Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Swędzenie przy nwrocie

Autor: karina25 • 28.08.2011 21:38 • 1 odpowiedzi

karina25

28.08.2011 21:38

Odpowiedz
Wiem, ze ten wątek wilokrotnie przewijal sie na forum, ale nie moglam znalezc tego, co dokldnie mnie interesuje. Jestem w remisji 1.5 roku. Przed dignoza mialm swedzenie jakis rok, swedzialy mnie przede wszystkim nogi, na pol roku przed dignoza doszedl brzuch i wysypka na brzuchu, a potem jeszcze okropne swedzenie szyi, czasem wrecz bolesne. Po chemii ustapilo. Od tygodnia znowu szyja mnie swedzi. Czasem gdy sie rogrzeje to znowu wrecz az boli. Swedzi okropnie i pojawia sie drobna czerwona wysypka w okolicy obojczykow. Niepokoi mnie to, a jednoczenie irytuje to swedzenie. Czy mozna wiazac to z nawrotem zz?
Dzieki za odpowiedzi.
Pozdrawiam

Gosia

29.08.2011 05:38

Odpowiedz

O 23:38, dnia 2011-08-28 Karina25 napisał(-a):

Swedzi okropnie i pojawia sie drobna czerwona wysypka w okolicy obojczykow. Niepokoi mnie to, a jednoczenie irytuje to swedzenie. Czy mozna wiazac to z nawrotem zz?

Witam:) Ja również, gdzieś około roku po remisji, odczuwałam okropne swędzenie ciała. Przestraszyłam się, że to może być nawrót, ale bałam się jechać do Wrocławia (160 km od mojej miejscowości) po diagnozę. Przeszukałam więc internet i znalazłam "lekarstwo na swędzenie ciała". Kupiłam je w aptece i przeszło. Trochę spokojniejsza, pojechałam jednak do mojego onkologa. Pan doktor wysłuchał mnie uważnie, ale zdumiało go niepomiernie lekarstwo, które używałam i pokazałam mu tubkę. Okazało się, że było to lekarstwo na świerzb-którego nie miałam. Lekarz stwierdził, że skoro mi ta maść pomogła, to świadczy tylko o tym, że moja psychika płata mi figle. Cieszę się, że zdobyłam się na odwagę i pojechałam do specjalisty:) A propos- CO TO JEST ODWAGA? - TO LĘK, KTÓRY ODMÓWIŁ JUŻ WSZYSTKIE SWOJE MODLITWY:) i jeszcze cytat Marka Twaina: "Przeżyłem wiele tragedii w swoim życiu. Niektóre zdarzyły się nawet naprawdę". Pozdrawiam wszystkie ziarniaki. I oczywiście, jak zwykle, Baldiego w szczególności:)