Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

nowy węzeł podczas leczenia ABVD

Autor: titek7 • 18.08.2011 10:14 • 3 odpowiedzi

titek7

18.08.2011 10:14

Odpowiedz
Hejka,mam do Was pytanie bo sie troche martwie.Czy podczas chemioterapii a jestem już przy końcówce może się pojawic powiekszony wezeł z powodu przeziebienia- bolało mnie strasznie gardło.Jestem przy końcu chemii a teraz mnie lekarz nastraszył że może chemia nie działa stad ten wezeł,ale oczywiscie jest to takze możliwe że to przez infekcje.
Zastanawiam sie poporostu czy jak człowiek jest na chemioterapii to dizła on tak że mimo infekcji wezły sie nie powiekszaja bo jestesmy na chemii??
Kto wie niech pisze plizzz ;-))

Nessa

18.08.2011 11:42

Odpowiedz

spokojnie :) mi w trakcie leczenia wywaliło pod pachą i na szyi. Były odczynowe od problemów z żyłami w rękach i od infekcji w buzi. Pojawiały się i znikały

titek7

18.08.2011 12:37

Odpowiedz

O 13:42, dnia 2011-08-18 Nessa napisał(-a):

spokojnie :) mi w trakcie leczenia wywaliło pod pachą i na szyi. Były odczynowe od problemów z żyłami w rękach i od infekcji w buzi. Pojawiały się i znikały

oj,dzieki dobry człowieku...troche mi lżej na duszy..człowiek to taką schize zaraz łapie że szkoda gadać..pozdrawiam ;-))))

Marta2867

20.08.2011 13:17

Odpowiedz

O 13:42, dnia 2011-08-18 Nessa napisał(-a):

mój kolega w trakcie chemii zauważył, że węzły mu się szybko powiększają, gdy zgłosił się do lekarza na konsultacje okazało się, że chemia przestała skutkować, ale to nie musi oznaczać że u Ciebie jest tak samo, ale na wszelki wypadek skonsultuj się z lekarzem. Zdrowia życzę