Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

zabiegi SPA

Autor: Baska • 27.05.2011 18:33 • 4 odpowiedzi

Baska

27.05.2011 18:33

Odpowiedz
Hej

czy ktos z ozdrowiencow wie czy wolno nam poddawac sie zabiegom SPA jak np THALGO mince body wrap, ktory zawiera lekki masaz (albo drenaz limfatyczny)w przeciwskazaniach sa choroby nowotworowe ale co jak ktos jest w remisji od kilku lat?

Pozdrawiam

Baska

ruta131

28.05.2011 13:51

Odpowiedz

O 20:33, dnia 2011-05-27 Baska napisał(-a):

Hej

czy ktos z ozdrowiencow wie czy wolno nam poddawac sie zabiegom SPA jak np THALGO mince body wrap, ktory zawiera lekki masaz (albo drenaz limfatyczny)w przeciwskazaniach sa choroby nowotworowe ale co jak ktos jest w remisji od kilku lat?

Pozdrawiam

Baska

-Ja interpretuje to tak,ze jesli w przeciwskazaniach sa choroby nowotworowe,to ja sie na to nie pisze. Mysle ze nie chodzi tu o to czy ktos jest w remisji czy nie,poprostu nowotwor towarzyszy Ci do konca.Moja kosmetyczka mowi to samo,jesli jakies zabiegi maja w przeciwskazaniach choroby nowotworowe,to nie sa one dla mnie.Ale to tylko moja interpretacja.Moge sie mylic.Piszcie co wiecie na ten temat:)

syll8181

28.05.2011 15:12

Odpowiedz
Ja np. robiłam sobie laserowe usuwanie włosów, mój lekarz prowadzacy nie miał nic przeciwko...Ale chodziłam na nastawianie kręgosłupa i rozbijanie miśni i tam babeczka już nie chciała naświetlać mnie laserami więc to wszystko zależy co, gdzie i jak chce się robić...

pozdrawiam

Baska

29.05.2011 05:41

Odpowiedz
Hej

dzięki bardzo za super odpowiedzi.
Czyli nawet jeśli jest się w kilkuletniej remisji to należałoby unikać wszystkiego (nie tylko zabiegów SPA czy masaży) które maja nowotwory w przeciwwskazaniach.

A może ktoś ma tez inne doświadczenia?

Pozdrawiam

Baska

Asowa

31.05.2011 11:33

Odpowiedz

A może ktoś ma tez inne doświadczenia?

Pozdrawiam

Baska

Mam 3 znajome masażystki i wszystkie odradzały masaże, szczególnie limfatyczne.

Wystarczy poczytać w necie na czym polega taki masaż.

Tzn, nie kazały rezygnować z masażu całkowicie.

Masaż klasyczny może pomóc przy dolegliwościach z kręgosłupem.

Ja z takiego masażu korzystam od czasu do czasu.

Ale robi je osoba, która się na tym zna...