Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Ziarnica i bole w dolnej, lewej czesci klatki

Autor: adt • 08.08.2011 14:16 • 1 odpowiedzi

adt

08.08.2011 14:16

Odpowiedz
Witam,
Od okolo roku choruje/walcze z ZZ stopien IIA. To co mnie zaintrygowalo to, ze nie mialem jakichkolwiek objawow do czasu wyskoczenia niebolacego wezla nadobojczykowego (tak, wiem to juz bylo prawie jasne, ze to ZZ:) Jedynym objawem jaki mialem przez 6 mc przed diagnoza to bole jak w tytule. Czytajac prase probowalem dojsc czy da sie to z czyms powiazac (kolonoskopie, gastroskopie pokazaly, ze od wewnatrz wszystko jest ok) i zastanawiam sie czy to nie jest sledziona (sama sledziona jest elementem ukladu limfatycznego tak wiec moze byc jakims symptomem pewnych problemow). Pytanie do Was czy ktos z Was mial rowniez podobne objawy? Dodam, ze nie chodzi mi tu o filozofowanie i gdybanie tudziez bawienie sie w doktora-amatora ale czysta ciekawosc w trakcie poznawania swojego organizmu:)

Kaśku

10.08.2011 11:35

Odpowiedz

O 16:16, dnia 2011-08-08 Adt napisał(-a):

Nie wiem czy to filozofowanie...ale z tego co piszesz miałeś stopień IIA. Rozumiem zatem że były zajęte węzły w klatce piersiowej (przynajmniej II stopień oraz to że powiększone były węzły nadobojczykowe wskazują że zajęte były również inne węzły niż te na szyi. Możliwe więc jest że powiększone węzły w śródpiersiu mogły na coś uciskać i stad ten ból...

Pozdrawiam,

Kasia