Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

wyniki pet

Autor: ania • 14.04.2011 09:00 • 1 odpowiedzi

ania

14.04.2011 09:00

Odpowiedz
Hej jestem po zakończonej chemioterapii abvd dziś odebrałam wyniki peta...
-szyja i klatka piersiowa
W okolicy nadobojczykiem lewej węzeł chłonny o śr.ok.16mm i SUV do 6.5.Poniżej,pomiędzy 1 żebrem a lewym obojczykiem węzeł chłonny o śr do 12mm i SUV do 4.1.Zamostkowo węzły chłonne do 14mm i SUV do 2.0.Poza tym obraz Pet w normie.
Jama brzuszna i miednica
Obraz pet w normie
Inne:
SUV MBPS2.1 SUV wątroby 3.1
Wnioski:
Obraz Pet zmian w śródpiersiu nietypowe dla czynnego procesu rozrostowego.Pozostałe opisane zmiany typowe dla czynnych mian rozrostowych.
Powiecie mi czy waszym zdaniem czeka mnie kolejna chemia? czy naświetlania powinny załatwić sprawę?

ania

20.04.2011 18:43

Odpowiedz

O 11:00, dnia 2011-04-14 ania napisał(-a):

Hej jestem po zakończonej chemioterapii abvd dziś odebrałam wyniki peta...

-szyja i klatka piersiowa

W okolicy nadobojczykiem lewej węzeł chłonny o śr.ok.16mm i SUV do 6.5.Poniżej,pomiędzy 1 żebrem a lewym obojczykiem węzeł chłonny o śr do 12mm i SUV do 4.1.Zamostkowo węzły chłonne do 14mm i SUV do 2.0.Poza tym obraz Pet w normie.

Jama brzuszna i miednica

Obraz pet w normie

Inne:

SUV MBPS2.1 SUV wątroby 3.1

Wnioski:

Obraz Pet zmian w śródpiersiu nietypowe dla czynnego procesu rozrostowego.Pozostałe opisane zmiany typowe dla czynnych mian rozrostowych.

Powiecie mi czy waszym zdaniem czeka mnie kolejna chemia? czy naświetlania powinny załatwić sprawę?

Jednak bedzie radioterapia kamień z serca mi spadł tylko mam nadzieję że radio sobie poradzi sobie z tymi węzłami..