Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Wniosek z badania PET - co o tym myślicie ???

Autor: Heart • 27.02.2011 17:49 • 12 odpowiedzi

Heart

27.02.2011 17:49

Odpowiedz
W piątek odebraliśmy wynik z badania PET . Badanie odbyło się po 8 seriach ABVD (16 wlewów) , niestety nadal to świnstwo jest w ciele mojego męża. Co myślicie o napisanym wniosku :

Aktywny proces w układzie kostnym , w śledzionie, w wątrobie i w węzłach chłonnych po obu stronach przepony .

Nie wiem co mam myśleć :(
Wróciły dreszcze po dreszczach mu strasznie gorąco , ale gorączki wysokiej brak jedynie ma 38 st.

Będę wdzięczna za każdą odpowiedz

drodor

09.03.2011 08:39

Odpowiedz

O 18:49, dnia 2011-02-27 Heart napisał(-a):

W piątek odebraliśmy wynik z badania PET . Badanie odbyło się po 8 seriach ABVD (16 wlewów) , niestety nadal to świnstwo jest w ciele mojego męża. Co myślicie o napisanym wniosku :

Aktywny proces w układzie kostnym , w śledzionie, w wątrobie i w węzłach chłonnych po obu stronach przepony .

Nie wiem co mam myśleć :(

Wróciły dreszcze po dreszczach mu strasznie gorąco , ale gorączki wysokiej brak jedynie ma 38 st.

Będę wdzięczna za każdą odpowiedz

Chyba już dawno powinna być zmieniona chemia. Pozdrawiam.

Gizmo

09.03.2011 09:57

Odpowiedz

Zgadzam się z przedmówcą - nie rozumiem dlaczego podano tyle chemii, która okazała się średnio pomocna:( czy w połowie leczenia był robiony Pet oceniający leczenie??

Heart

09.03.2011 14:03

Odpowiedz

O 10:57, dnia 2011-03-09 Gizmo napisał(-a):

Zgadzam się z przedmówcą - nie rozumiem dlaczego podano tyle chemii, która okazała się średnio pomocna:( czy w połowie leczenia był robiony Pet oceniający leczenie??

Nie było wykonywane tylko USG węzłów chłonnych . Teraz mąż jest w szpitalu i ma podawany schemat BEACOPP .

Gizmo

09.03.2011 16:25

Odpowiedz
No ta decyzja o zmianie chemii powinna być podjęta wcześniej, bo to zaoszczędziłoby Twojemu mężowi niepotrzebnego obciążenia organizmu i trudu związanego z leczeniem. No ale dobrze, że już się leczycie - teraz powinno być lepiej. Koniecznie walczcie o ocenę skuteczności terapii!!! A tak z ciekawości, w którym mieście się leczycie?
Dużo zdrówka dla Męża i sił dla Ciebie:) będzie dobrze:)

Heart

09.03.2011 18:25

Odpowiedz

O 17:25, dnia 2011-03-09 Gizmo napisał(-a):

No ta decyzja o zmianie chemii powinna być podjęta wcześniej, bo to zaoszczędziłoby Twojemu mężowi niepotrzebnego obciążenia organizmu i trudu związanego z leczeniem. No ale dobrze, że już się leczycie - teraz powinno być lepiej. Koniecznie walczcie o ocenę skuteczności terapii!!! A tak z ciekawości, w którym mieście się leczycie?

Dużo zdrówka dla Męża i sił dla Ciebie:) będzie dobrze:)

Leczymy się w Poznaniu.

Nie dziękuje :) Mam nadzieje , że będzie wszystko dobrze ...musi być !!!

Gizmo

10.03.2011 07:00

Odpowiedz

w którym szpitalu??

karlos

10.03.2011 15:07

Odpowiedz
O ile mogę coś zasugerować, a nie bedzie to może zbyt popularne, to zgłoście się na prywatną konsultację do Profesora. Uprości Wam to wiele kwestii. Dysponuję pryw. mobile.
ps
czy w połowie leczenia ABVD był robiony TK lub PET ?

karlos

10.03.2011 15:11

Odpowiedz

Doczytałem, iż PET/TK nie był robiony na połówce. To niedobrze - pewnie nawet niezgodne z protokołem. Na priva napisz kto Was prowadzi ?

Heart

10.03.2011 18:16

Odpowiedz

O 08:00, dnia 2011-03-10 Gizmo napisał(-a):

w którym szpitalu??

Na ul. Szkolnej .

Gizmo

10.03.2011 18:39

Odpowiedz

No to koniecznie teraz domagajcie się kontrolnej tomografii, bo poprzednio to było co najmniej zaniedbanie (ze strony lekarzy oczywiście). Pozdrawiam

karlos

10.03.2011 20:21

Odpowiedz
W Poznaniu HL leczą na Szkolnej, Łąkowej, Garbarach i Szamarzewskiego. Wg mnie powinnaś wybrać tą ostatnia placówkę, a przynajmniej powinnaś skonsultować tok postepowania z Profesorem. Przyjmuje raz w tyg. na Pl.Kolegiackim. Kolejki sa długie, ale jeśli powiesz, że sprawa jest poważna to przyjmie Cie awaryjnie.
W zakresie zaniedbania Szkolnej - to nadwerężonego zdrowia poprzez ( jak się okazało ) zbędną chemię, nikt Ci już niestety nie wróci.
Osobiście znam wiele osób, które pierwotnie leczyły sie na Garbarach i Łąkowej, a ostatecznie tak przeszły na Szamarzewskiego. Trzeba pamiętać, iż w Waszym przypadku będzie rozważany przeszczep - a ten robią na Szamarzewskiego. Zatem całą procedurę mogą przygotować po swojemu.
Klinika na Szamarzewskiego, to aktualnie obok Katowic najbardziej doświadczony ośrodek przeszczepowy w kraju. Warto zatem i to mieć na uwadze. Powodzenia.
Jeśli BEACOPP, to kwestia czy nie powinien być eskalowany.
Nie znam oczywiście historii Waszej choroby, ale Szamarzewskiego prawd. zaproponowałoby schemat DHAP lub ESHAP - jako leczenie drugoliniowe.

Gizmo

11.03.2011 08:11

Odpowiedz

W Poznaniu leczą również w HCP.. Ale zgadzam się, ze konsultacja z kimś kompetentnym byłaby wskazana:)