Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

przeziebienia, infekcje itp

Autor: Syll8181 • 03.03.2011 11:46 • 3 odpowiedzi

Syll8181

03.03.2011 11:46

Odpowiedz
Zakonczylam leczenie w grudniu 2010, wszystko bylo ok.
Od dwoch dni czuje sie gorzej, tzn mam lekko podwyzszona temperature, troche drapie w gardle, ale tez czasem lekko kuje w srodpiersiu.
Czy powinnam juz panikowac czy poczekac jak to bedzie wygladalo? No bo przeciez my tez chyba mozemy zwyczajnie sie przeziebic. Ale wiecie sami jak to jest - panika, glupie myslenie i strach czy to oby nie znowu....

Mam kolejna wizyte kontrolna 17/03/2011
Czy ktos moze mi powiedziec jak to u was wygladalo?

Nessa

03.03.2011 12:14

Odpowiedz

O 12:46, dnia 2011-03-03 Syll8181 napisał(-a):

Od dwoch dni czuje sie gorzej, tzn mam lekko podwyzszona temperature, troche drapie w gardle, ale tez czasem lekko kuje w srodpiersiu.

Czy powinnam juz panikowac czy poczekac jak to bedzie wygladalo? No bo przeciez my tez chyba mozemy zwyczajnie sie przeziebic. Ale wiecie sami jak to jest - panika, glupie myslenie i strach czy to oby nie znowu....

hej, wprawdzie ja dopiero w trakcie leczenia, ale chciałam Ci tylko napisać, że teraz jest straaasznie dużo infekcji. Prawdopodobnie to tylko przeziębienie ;)

Aga71

03.03.2011 13:11

Odpowiedz

O 13:14, dnia 2011-03-03 Nessa napisał(-a):

O 12:46, dnia 2011-03-03 Syll8181 napisał(-a):

Spokojnie, w związku z infekcjami, które teraz nawiedzają wszystkich- nawet bardzo zdrowych- nie panikowałabym, tylko poczekała na rozwój sytuacji.

Mój nawrót po 1,5 miesiąca polegał na tym, że wyskoczył mi węzeł obojczykowy po przeciwnej stronie niż pierwotnie. Nie miałam innych objawów, podwyższonej temperatury. Dopiero po około 2 miesiącach poczułam ucisk w śródpiersiu, ale on był spowodowany powiększoną masą śródpiersia- była widoczna na RTG.

Trzymam kciuki.:*

Kaśku

03.03.2011 16:03

Odpowiedz
Hejka,

U mnie mija ponad dwa lata od leczenia i musze powiedziec ze mnie w sumie calkiem czesto kluje w srodpiersiu...czasem nawet az tak ze jak mam bardziej przyległy stanik to go odciągam zeby zmniejszyc kłucie.....ale co pare miesięcy chodze sobie na kontrole i na przeswietlenia i nic nigdy zlego nie wyszlo...takze spokojnie, bez paniki, oczywiscie obserwuj, ale daj sobie na luz.

Zdrówka życzę,
Kasia