Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Co byście zrobili?

Autor: ania85 • 05.03.2011 17:11 • 1 odpowiedzi

ania85

05.03.2011 17:11

Odpowiedz
Witam serdecznie. Już kilka razy pisałam na forum- od 7 lat leczę się z ziarnicy. miałam wszystkie możliwe chemie, radioterapie, dwa przeszczepy.Metody wszystkich tzw.4 linii leczenia wyczerpane! Teraz gemzar. Remisja całkowita jest- potwierdzona CT i PET. Czuję się świetnie(chemia gemzar praktycznie nie wpłynęła na zmianę moich dotychczasowych zajęć, przyzwyczajeń itd...)ale lekarze z 2 różnych ośrodków proponują przeszczep od siostry(jest zgodna). Pytam czysto teoretycznie , nie oczekuję medycznych wyjaśnień .... czekać(a może uda się jak najdłużej w remisji) , iść na przeszczep(a może się uda przeżyć ?)...co Wy na to kochane ziarniaki?

Ania85

magdus

08.03.2011 16:03

Odpowiedz

Witajniewiem czy spodoba ci sie to ze wogole wypowiadam sie na ten temat bo nie jestem chora na ziarnice ale mam troche wspolnego ze slurzba zdrowia i z nowotworami wiec moim skromnym zdaniem powinnas zgodzic sie na przeszczep tym bardziej ze siostra jest zgodna bo niewiadomo jak dlugi bedzie czas remisji(oby jak najdluzszy)a trzeba kozystac dopuki siostra moze byc dawca bo zycie moze nas zaskoczyc ale to musi byc twoj wybor i musisz tego chciec bo inaczej twoj organizm odrzuci przeszczep i medycyna bedzie bezsilna