-: