Ogólne
niskie leukocyty i encorton???
Jestem po 8 naświetlaniach. Leukocyty przed radio 3.300, po rozpoczęciu radio spadły do 2.300 - trafiłam na oddział i 3 neupogeny poszły w ruch. W czwartek leukocyty po neupogenie 13.000 a dziś w poni...
Swędzenie przy nwrocie
Wiem, ze ten wątek wilokrotnie przewijal sie na forum, ale nie moglam znalezc tego, co dokldnie mnie interesuje. Jestem w remisji 1.5 roku. Przed dignoza mialm swedzenie jakis rok, swedzialy mnie prze...
biopsja węzła na szyji
Hej!We wtorek idę do szpitala.Mam miec pobierany wycinek do badania histopatologicznego z powiększonego węzła na szyji.Węzeł ten przesuwa mi tchawicę...Boję się tego zabiegu bo to umieszczone jest w t...
Nowotrór pęcherza.
Cześć,Czy ktoś z waszych bliskich chorował na nowotwór pęcherza moczowego ? Oczywiście temat niezwiązany absolutnie z ziarnicą złośliwą, ale ze względu na sporą ilość odwiedzających pytanie kieruję tu...
Port
Gizmo ja leczę się w Poznaniu i mój lekarz niestety nie interesuje się takimi duperelami jak brak żył do wkłucia.Boję się tego portu czy wkłucia centralnego ale cóż jak trzeba to trzeba.Jaka jest różn...
Co to znaczy?
Symetrycznie wzmożone gromadzenie FDG w rzucie niepowiększonych migdałków podniebiennych- SUV max po str prawej 6,6, po lewej 8.1Przy pozostałych opisach jest o fizjologicznym gromadzeniu znaczników.....
nowy węzeł podczas leczenia ABVD
Hejka,mam do Was pytanie bo sie troche martwie.Czy podczas chemioterapii a jestem już przy końcówce może się pojawic powiekszony wezeł z powodu przeziebienia- bolało mnie strasznie gardło.Jestem przy...
port
Proszę Was o poradę jeśli chodzi o założenie portu.Z tego co się już dowiedziałam to napewno jest wygoda.Mam wielki problem ze znalezieniem żył więc pewnie to byłoby dla mnie najlepsze rozwiązanie.Cz...
postepowanie w trakcie ciazy
hej, jestem obecnie w 5tym miesiacu ciazy. 9 lat po leczeniu zz. bez wznów. regularne badania. ostatnie mialam przed zajsciem w ciaze 2 msce. czyli w styczniu. wszystko ok. kolejne mialam miec po roku...
ciąża
Hej jestem po chemii ABVD i radioterapii rozmawiałam wczoraj z ginekologiem ile muszę odczekać żeby starać się o dziecko powiedział że kilka miesięcy...to nie za mało?
CRP i badania ogólne
Witam. Chciałabym się dowiedzieć co może oznaczać niskie CRP. W zeszłym tygodniu zaczęła swędzieć mnie skóra na lewym biodrze całkiem spora jej część po dwóch dniach zaczęły sie bóle potem ból zaczął...
Głuchota i szumy uszne - objaw po chemioterapii
Witam,Jestem po 2 kursach DHAPu, w której skład wchodzi cisplatyna - składnik, który zaburza działania ucha środkowego. W niektórych przypadkach mogą wystąpić szumy uszne oraz problemy ze słuchem, aż...
Czy to całkowita remisja??
Wniosek z mojego badania PET jest następujący: W badaniu PET/CT bez aktywnych metabolicznie zmian węzłowych co wskazuje na całkowitą metaboliczną odpowiedź na zastosowane leczenie. We wnioskach tylko...
Neuropatia
Diagnozę ZZ NS IIIBS postawino mi w grudniu 2010r. jestem po becoop ext. ale coś świecio i mam jescze IGEV 2 lub 3 razy a póżniej autoprzeszczep. Niepokoją mnie bóle rąk i stóp , pięt. Lekarz powiedzi...
Ziarnica i bole w dolnej, lewej czesci klatki
Witam,Od okolo roku choruje/walcze z ZZ stopien IIA. To co mnie zaintrygowalo to, ze nie mialem jakichkolwiek objawow do czasu wyskoczenia niebolacego wezla nadobojczykowego (tak, wiem to juz bylo pra...