Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Gdzie tomografią wykrywają nowotwory

Autor: Maryspol • 08.11.2005 17:04 • 1 odpowiedzi

Maryspol

08.11.2005 17:04

Odpowiedz
Od 4 lat mam wypoklosc pod prawymi zebrami wielkosci 0.25 bułki płasko obciętej. Co 0,5 roku wracaja bole trwajace okolo 10 dni miedzy dolnym zebrem a miednica. Jak naciskam to czuje bol 5 do 10 cm pod skora. Rozne badania naukowca gastro-enterologa i chirurga nic nie wykryly. USG jamy brzusznej wielokrotne u kilku specjalistow oraz przeswietlenie dolnej czesci przewodu (lacznie z jelitem grubym) po wlaniu kontrastu tez nic zlego nie pokazalo. Chcialbym prywatnie zrobic tomografie komputerowa lub cos dokladniejszego ze szczegolnym uwzglednieniem prawej czesci brzucha. Gdzie w Poznaniu i u jakiego specjalisty moglbym odplatnie i szybko zrobic takie badanie. Chcialbym uniknac diagnostyki inwazyjnej np. biopsji bo nie wiadomo w jakim organie mnie boli. Dodam, ze w czasie tych 10-dniowych okresow bolacego podrzebrza nie mam zaparc i stolec jest w miare luzny. Przepraszam za to, ze tak zawile to opisuje. Jestem jednak juz bardzo zaniepokojony. Pozdrawiam
Marian

HouseM

09.11.2005 22:02

Odpowiedz

Praktycznie każdy szpital specjalistyczny w polsce przeprowadza odpłatnie takie badanie. Najlepiej iść do lekaża rodzinnego w przychodni i on napewno powie Ci gdzie masz się udać. Z mojego doświadczenia do diagnostyki tego typu guzów jest CT Spiralne !!