Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Asia

Autor: stan zapalny • 06.06.2011 16:43 • 1 odpowiedzi

stan zapalny

06.06.2011 16:43

Odpowiedz

Hej mam problem...jestem po chemioterapii i miałam badanie pet i mam jeszcze jednego węzła który ma 16mm i mam mieć radioterapie...chodzi mi o to że robiłam sobie cytologie miesiąc temu i jest niby cytologia ok tylko że mam też jakiś stan zapalny tak mi powiedziano przez telefon dzisiaj a mam wizytę dopiero w środę i się martwię...morfologia wychodzi dobrze najważniejsze jest WBC chyba prawda?i mieszczę się w normie to czemu jest jakiś stan zapalny przez tego węzła?

Asowa

06.06.2011 18:28

Odpowiedz

O 18:43, dnia 2011-06-06 stan zapalny napisał(-a):

Hej mam problem...jestem po chemioterapii i miałam badanie pet i mam jeszcze jednego węzła który ma 16mm i mam mieć radioterapie...chodzi mi o to że robiłam sobie cytologie miesiąc temu i jest niby cytologia ok tylko że mam też jakiś stan zapalny tak mi powiedziano przez telefon dzisiaj a mam wizytę dopiero w środę i się martwię...morfologia wychodzi dobrze najważniejsze jest WBC chyba prawda?i mieszczę się w normie to czemu jest jakiś stan zapalny przez tego węzła?

Trochę chaotycznie to wszystko napisałaś...

Rozumiem, że byłaś u ginekologa i miałaś robioną cytologię i wyszedł ci stan zapalny?

Raczej nie ma on związku z powiększonym węzłem ani z samą chorobą.

Chemia wyniszcza organizm i stan zapalny może się pojawić.

Ginekolog pewnie zaleci odpowiednie leczenie i będzie ok.