Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

niskie leukocyty i encorton???

Jestem po 8 naświetlaniach. Leukocyty przed radio 3.300, po rozpoczęciu radio spadły do 2.300 - trafiłam na oddział i 3 neupogeny poszły w ruch. W czwartek leukocyty po neupogenie 13.000 a dziś w poni...

odpowiedzi: 0 14 lat temu

Swędzenie przy nwrocie

Wiem, ze ten wątek wilokrotnie przewijal sie na forum, ale nie moglam znalezc tego, co dokldnie mnie interesuje. Jestem w remisji 1.5 roku. Przed dignoza mialm swedzenie jakis rok, swedzialy mnie prze...

odpowiedzi: 1 14 lat temu

biopsja węzła na szyji

Hej!We wtorek idę do szpitala.Mam miec pobierany wycinek do badania histopatologicznego z powiększonego węzła na szyji.Węzeł ten przesuwa mi tchawicę...Boję się tego zabiegu bo to umieszczone jest w t...

odpowiedzi: 2 14 lat temu

Nowotrór pęcherza.

Cześć,Czy ktoś z waszych bliskich chorował na nowotwór pęcherza moczowego ? Oczywiście temat niezwiązany absolutnie z ziarnicą złośliwą, ale ze względu na sporą ilość odwiedzających pytanie kieruję tu...

odpowiedzi: 0 14 lat temu

Port

Gizmo ja leczę się w Poznaniu i mój lekarz niestety nie interesuje się takimi duperelami jak brak żył do wkłucia.Boję się tego portu czy wkłucia centralnego ale cóż jak trzeba to trzeba.Jaka jest różn...

odpowiedzi: 4 14 lat temu

Co to znaczy?

Symetrycznie wzmożone gromadzenie FDG w rzucie niepowiększonych migdałków podniebiennych- SUV max po str prawej 6,6, po lewej 8.1Przy pozostałych opisach jest o fizjologicznym gromadzeniu znaczników.....

odpowiedzi: 3 14 lat temu

nowy węzeł podczas leczenia ABVD

Hejka,mam do Was pytanie bo sie troche martwie.Czy podczas chemioterapii a jestem już przy końcówce może się pojawic powiekszony wezeł z powodu przeziebienia- bolało mnie strasznie gardło.Jestem przy...

port

Proszę Was o poradę jeśli chodzi o założenie portu.Z tego co się już dowiedziałam to napewno jest wygoda.Mam wielki problem ze znalezieniem żył więc pewnie to byłoby dla mnie najlepsze rozwiązanie.Cz...

postepowanie w trakcie ciazy

hej, jestem obecnie w 5tym miesiacu ciazy. 9 lat po leczeniu zz. bez wznów. regularne badania. ostatnie mialam przed zajsciem w ciaze 2 msce. czyli w styczniu. wszystko ok. kolejne mialam miec po roku...

ciąża

Hej jestem po chemii ABVD i radioterapii rozmawiałam wczoraj z ginekologiem ile muszę odczekać żeby starać się o dziecko powiedział że kilka miesięcy...to nie za mało?

odpowiedzi: 6 14 lat temu

CRP i badania ogólne

Witam. Chciałabym się dowiedzieć co może oznaczać niskie CRP. W zeszłym tygodniu zaczęła swędzieć mnie skóra na lewym biodrze całkiem spora jej część po dwóch dniach zaczęły sie bóle potem ból zaczął...

Głuchota i szumy uszne - objaw po chemioterapii

Witam,Jestem po 2 kursach DHAPu, w której skład wchodzi cisplatyna - składnik, który zaburza działania ucha środkowego. W niektórych przypadkach mogą wystąpić szumy uszne oraz problemy ze słuchem, aż...

Czy to całkowita remisja??

Wniosek z mojego badania PET jest następujący: W badaniu PET/CT bez aktywnych metabolicznie zmian węzłowych co wskazuje na całkowitą metaboliczną odpowiedź na zastosowane leczenie. We wnioskach tylko...

Neuropatia

Diagnozę ZZ NS IIIBS postawino mi w grudniu 2010r. jestem po becoop ext. ale coś świecio i mam jescze IGEV 2 lub 3 razy a póżniej autoprzeszczep. Niepokoją mnie bóle rąk i stóp , pięt. Lekarz powiedzi...

Ziarnica i bole w dolnej, lewej czesci klatki

Witam,Od okolo roku choruje/walcze z ZZ stopien IIA. To co mnie zaintrygowalo to, ze nie mialem jakichkolwiek objawow do czasu wyskoczenia niebolacego wezla nadobojczykowego (tak, wiem to juz bylo pra...