Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

panikowanie...

Autor: Syll8181 • 03.04.2011 17:32 • 11 odpowiedzi

Syll8181

03.04.2011 17:32

Odpowiedz
Zastanawiam się czy ja tak tylko mam czy raczej jest to coś normalnego. Kilka miesięcy temu zakończyłam leczenie i jestem w remisji ale ciągle się boję, panikuję i co jakiś czas doszukując się dziury w całym. Mój mąż już chyba ma mnie czasem dość ale to jednak jest silniejsze ode mnie.

Miałam wizyte kontrolną 2 tyg temu, lekarz powiedział że wyniki mam bardzo dobre. Zrobili mi pet scan i wyznaczyli kolejną wizytę na 12 maja... Dziś rano zabolała mnie pacha i znalazłam malutką kulke wielkości łebka od zapałek lekko boląca przy dotykaniu. Mój mąż uważa że to jakiś syfek a ja znowy zaczynam strasznie panikować i nie bardzo wiem co robić. Pewnie poczekać i nie świrować ale to czasem takie trudne... A jak Wy sobie radzicie z waszymi schizami po ZZ? Bo mam nadzieję, chociaż głupio to pewnie brzmi, że nie tylko ja mam tak nawalone w głowie

Syll8181

06.04.2011 16:28

Odpowiedz
panikowania cd....

Zadzwonli ze szpitala, że mają wyniki i chca pogadać. Okazało się, że pojawiła sie na pet scanie malutka kropeczka i nie wiedza sami co to jest. Mam czekać ok 9 tyg na kolejen badanie, które potwierdzi czy to wznowa czy nie...Wyniki krwi ok, samopovczucie ogólne tez nie najgorsze - do wczoraj...

Teraz to ja dopiero panikuję i strasznie się boję

baldi

06.04.2011 17:11

Odpowiedz
panika to raczej "normalne" zjawisko (zakładając, że można użyć tu słów "raczej" oraz "normalne"), nie tylko Ty tak masz.

dzielna badz

magda

07.04.2011 13:38

Odpowiedz

nie dziwię się ,że panikujesz.Każdy z nas chyba tak ma. Ja też miałam dobre wyniki krwi a po 2 tyg wyczułam guza. Niestety po biopsji okazało sie że to nawrót.Nie rozumiem po co robią te badanie krwi skoro ono i tak nic nie wykazuje. Teraz jestem w trakcie przeszczepu. Mam nadzieję i trzymam kciuki żeby u Ciebie było inaczej.

Syll8181

08.04.2011 12:32

Odpowiedz
hmm a moze wiecie czy mozliwe jest w wypadku wznowy, zeby skierowali mnie na radioterapie bo w sumie jej nie mialam. A poki co to cos co sie swieci jest bardzo malutkie wiec moze promyczki dobily by dziada....???

ps. ale wciaz mam nadzieje, ze za 9 tygodni pet bedzie czysty oczywiscie, tak tylko pytam...na zas

moniq

11.04.2011 10:20

Odpowiedz

Ja właśnie byłam na wizycie kontrolnej i doktorka "wymacała" mi węzły na szyi, nad obojczykami i pod pachami. Skierowała mnie na tomografie na CITO bo mówi że trzeba to sprawdzić i nie może wykluczyć nawrotu. Boje się bo jestem juz trzy lata w remisji i podczas wizyt kontrolnych nigdy nie miałam tyle węzłów powiększonych. Zobaczymy co pokażą badania. Mam nadzieję że to tylko odczynowe.

Syll8181

12.04.2011 05:49

Odpowiedz
Moniq wiem jak się musisz denerwować - ale pamiętaj głowa do góry...Ja sobie powtarzam,że musi być dobrze. Daj znać kiedy masz badania, trzymam kciuki za Ciebie!!!

Pozdrawiam

moniq

12.04.2011 08:47

Odpowiedz

O 07:49, dnia 2011-04-12 Syll8181 napisał(-a):

Moniq wiem jak się musisz denerwować - ale pamiętaj głowa do góry...Ja sobie powtarzam,że musi być dobrze. Daj znać kiedy masz badania, trzymam kciuki za Ciebie!!!

Pozdrawiam

Ja też sobie powtarzam że musi być dobrze. Nie mówiłam o tej wizycie rodzicom bo tylko zaszkodzi mi świadomość że oni też się martwią. Za dwa dni mam się dowiedzieć na kiedy mam termin badań, myślę że długo nie będę czekać bo to na CITO jest. Dam znać o wynikach.

Pozdrawiam

Syll8181

07.06.2011 17:56

Odpowiedz
Minęło kilka tygodni, w czwartek idę do lekarza odebrać wyniki ostatniego pet scanu. Zobaczymy jak to będzie, ale wierzę, że są ok. Wyniki krwi mam dobre, samopoczucie świetne i oby to były same dobre znaki....Trzymajcie kciuki

Syll8181

09.06.2011 16:40

Odpowiedz
Mogę podzielić się z Wami dobrą wiadomością - Wyniki dobre, pet scan czysty -ciągle jestem w remisji

Asowa

09.06.2011 18:13

Odpowiedz

O 18:40, dnia 2011-06-09 Syll8181 napisał(-a):

Mogę podzielić się z Wami dobrą wiadomością - Wyniki dobre, pet scan czysty -ciągle jestem w remisji

Aga71

09.06.2011 21:00

Odpowiedz

O 18:40, dnia 2011-06-09 Syll8181 napisał(-a):