Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Pokrzywka na skórze - związek z ziarnicą??

Autor: INES • 03.01.2011 00:09 • 3 odpowiedzi

INES

03.01.2011 00:09

Odpowiedz
Moi Drodzy,
od ponad tygodnia cierpię na zapalenie skóry, które zapewne jest ostrą pokrzywką. Kaszana skóra, czerwone plamy, bąble, okrutne swędzenie, spuchnięte ręce dodatkowo. Jednym słowem masakra.
W nowy rok byłam u lekarza ogólnego. Dostałam zastrzyk domięśniowy i zero skutku. Biorę od paru dni Alertec, wapno itd. Idę jutro do dermatologa.

Piszę to wszystko, ponieważ przewalam net i nie mogę doszukać się związku z ziarnicą. Dodam że narazie mam przerwę w leczeniu i od 2 miesięcy nie mam podawanej chemii.

Czy mieliście podobne doświadczenia?

help... :(
nie mogąca zasnać bo wszystko kurw@ swędzi INES

baldi

03.01.2011 05:34

Odpowiedz
dobrze czaisz - DERMATOLOG. wymus zrobienie testow na alergeny. pewnie podstawowe nic nie znajda, ale popros o zrobienie drugich, tych na "ciekawsze", mniej popularne alergeny.

chemia mogla cos uszkodzic i stad "nowy bajer" w postaci alergii.
moze byc tak, ze zmienilas jakis proszek czy cus i Cię nagle wzielo, a nigdy nie bylas uczulona.

kate

03.01.2011 10:14

Odpowiedz

Ja jestem trzy lata po leczeniu w listopadzie dostałam tak silnego uczulenia na płyn do kąpieli o zapachu sosny, którego używałam od dawna. Od czasu zakończonego leczenia zawsze po kąpaniu lekko swędziła mnie skóra -wcześniej nie. Myślę, że to efekt leczenia i pani dermatolog stwierdziła,że sukcesywnie się lekko uczulałam a potem dostałam takiego silnego, że w szpitalu u mnie powiedzieli, że to nie jest normalne uczulenie, że to pewnie nawrót choroby bo rzeczywiście efekt był, praktycznie nie było ciała bez bąbli czerwonych (tylko buzia się ostała). Telefon do Warszawy a lekarz kazał iść do dermatologa zrobić badanie i nie słuchać głupot na zaś. Dostałam leki i przeszło, czego i tobie życzę. To alergia.

luq79

12.04.2011 14:51

Odpowiedz

jestem pół roku po auto i wszystko jest ok, tylko na kończynach wywaliły mi plamki czerwone przekrwione, które się rozprzestrzeniają, dermatolodzy rozkładają ręce z niczym im się to nie kojarzy, trochę to wygląda jak atopowe zapalenie, nic nie swędzi, nie piecze, piorę od jakiegoś czasu w najdelikatniejszym proszku na rynku ,może to jego wina, miałem takie zmiany już w trakcie leczenia, ale po chemii znikały lub po sterydach Encorton , a teraz nie wiem co zrobi dramatu nie ale strasznie to działa na psyche