Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

WYNIK PET

TO MOJ PET WYTLUMACZCIE I POCIESZCIE TWarzoczaszka i szyja w okolicy bocznej szyji lewej ognisko o suw 2,8oraz ognisko o sr ok18mm w okolicy karku po stronie lewej suw do 6,3.poza tym obraz pet w norm...

odpowiedzi: 0 18 lat temu

nowe opowiadanie =)

http://www.ziarnica.pl/index.php?tekst=zz_opo_mojanetkamilego czytania historii Anety.

odpowiedzi: 3 18 lat temu

Powiększenia węzła tuż przed wizytą kontrolną

Witam wszystkich. Zwracam sie do Was z pytaniem odnośnie powiększenia węzła przed wizyta kontrolną w CO. Jestem w remisji 3 lata, za tydzień mam wizytę w CO Warszawa. Niestety od niedzieli borykam się...

odpowiedzi: 1 18 lat temu

[Łódź] Czy zna ktoś ... ?

Czy zna ktoś prywatny gabinet w Łodzi gdzie pod okiem onkologa można zrobić USG węzłów chłonnych ? Za odpowiedź z Góry Dziękuję. Proszę o informację na PRIVA ! P.S: jestem nowy na forum, choć obserwuj...

Wycięcie węzła chłonnego

Czytałam już troche o tym na forum ale chciałabym wiedzieć więcej. Bede miałą wycinany węzeł w przyszłym tygodniu, lekarz powiedział mi żeby brać pod uwage pare dni pobytu w szpitalu. Po jakim czasie...

odpowiedzi: 27 18 lat temu

spadek białych krwinek - co robić?

Czy macie może jakiś pomysł na poprawę białych krwinek? muszę zmobilizować mój organizm do środy.dzięki

odpowiedzi: 17 18 lat temu

wazne, choc z innej beczki

witam, zwracam sie z prosba do osob ktore moglyby mi udzielic info na temat rezonansu magnetycznego (Klodzko lub Wroclaw), chodzi mi o to czy wykonuje sie go prywatnie, gdzie, za jaka cene i jaki jest...

mielofibroza

witam, poszukuje osob ktore choruja na mielofibroze. bardzo prosze o kontakt lub jakies wiadomosci czy istnieje moze jakies inne forum na ktorym moglabym z kimkolwiek porozmawiac... bede bardzo,bardzo...

odpowiedzi: 1 18 lat temu

Raczej nie ziarnica, ale co ??

Witam wszystkich.Około rok temu zauważyłem powiekszone węzły chłonne w pachwinach. Poza tym żadnych niepokojących objawów.W grudniu ubiegłego roku poszedłem do lekarza (internisty) ten przepisał antyb...

odpowiedzi: 11 18 lat temu

Proszę o interpretację wyniku Pet

Klatka pieriowa-w ścianie kl. piersiowej , przymostkowo, po stronie prawej, pomiędzy przyczepami I i II -ego żebra ogniskowy wychwyt 18-FDG-SUV do 3.4- śr. zmiany (w obrazie PET) ok 13mm. Poza tym obr...

odpowiedzi: 2 18 lat temu

stany podgorączkowe

Od jakiegoś czasu mam stany podgorączkowe do 37.5 z określonymi wzrostami i spadkami w ciągu dnia, powiększone węzły chłonne (3 razy USG - za każdym razem wnioski brzmiały - węzły o prawidłowej echoge...

odpowiedzi: 15 18 lat temu

Termin Pet

dzis sie dowiedziałm że jednak bede miała Peta teraz w piatek w badaniu połówkowym TK po 8 chemiach wyszła remisja całkowita ale i ta sie strasznie stersuje

odpowiedzi: 11 18 lat temu

I co Wy na to?

W jednej z gazet przeczytałam coś ciekawego. Oto fragment: "Badacze z japońskiego RIKEN Instutute z sukcesem przeszczepili myszy sztuczny węzeł chłonny, który zaczął następnie produkować komórki układ...

odpowiedzi: 3 18 lat temu

Miałam ziarnicę.

Ja miałam bardzo wielkie swędzenie skóry,najbardziej ręce i nogi. Przeszło dopiero po 2 chemii, a miałam chemii 16.

odpowiedzi: 2 18 lat temu

Bóle kości

Pytanko: Czy u kogoś z zz zaczeło sie od bóli kości, czy to jest jednoznaczne z zajęciem kości przez zz? Buziaki

odpowiedzi: 3 10 lat temu