Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

ubezpieczenie, polisa?

Autor: gabi18 • 29.07.2011 13:54 • 3 odpowiedzi

gabi18

29.07.2011 13:54

Odpowiedz

Witajcie. Ostatnio w telewizji widziałam reklamę, w której mówiono o ubezpieczeniu na wypadek choroby nowotworowej, ale nie pamiętam jaka to firma. Szukałam jakichś informacji w sieci, ale nic nie znalazłam. Czy ktoś z was wykupił coś takiego? Ja bardzo chciałabym coś takiego założyć na wszelki wypadek, ale myślę tez o czymś niedrogim.

Kaśku

29.07.2011 14:13

Odpowiedz

O 15:54, dnia 2011-07-29 Gabi18 napisał(-a):

Witajcie. Ostatnio w telewizji widziałam reklamę, w której mówiono o ubezpieczeniu na wypadek choroby nowotworowej, ale nie pamiętam jaka to firma. Szukałam jakichś informacji w sieci, ale nic nie znalazłam. Czy ktoś z was wykupił coś takiego? Ja bardzo chciałabym coś takiego założyć na wszelki wypadek, ale myślę tez o czymś niedrogim.

Z tego co wiem to firmy ubezpieczeniowe nie są takie chętne do ubezpieczania osób które już przeszły nowotwór. Oczywiście nie jest to niemożliwe, ale trzeba się liczyć że nasza składka będzie odpowiednio wyższa aniżeli przeciętnego Kowalskiego który jeszcze w życiu nie miał nowotworu.

leszek

30.07.2011 13:16

Odpowiedz

cześć,firma ubezpieczy ciebie,na wszystkie okoliczności oprócz nawrotu choroby i związane z nią powikłania,lub leczenie,ja jestem ubezpieczony właśnie na takich zasadach(z resztą we wniosku o ubezpieczenie musisz wykazać historię zdrowia)składka niczym się nie różni od innych,jest taka sama.powodzenia.

Kaśku

01.08.2011 11:14

Odpowiedz

O 15:16, dnia 2011-07-30 leszek napisał(-a):

cześć,firma ubezpieczy ciebie,na wszystkie okoliczności oprócz nawrotu choroby i związane z nią powikłania,lub leczenie,

No właśnie POWIKŁANIA. Rozmawiałam kiedyś z lekarką która przez długi czas pracowała w jednej z bardziej znanych firm ubezpieczeniowych i powiedziała mi że w przypadku takich jak ja firma baaaaaaardzo często podciąga wszystko pod POWIKŁANIA po to aby nie wypłacać....