Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

szum, zatkane ucho

Autor: nessa • 27.07.2011 17:06 • 6 odpowiedzi

nessa

27.07.2011 17:06

Odpowiedz

Czy ktoś po chemii spotkał się z takim upierdliwym objawem? Obudziłam się z zatkanym uchem i jakimś szumo-dudnieniem. Coś jak szum z muszli. ABVD chyba nie ma w swoich skutkach ubocznych takiego objawu? Nigdy nie miałam problemów ze słuchem.

beata79

27.07.2011 18:18

Odpowiedz

Ja miałam podobne objawy 1-2 dni po podaniu chemii, później przechodziło. Takie szumy i dudnienie pojawia się czasami do tej pory przy większym wysiłku.

anetka_945

28.07.2011 06:37

Odpowiedz
Kurcze, ja też tak miałam, ale nie myślałam, że to jakiś skutek uboczny. Miałam tak dosyć długo, ze 3 tyg, strasznie to męczące, ale na szczęście minęło :)
P.S. Nessa, jak tam się poza tym masz? :)
Pozdrawiam

Nessa

28.07.2011 06:59

Odpowiedz

O 08:37, dnia 2011-07-28 anetka_945 napisał(-a):

Kurcze, ja też tak miałam, ale nie myślałam, że to jakiś skutek uboczny. Miałam tak dosyć długo, ze 3 tyg, strasznie to męczące, ale na szczęście minęło :)

P.S. Nessa, jak tam się poza tym masz? :)

Pozdrawiam

Czekam na radioterapię ;) jestem już po Pecie, ale wyniki w poniedziałek. Zobaczymy co z moim gadem. W każdym razie idę dziś do laryngologa, bo jest gorzej niż było wczoraj i do szału mnie to doprowadza. Inaczej słyszę na to ucho.

anetka_945

29.07.2011 09:53

Odpowiedz

Czekam na radioterapię ;) jestem już po Pecie, ale wyniki w poniedziałek. Zobaczymy co z moim gadem. W każdym razie idę dziś do laryngologa, bo jest gorzej niż było wczoraj i do szału mnie to doprowadza. Inaczej słyszę na to ucho.

Daj znać co laryngolog powiedział. u mnie szum był denerwujący, ale dało się go znieść i na szczęście minął.

Joaśka Ż.

29.07.2011 13:07

Odpowiedz

O 19:06, dnia 2011-07-27 Nessa napisał(-a):

Czy ktoś po chemii spotkał się z takim upierdliwym objawem? Obudziłam się z zatkanym uchem i jakimś szumo-dudnieniem. Coś jak szum z muszli. ABVD chyba nie ma w swoich skutkach ubocznych takiego objawu? Nigdy nie miałam problemów ze słuchem.

Laryngolog wleje Ci oliwkę do ucha, przepłucze i po wszystkim - mam nadzieję :)

Nessa

29.07.2011 13:28

Odpowiedz

O 15:07, dnia 2011-07-29 Joaśka Ż. napisał(-a):

O 19:06, dnia 2011-07-27 Nessa napisał(-a):

Laryngolog wleje Ci oliwkę do ucha, przepłucze i po wszystkim - mam nadzieję :)

wyszło, że to chyba jakiś nieżyt trąbki hahaha. W każdym razie prawe ucho wyszło trochę słabsze w badaniach słuchu, ale w normie. Poza tym w tym drugim (jak wydawało mi się zdrowym)okazało się, że nie mam jakiegoś odruchu z mięśnia strzemiączkowego i badanie trzeba będzie powtórzyć, bo to ponoć nić dobrego. Dostałam pare leków i tyle. :)