Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

wyniki badań

Autor: tytus • 07.08.2007 13:28 • 2 odpowiedzi

tytus

07.08.2007 13:28

Odpowiedz
Witam,

Jestem już po 7 wlewie, w ubieglym tygodniu miałem robione TK klatki i jamy brzusznej ale nie moja doktor prowadząca jest na urlopie i nie miałem z kim się skonsultować, wyniki są następujące:

TK Klatki:
Płuca bez nieprawidłowych zagęszczeń. Tchawica, oskrzela główne, płatowe i segmentowe prawidlowe. Nie wykazano powiększonych węzłów chłonnych śródpiersia. W prawej wnęce widoczny węzeł chłonny o średnicy 8 mm. W prawym dole pachowym pojedyńczy węzeł o średnicy 7 mm. Duże naczynia w normie. Jamy opłucowe bez cech płynu.

TK jamy brzusznej
Pod lewym nadnerczem zmiana o śr. 15 mm-najprawdopodobniej powiększony węzeł chłonny poza tym węzły jamy brzusznej niepowiększone. Wątroba bez zmian ogniskowych, drogi żółciowe nieposzerzone, śledziona, prawe nadnercze, trzustka prawidłowe.

Dalsze leczenie chtr bez zmian.

Jako "starzy wyjadacze" chciałbym żebyście mi powiedzieli czy w takim razie opisane wyżej wyniki powinny mnie troche uspokoić i choroba powoli się cofa, czy jeszcze za wcześnie żeby o tym mówić ?

baldi

07.08.2007 17:44

Odpowiedz
o tym czy sie cofa moznaby mowic, gdybys pokazal wqyniki poprzednich CT ;-)

jest bardzo dobrze, praktycznie zero ognisk, oby tak dalej!!!

tytus

08.08.2007 08:14

Odpowiedz

O 19:44, dnia 2007-08-07 Baldi napisał(-a):

o tym czy sie cofa moznaby mowic, gdybys pokazal wqyniki poprzednich CT ;-)

Pokazałbym jakbym je miał :)

Pani doktor nie przekazała mi wyników ale cóż - głowa do góry, w końcu jeszcze tylko 5 wlewów a potem wszystko się wyjaśni :)