Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

chłoniaki nieżarniczne

Mój znajomy zapadł na Nhl z tego co wiem, jest to chłoniak nie ziarniczny, czy to prawda, że w jego przypadku rokowania są gorsze aniżeli w przypadku ziarnicy?

odpowiedzi: 2 18 lat temu

Czas oczekiwania na wyniki biopsji

Ile trzeba czekać na wyniki biopsji węzła chłonnego ?? (dzień, tydzień, dwa tygodnie ??)

odpowiedzi: 12 18 lat temu

hmmm moze troche dziwne pytanie??

no właśnie może to trochę dziwne pytanie trochę mało ważne wśród innych ale wole sie jednak dowiedzieć do lekarza sie na razie nie dostane wiec na razie tutaj pytam może ktoś sie orientuje...chciałaby...

odpowiedzi: 2 18 lat temu

odzywki

hej. takie dziwne pytanie. jestem juz po leczeniu i chce wrocic do formy. schudlo mi sie sporo a z apetytem ciezko. zapisalem se wczoraj na silownie i jestem ciekaw czy sa jakies przeciw aby brac odz...

odpowiedzi: 6 18 lat temu

pytanie

przepraszam za glopie pytanie ...ale...co znaczy poalkocholowe bole wezlow?? czy to znaczy ze je sczegolnie odczuwasz po wypiciu alkocholu? od jakiegos czasu mam powiekszony prawy wezel chlonny ....c...

odpowiedzi: 7 18 lat temu

co po zwolnieniu lekarskim? renta rehab.?

Witam. Czy ktoś z forumowiczów wie coś na temat ewentualnej czasowej renty po wyczerpaniu się L4? wiadomo, że często po 180 dniach nie można już być na zwolnieniu a leczenie lub rehabilitacja jeszcze...

odpowiedzi: 8 18 lat temu

guzek na karku

Witam serdecznie,niechcacy trafiłam na Wasza stronke,poczytałam forum i jestem zaniepokoja.Wy jesteście wszyscy bardzo młodzi w przeciwienstwie do mnie,ja juz 60 na karku,ale do rzeczy,otóz ze szesc l...

odpowiedzi: 3 13 lat temu

hodgkin???

czy ktos moglby mi powiedziec co oznacza:LYMPHOGRANULOMATOSIS MALIGNAWg WHO:Nodular stlerosis clasical hodgkin lymphoma,G1???

odpowiedzi: 1 18 lat temu

rekin

Duzo czytalem ostatnio o rekinach a konkretniej o chrzastkach z tych zwierzat. Te ryby nigdy nie choruja na raka. Probowal juz ktos z was preparaty na bazie tych chrzastek? Czy one rzeczywiscie moga p...

odpowiedzi: 5 18 lat temu

Pet w Bydgoszczy

Witam mój mąż leczy się w Warszawie i dostał skierowanie na PET do Bydgoszczy mimo, że mieszkamy 60 km od Gliwic- nie dał sie uprosić- trudno. Ale trzeba tam teraz jakoś dojechac i jak zwykle proszę w...

odpowiedzi: 6 18 lat temu

co Wy o tym sadzicie ?

Jesli macie chwilke to przeczytajcie ten temat z forum - oraz skomentujcie go. Co sadzicie o lekarzu ktory ponoc stwierdzil ze powiekszone wezly na szyi i w pachwinach to normalnosc ..Ta dziewczyna m...

odpowiedzi: 0 18 lat temu

Czy jest sie czym martwic

Witam. Dzis odebralem wyniki tk klatki i twarzoczaszki. Wezly pachowe, podobojczykowe zuchwowe sa powiekszone. Jestem po 4 cyklach abvd i 2 tyg naswietlan. W pazdierniku skonczylem leczenie. Czy mozli...

odpowiedzi: 11 18 lat temu

Nawrót

Od jutra zaczynam chemię. Jestem wściekle wściekła, ale nie załamana, może trochę bezradna?Jednak nie o tym miałam pisać, czy znacie jakieś strony gdzie jest opisane dogłębniej;) o nawrocie?

odpowiedzi: 13 18 lat temu

obraz RTG

Witam~!Chciałbym wiedzieć jak wygląda powiększony węzeł chłonny śródpiersia na zdieciu RTG klatki piersiowej??

odpowiedzi: 1 18 lat temu

Podwyższona temperatura przy ziarnicy w remisji.

Jestem ponad pięć lat po zakończeniu leczenia 6xabvd +coop + radioterapia 36 z boostem na guz śródpiersia 40. Otóż problem jest taki, żę mimo, iż nie mam wznowy choroby (ostatnia kontrola nic nie wyka...

odpowiedzi: 4 18 lat temu