Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

Bol po prawej stronie klatki piersiowej i "granie"przy oddechu??

Witam wszystkich!!Mam pytanie z tych "co to jest"??Od miesiaca boli mnie z prawej strony klatki piersiowej, jest to ciagly bol powiedzialabym lekko "piekacy".Nie nasila sie przy oddychaniu, tylko staj...

odpowiedzi: 3 17 lat temu

Wynik badania PET

Właśnie dostałam list z Bydgoszczy jeszcze trzęsą mi się ręce moja pani doktor wyjechała na sympozjum a wizyta u niej dopiero 25go a mnie martwi kilka opisów wiem że nie jesteście lekarzami ale może k...

odpowiedzi: 6 17 lat temu

Opuchnięte nogi przez chłonkę, co robić?

Witajcie! Mamusia miała wycięty węzeł pachwinowy i teraz chłonka spływa na zewnątrz, a od kilku dni do nóg. Stają się napuchnięte i twarde. Podobno jest dużo tego płynu i może on zacząć uciskać na żył...

odpowiedzi: 2 17 lat temu

jak to z tymi węzłami?

Mam zapytanie do wszystkich wyleczonych i leczących się. Mój mąż odebrał właśnie wyniki tk (po 10 wlewie- a w planach 12) i generalnie lekarz zadowolony, powiedział, że więcej chemii nie przewiduje. T...

odpowiedzi: 2 17 lat temu

wyniki rok po przeszczepie

Witam kochani .We wrześniu minie rok od przeszczepu szpiku u mojego męża Darka.Troche zaczął się oststnio pocić nie wiem może to ta duchota ale wczoraj robiliśmy wyniki krwi. Prawie rok po przeszczep...

odpowiedzi: 11 17 lat temu

Zaleczona czy wyleczona(??)

Czy przy takiej chorobie jak ZZ po uzyskaniu remisji można mówic że jest sie wyleczonym czy zaleczonym? Czy taka chorobę można wogóle całkowicie wyleczyć?

odpowiedzi: 17 17 lat temu

Brak apetytu....

Czy po naswietlaniach jamy brzusznej moze wystapic brak apetytu?? Martwimy sie z mezem, ale ja jestem zdania, ze to jest oczywiste, bo to przeciez mam duzy wplyw na narzady wewnetrzne. Prosze napiszci...

odpowiedzi: 0 17 lat temu

Ziarnica a wojsko

Czy to, że choruje na ziarnice powinno wystarczyć konowałom z wojskowej komisji lekarskiej do tego, żeby mi wreszcie dali spokój?? W najbliższy poniedziałek muszę się stawić na komisję lekarską, którą...

odpowiedzi: 5 17 lat temu

ciąża po leczeniu

Witajcie!W 2001 zakończyłam szczęśliwie leczenie. Byłam leczona chemioterapią jak i radioterapią. Chciałabym się zapytać czy są na forum mamy, które urodziły swoje maleństwa po zakończeniu leczenia? A...

odpowiedzi: 5 17 lat temu

Audycja radiowa nt chłoniaków

W tą niedzielę 07.09.2008 w radiu TOK FM http://serwisy.gazeta.pl/tokfm/0,0.html o godzinie 11-tej w ramach cyklicznego programu "U TOKtora" będzie audycja nt chłoniaków. Gościem będzie prof Wiesław J...

odpowiedzi: 4 17 lat temu

Witam Was wszystkich!!

Chcialam Was zapytac czy po naswietlaniu jamy brzusznej ( 26 naswietlan),ktore zakonczyly sie w lutym moze wystapic u meza brak apetytu? Martwimy sie tym stanem , ale myslimy ze tak sie zdarza. Poza t...

odpowiedzi: 0 17 lat temu

wyniki po 12 ABVD

Dzisiaj odebrała wyniki po 12 ABVD.Na początku pakiet o wymiarach 140/70, w połowie leczenia 60/66.I ostateczny wynik po 12 ABVD 70/61. Jestem załamana, myslałam że znacznie mniej mi zostało i czekać...

odpowiedzi: 21 17 lat temu

Ja również wygrałam

Witam Was Ziarniaki:) Obecnie jestem już po leczeniu zz, którą wykryto u mnie w styczniu tego roku (NS I CS IIIBX). Wiadomo jak taka wiadomość wpłynęła na mnie, na moich bliskich...wszyscy z Was to do...

udało się wygrałam

dzisiaj wróciłam ze szpitala jestem bardzo szczęśliwa bo mam całkowitą remisję udało mi się wygrać najgorszą walkę w życiu życzę takiej wygranej wszystkim ziarniakom

sauna...

czesc;) słuchajcie jestem jakieś 3 tyg. po zakończonym leczeniu a już jakieś ponad 6tyg po ost chemii, ostatnio usłyszałam gdzieś ze osobom z 'problemami' onkologicznym nie wolno chodzić do sauny? czy...

odpowiedzi: 1 17 lat temu