Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Po pół roku nowy węzeł..

Autor: Kasiula88 • 07.03.2011 22:56 • 6 odpowiedzi

Kasiula88

07.03.2011 22:56

Odpowiedz

Pół roku temu skończyłam chemioterapię. Wszystko było ładnie, pięknie. Dzisiaj miałam kolejną kontrolę, na usg wyszło, że mam nowego węzła 12x8mm po lewej stronie nad obojczykiem. Pierwotne guzki miałam (w sumie mam, bo zostały zwłóknienia) po prawej.. Lekarz zdecydował o biopsji cienkoigłowej. Co dziwne, lekarz, który miał to wykonać nie mógł znaleźć tego węzła za pomocą usg. W związku z tym, mam mieć to badanie za tydzień z radiologiem. Czy jest możliwa pomyłka, że tam jednak nic nie ma? A jeśli jest, to czy w takim miejscu może to być węzeł nieziarniczy? Strasznie się nakręcam, pół roku spokoju i znowu się zaczyna..

ania

08.03.2011 07:58

Odpowiedz

O 23:56, dnia 2011-03-07 Kasiula88 napisał(-a):

Pół roku temu skończyłam chemioterapię. Wszystko było ładnie, pięknie. Dzisiaj miałam kolejną kontrolę, na usg wyszło, że mam nowego węzła 12x8mm po lewej stronie nad obojczykiem. Pierwotne guzki miałam (w sumie mam, bo zostały zwłóknienia) po prawej.. Lekarz zdecydował o biopsji cienkoigłowej. Co dziwne, lekarz, który miał to wykonać nie mógł znaleźć tego węzła za pomocą usg. W związku z tym, mam mieć to badanie za tydzień z radiologiem. Czy jest możliwa pomyłka, że tam jednak nic nie ma? A jeśli jest, to czy w takim miejscu może to być węzeł nieziarniczy? Strasznie się nakręcam, pół roku spokoju i znowu się zaczyna..

Hej Kasiu mi się wydaję że to może być jednak pomyłka...Nie martw się na zapas będzie dobrze...musi być dobrze:)Kasiu podam Ci mój numer gg jak będziesz miała czas i ochotę to się odezwij...23830390...ja obecnie walczę z zz.

Aga71

08.03.2011 09:25

Odpowiedz

O 23:56, dnia 2011-03-07 Kasiula88 napisał(-a):

Musisz niestety poczekać na wynik badania, aczkolwiek, ja nie wierzę w weryfikację za pomocą cienkoigłówki- wynika to z moich osobistych złych doświadczeń.

Mam pytanie, czy miałaś również powiększone węzły w śródpiersiu pierwotnie?

Trzymam kciuki, rozumiem Twoje obawy- myślę, że wszystko będzie ok.

Kasiula88

08.03.2011 17:37

Odpowiedz

Musisz niestety poczekać na wynik badania, aczkolwiek, ja nie wierzę w weryfikację za pomocą cienkoigłówki- wynika to z moich osobistych złych doświadczeń.

Pierwotnie miałam w śródpiersiu też powiększone węzły, ale teraz miałam tomograf i wyszło czysto. Jedynie to usg mnie zmartwiło. Tzn na usg lekarz go znalazł, a parę godzin później inny lekarz, który miał mi robić biopsję, innym usg nie mógł go znaleźć..

kasiak

08.03.2011 19:10

Odpowiedz

a czy nie możesz poprosić o skierowanie na badanie scyntygraficzne? będziesz miała większą pewność. Nie martw się na zapas :) pozdrawiam. Ja walczę z chłopakiem od 1,5 roku. Już jest po 2 chemii. Ziarnica złośliwa ale wierzę, że nie jest aż tak złośliwa i pozbędziemy się jej.

Aga71

08.03.2011 19:24

Odpowiedz

O 18:37, dnia 2011-03-08 Kasiula88 napisał(-a):

Pierwotnie miałam w śródpiersiu też powiększone węzły, ale teraz miałam tomograf i wyszło czysto. Jedynie to usg mnie zmartwiło. Tzn na usg lekarz go znalazł, a parę godzin później inny lekarz, który miał mi robić biopsję, innym usg nie mógł go znaleźć..

w takim razie-nie wyrokując uważam, że możesz spać spokojnie:-)...to fałszywka

Kasiula88

09.03.2011 14:31

Odpowiedz

Dzięki, trochę się uspokoiłam, aczkolwiek ciągle myśli krążą wokół tego... Ostatnio byłam chora, brałam antybiotyki, czy w okolicach obojczyka może ten węzeł być od infekcji?