Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Znowu nietrafna chemia!!!!!

Autor: iwka0508 • 11.03.2011 07:50 • 5 odpowiedzi

iwka0508

11.03.2011 07:50

Odpowiedz

Witam was. Mam pierwotnego chłoniaka lim B, najpierw miałam 10 wlewów chemi ABVD, a teraz zmienili mi na ICE. ICE miałam 2 razy dopiero, z tym że ten drugi już był podany z przeciwciałem.Mój guz w śródpiersiu ma 8 cm, i od środy wieczora zaczełam znowu dziwnie kaszlać.Tak samo jak na początku, kurcze jaka chemia w końcu podziała na to dziadostwo?dziś mam tomografie ale czuje na bank że poprawy nie ma, a lecze się od sierpnia.Co o tym myślicie?czyżby zmiana kolejna chemii?

Asowa

11.03.2011 08:42

Odpowiedz

O 08:50, dnia 2011-03-11 iwka0508 napisał(-a):

Witam was. Mam pierwotnego chłoniaka lim B, najpierw miałam 10 wlewów chemi ABVD, a teraz zmienili mi na ICE. ICE miałam 2 razy dopiero, z tym że ten drugi już był podany z przeciwciałem.Mój guz w śródpiersiu ma 8 cm, i od środy wieczora zaczełam znowu dziwnie kaszlać.Tak samo jak na początku, kurcze jaka chemia w końcu podziała na to dziadostwo?dziś mam tomografie ale czuje na bank że poprawy nie ma, a lecze się od sierpnia.Co o tym myślicie?czyżby zmiana kolejna chemii?

Jesteś bardzo, bardzo niecierpliwa i oczekujesz cudów.

Po co wydawać kasę na PET skoro ty wiesz, że chemia nie działa?

Mniej nerwowo podchodź do tego co się dzieje wokół ciebie a łatwiej poradzisz sobie z chorobą i jej skutkami ubocznymi.

baldi

11.03.2011 09:56

Odpowiedz
dokładnie jak powyżej.

przy tak dużych guzach (nie wiem czy w NHL również określa się je jako bulky disease) one nie znikają on razu i w całości. raczej zmniejszają się o jakąś połowę i włóknieją.

głowa do góry i czekaj grzecznie na wynik badania

iwka0508

11.03.2011 11:22

Odpowiedz

O 10:56, dnia 2011-03-11 Baldi napisał(-a):

dokładnie jak powyżej.

przy tak dużych guzach (nie wiem czy w NHL również określa się je jako

bulky disease

) one nie znikają on razu i w całości. raczej zmniejszają się o jakąś połowę i włóknieją.

głowa do góry i czekaj grzecznie na wynik badania

Asowa

11.03.2011 11:34

Odpowiedz

Bez przesady aż tak mocno nie denerwuje sie, ale juz mógłby być widać jakiś efekt, nie?a tu znowu duszący kaszel, no od razu przypominają sie początki mojej choroby. Mogliby ci lekarze w końcu trafić na ta konkretną chemię nie?

Oj chyba nie widzisz swoich nerwów:)

Dostajesz sterydy?

iwka0508

11.03.2011 12:12

Odpowiedz

O 12:34, dnia 2011-03-11 Asowa napisał(-a):

Bez przesady aż tak mocno nie denerwuje sie, ale juz mógłby być widać jakiś efekt, nie?a tu znowu duszący kaszel, no od razu przypominają sie początki mojej choroby. Mogliby ci lekarze w końcu trafić na ta konkretną chemię nie?

Oj chyba nie widzisz swoich nerwów:)

Dostajesz sterydy?

nie, na szczęście i bez nich przytyłam 7 kg. Chciałoby sie jak najszybciej być zdrowym i tyle, ale wiem że wszystko wymaga czasu, nic nie da sie przyspieszyć.Może temu tak jest u mnie że najpierw byłam leczona na ziarnice złośliwą, a m-c temu stwierdzono że to chłoniak limf B, żeby od razu była trafna diagnoza to może inaczej toby wyglądało co?