Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

węzełki a infekcje

Autor: joanna • 02.12.2006 09:18 • 8 odpowiedzi

joanna

02.12.2006 09:18

Odpowiedz
Miesiąc temu, przy zapaleniu gardła, moja rodzinna stwierdziła, że powiększył mi się węzęł (ja go nie czułam). Wczoraj dopadło mnie znów przeziebienie i okazało sie, że ten węzęl znów powiększony. Nie wiem, czy w międzyczasie sie zmniejszył czy cały czas jest taki sam. W zasadzie nawet w czasie wczorajszej wizyty nie zwróciłam uwagi na to co rodzinna mówiła (bo tak naprawdę to poszłam do niej nie z racji przeziębienia, a przebadała mnie "przy okazji"), dopiero w domu dopadly mnie refleksje. I teraz nie wiem, lecieć od razu do hematologa (wizytę kontrolną mam za 3 tygodnie). Nie chcę panikować, ale też nie wiem, jak szybko sie powiększają/ zmniejszają węzełki w czasie przeziębienia i czy moze sie zdarzyc, że to ciągle te same wezły tak reagują. Możecie podzielić sie swoją wiedzą na ten temat?
A i proszę mnie nie odsyłać do przyklejonego wątku, bo ziarnicę mialam (od marca w remisji).

baldi

02.12.2006 09:35

Odpowiedz
tia, wezelki reaguja na przeziebienia.

nie ma pospiechu - za 3 tygodnie i tak masz kontrolna wizyte to lekarz rozjasni Twoje watpliwosci. i choc oczywiscie nie ma sensu generalizowac czy u Ciebie to powiekszenie moze byc zwiazane z nawrotem czy tez nie to ja bym byl za tym, zeby sobie glowy tym zbytnio nie zawracac (wiem po sobie jak moje reaguja na zimno).

małgo

02.12.2006 12:30

Odpowiedz

Ja też mam powiekszone tyle ze chodzi o pojedyncze węzły a jak wiadomo przy ziarnicy niepokojące są pakiety, internista stwierdził ze raczej nic sie nie dzieje u onkologa powinnam pojawic sie za 3 miesiace.

Hunter

02.12.2006 17:20

Odpowiedz

O 13:30, dnia 2006-12-02 małgo napisał(-a):

Ja też mam powiekszone tyle ze chodzi o pojedyncze węzły a jak wiadomo przy ziarnicy niepokojące są pakiety, internista stwierdził ze raczej nic sie nie dzieje u onkologa powinnam pojawic sie za 3 miesiace.

A ja nie jestem przekonany do tego co mówi ta lekarka , czy o nawrocie rzeczywiscie mozna mówic gdy jest powiekszony pakiet węzłów a nie jakis pojedynczy?

Asica

03.12.2006 12:34

Odpowiedz

O 18:20, dnia 2006-12-02 Hunter napisał(-a):

A ja nie jestem przekonany do tego co mówi ta lekarka , czy o nawrocie rzeczywiscie mozna mówic gdy jest powiekszony pakiet węzłów a nie jakis pojedynczy?

moze promocja jest teraz na "Multipakiet ZZ" ???

małgo

03.12.2006 14:08

Odpowiedz

O 13:34, dnia 2006-12-03 Asica napisał(-a):

O 18:20, dnia 2006-12-02 Hunter napisał(-a):

moze promocja jest teraz na "Multipakiet ZZ" ???

dominik

04.12.2006 10:35

Odpowiedz

czesć,u mnie tez ostatnio powiekszył sie jeden wezeł i zaczał bolec...ostatnio jestem ciagle przeziebiony,ostatnio tzn cała jesien i zime....nie wiem tez co o tym myslec....jestem 2 z hakiem lata po leczeniu czy w remisji jak to sie chyba nazywa...

baldi

04.12.2006 20:44

Odpowiedz

O 11:35, dnia 2006-12-04 dominik napisał(-a):

czesć,u mnie tez ostatnio powiekszył sie jeden wezeł i zaczał bolec...

to super

Asica

04.12.2006 23:02

Odpowiedz

O 21:44, dnia 2006-12-04 Baldi napisał(-a):

wezly przy ziarnicy/nawrocie sa powiększone i niebolące :-)

zonk