Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Chłoniak, a marihuana.

Autor: T95 • 25.04.2011 18:50 • 11 odpowiedzi

T95

25.04.2011 18:50

Odpowiedz
Zauważyłam jakiś czas temu guza po prawej stronie szyi. Myślałam, że zniknie, ale nie.
Czytałam dużo już w internecie czym to może byś spowodowane i muszę się przyznać,że się boję. Boję razy dwa. Boję się, że to może być chłoniak i boję się pójść do lekarza, który może zlecić mi badanie krwi, w którym wyjdzie, że palę marihuanę.
Czytałam, że chłoniaki mają jakiś związek z narkotykami. Czy to prawda?
Dodam, że mam 16 lat.
Rodzice nie wiedzą ani o guzie, ani o marihuanie, ani o tym,że jakiś czas temu miewałam coś co po obeznaniu w temacie przypomina mi niektóre z objawów ogólnych.
Wcześniej pojawiają się widoczne guzy czy objawy ogólne inne ?

zoisyte

27.04.2011 11:03

Odpowiedz

O 20:50, dnia 2011-04-25 T95 napisał(-a):

Zauważyłam jakiś czas temu guza po prawej stronie szyi. Myślałam, że zniknie, ale nie.

Czytałam dużo już w internecie czym to może byś spowodowane i muszę się przyznać,że się boję. Boję razy dwa. Boję się, że to może być chłoniak i boję się pójść do lekarza, który może zlecić mi badanie krwi, w którym wyjdzie, że palę marihuanę.

Czytałam, że chłoniaki mają jakiś związek z narkotykami. Czy to prawda?

Dodam, że mam 16 lat.

Rodzice nie wiedzą ani o guzie, ani o marihuanie, ani o tym,że jakiś czas temu miewałam coś co po obeznaniu w temacie przypomina mi niektóre z objawów ogólnych.

Wcześniej pojawiają się widoczne guzy czy objawy ogólne inne ?

O dobre :)

Po pierwsze, badania krwi, które zlecają, nie wykryją maryśki, bo do tego potrzeba badań specjalistycznych które są drogie, więc Ci ich nie zrobią.

Po drugie, nie ma żadnego potwierdzonego związku między narkotykami a nowotworami. Jest tylko "Black PR" lobby tytoniowego. A wiadomo że to nikotyna i związki metali ciężkich zawarte w papierosach są przyczynami nowotworów. Reasumując maryśka zdrowsza niż papieros.

Po trzecie, jak będziesz czekać z badaniami to w końcu zaliczysz takiego "bad tripa" z którego ciężko będzie wrócić.

Po czwarte, jakby Ci się utrafił przeszczep, to masz szansę na duże dawki morfy i "ściany się będą do Ciebie uśmiechać" (pozdrawiam Szwagra, uwielbiam ten Twój tekst), więc będzie nieźle ;)

Po piąte, objawy ogólne mogą być i mogą nie być. Jest powiększony węzeł (o ile to węzeł) to pora do lekarza (patrz pkt.3)

T95

28.04.2011 20:25

Odpowiedz
Dziękuję za odpowiedź.
W sprawie badań to są zdania podzielone, ponieważ jedni twierdzą, że wykryć marihuanę można w zwykłym badaniu, a inni, że trzeba wykonać badanie krwi specjalne.

Mój guz, czy co to by nie było zmniejsza się w końcu, na szczęście, więc jednak mnie Bóg nie pokarał, mam nadzieję.

I życzę dużo zdrowia wszystkim. Pozdrawiam.

baldi

29.04.2011 06:37

Odpowiedz

O 22:25, dnia 2011-04-28 T95 napisał(-a):

jednak mnie Bóg nie pokarał, mam nadzieję.

jeśli uważasz, że my tutaj chorzy i ozdrowieńcy (czy inni chorzy na nowotwory) jesteśmy

pokarani przez boga

, to gratuluję światopoglądu.

BP, MSPANC.

Aga71

29.04.2011 11:16

Odpowiedz

O 08:37, dnia 2011-04-29 Baldi napisał(-a):

O 22:25, dnia 2011-04-28 T95 napisał(-a):

jednak mnie Bóg nie pokarał, mam nadzieję.

jeśli uważasz, że my tutaj chorzy i ozdrowieńcy (czy inni chorzy na nowotwory) jesteśmy

pokarani przez boga

, to gratuluję światopoglądu.

BP, MSPANC.

Ale to dziecko jest jeszcze, trzeba wybaczyć:-)

Janek

29.04.2011 12:37

Odpowiedz

I ja wybaczam, nie wierzę, żeby to Bóg nas pokarał

Aga71

29.04.2011 12:52

Odpowiedz

O 14:37, dnia 2011-04-29 Janek napisał(-a):

I ja wybaczam, nie wierzę, żeby to Bóg nas pokarał

Janku, gdzie się leczysz? Bo mam wrażenie, że możemy się leczyć w tym samym miejscu. Ja od niedawna- właśnie zmieniłam ośrodek.

T95

29.04.2011 13:56

Odpowiedz
Nie. Nie uważam tak. I przepraszam, że źle to może ujęłam.

To się odnosiło do mnie, tylko i wyłącznie. Z wielu powodów... choćby samo palenie marihuany, a z tym związane liczne kłamstwa i przekręty itp.
Może nie tyle co ukarał,ale mógłby mnie w ten sposób upomnąć. Bo jak ktoś wyżej powiedział, że jeszcze dziecko to jednak w tym właśnie wieku głupota nie zna granic, a nie na wszystko Bóg może patrzeć przez palce mimo młodego wieku.
I jeszcze raz przepraszam za to nieporozumienie.

Janek

29.04.2011 19:12

Odpowiedz

Aga71 leczę się w Krakowie w IO przy ul. Gancarskiej ale chemie brałem w miejscu zamieszkania, tak przy okazji miałem po zakończeniu 4 cyklu po 2 tyg. zgłosić się z wynikiem z komputera do instytutu ale oni chyba nie wiedzą że są kolejki badanie mam wyznaczone na 4 maja a wynik dopiero za tydzień nie wiem czy nie będę miał jakich kłopotów no ale myślę ze mnie nie ukatrupia jak to w górach mówią,pozdrawiam.

Aga71

30.04.2011 08:33

Odpowiedz

O 21:12, dnia 2011-04-29 Janek napisał(-a):

Aga71 leczę się w Krakowie w IO przy ul. Gancarskiej ale chemie brałem w miejscu zamieszkania, tak przy okazji miałem po zakończeniu 4 cyklu po 2 tyg. zgłosić się z wynikiem z komputera do instytutu ale oni chyba nie wiedzą że są kolejki badanie mam wyznaczone na 4 maja a wynik dopiero za tydzień nie wiem czy nie będę miał jakich kłopotów no ale myślę ze mnie nie ukatrupia jak to w górach mówią,pozdrawiam.

Aha, czyli miasto się zgadza, ale miejsce nie:-), ja leczę się w Instytucie Hematologii na Kopernika. Jestem mega zadowolona- nareszcie:-)

Janek

30.04.2011 13:35

Odpowiedz

Aga71 , może ktoś inny powiedzcie jak można się przenieść z kliniki do kliniki kto o tym decyduje np. o przyjęciu do leczenia,mnie powiedziano na Śniadeckich że nie mogą mi pomóc i skierowano mnie na Gancarską, a przez 25 lat jeździłem do kontroli na Kopernika (do tych lekarzy którzy są teraz na Śniadeckich 10) po prostu mam mętlik w głowie.

Aga71

30.04.2011 15:46

Odpowiedz

O 15:35, dnia 2011-04-30 Janek napisał(-a):

Aga71 , może ktoś inny powiedzcie jak można się przenieść z kliniki do kliniki kto o tym decyduje np. o przyjęciu do leczenia,mnie powiedziano na Śniadeckich że nie mogą mi pomóc i skierowano mnie na Gancarską, a przez 25 lat jeździłem do kontroli na Kopernika (do tych lekarzy którzy są teraz na Śniadeckich 10) po prostu mam mętlik w głowie.

Czy chcesz się przenieść do IH?

Napisz do mnie maila: kaspaga@interia.pl