ankaanka
26.11.2010 16:57
"W okolicach kątów żuchwy widoczne pojedyncze w-ch o zatartej echostrukturze , bez zaznaczonych wnęk, w całości hypoechogeniczne, po stronie prawej o wym. 26x7m po lewej 20x6mm i 15x5mm. Pozostałe węzły mają prawidłowy kształt i zachowaną echostrukturę. W okolicy podbródkowej po str. prawej drobny węzeł ok. 7x3mm, podżuchwowe o wymiarach ok 14x8mm. W obu dołach pachowych po kilka prawidłowych węzłów chłonnych , największy o rozmiarze ok. 12x6mm, 13x5, 15x3mm. W górnej przyśrodkowej części ramienia prawego drobny węzeł chłonny podskórny - ok 6x3mm. W pachwinach po kilka węzłów chłonnych o wym. ok 10x4mm, 13x4mm i 21x5mm po prawej stronie i ok 14x3mm i 8x4mm po stronie lewej" .
Pojechałam z wynikiem od razu na oddział. Szczęście miałam, że udało mi się złapać 'mojego' chirurga. Nie potrafił wytłumaczyć dlaczego u nich te węzły nie wyszły ;/ ponoć sprzęt maja bardzo dobry. I znów zapis na zabieg, i kolejne 14 dni trzeba odczekać bo nasz wspaniały nfz inaczej nie zrefunduje, ech płakać mi się chce :( nerwicy normalnie się jakiejś nabawię niedługo. I teraz tylko nie wiem, czy to celowe było czy faktycznie może ktoś nie potrafił tych węzłów znaleźć.