Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Można powiedziec ze jestem wsród swoich zniknelo!!?

Autor: rosjja21 • 23.12.2011 17:27 • 256 odpowiedzi

Asowa

29.01.2012 20:18

Odpowiedz

O 20:43, dnia 2012-01-29 x-man-ch napisał(-a):

Jutro poniedziałek a potem wtorek i co - 4 wlew :(

Mam nadzieję że będę się lepiej czuł niż ostatnio...

Na moje szczęście mam już wykupione leki na poszczególne dolegliwości - oczywiście po konsultacji z lekarzem.

Zobaczymy co będzie

Pozdrawiam Was wszystkich

Dasz radę, nie masz wyjścia;)

Może być ciężko ale pomyśl, że jeszcze trochę i leczenie się skończy całkiem;)

x-man-ch

30.01.2012 07:16

Odpowiedz

oprócz tej to jeszcze cztery - buu

rosjja21

30.01.2012 07:16

Odpowiedz

O 20:43, dnia 2012-01-29 x-man-ch napisał(-a):

Jutro poniedziałek a potem wtorek i co - 4 wlew :(

Mam nadzieję że będę się lepiej czuł niż ostatnio...

Na moje szczęście mam już wykupione leki na poszczególne dolegliwości - oczywiście po konsultacji z lekarzem.

Zobaczymy co będzie

Pozdrawiam Was wszystkich

Wiem cos o tym tez odliczam do wtorku:/ ja mam 7 ale staram sie juz nie liczyc odkad mi dolozyli i strasznie sie rozczarowalam bo to bezsensu i boje sie o moje zyly rece mnie do dzis bola czy dadza panie pielegniarki rade znalezc jakas dobra zyle:|Ale tak sobie mysle, ze tyle osob tutaj to przeszlo i juz o tym zapominaja to co my nie damy rady??!!MY??!!:):)Powodzenia trzymam kciuki

Aga71

30.01.2012 07:57

Odpowiedz
hm...bardzo dobrze Was rozumiem, też odliczałam, też mi dokładali, też brakowało żył-podczas przeszczepu pobierali krew w nogi, ale dla pocieszenia.....ja miałam 6 cykli abvd, czyli 12 wlewów, 4 cykle beacopp, czyli 4 dniowe wlewy plus 8 dnia...2 eshapy, czyli wlew non stop 96 godzin no i BEAM:D, powiem więcej już nic nie pamiętam...a żyły się pojawiły, jestem po kolejnym 9 wlewie SGN35-przede mną jeszcze 7 wlewów...2 rok leczenia non stop mija...za 2 tygodnie rozpoczynam pracę, za 3 tygodnie lecę do Rumunii na konferencję...moja pani dr na wieść o nartach i tej konferencji kiwa głową i mówi, że mam uważać, ale ona nie ma nic przeciw. Żyję...w przyszłym tygodniu kolejna tk kontrolna, zobaczymy, co w trawie piszczy. Jest pięknie, -16 stopni za oknem i cudne słońce...
Trzymam kciuki za lepsze jutro u Was:*

x-man-ch

30.01.2012 08:55

Odpowiedz
I TAKIE SŁOWA DAJĄ SIŁĘ DO WALKI !!!
DZIĘKI :)

rosjja21

30.01.2012 09:03

Odpowiedz

O 08:57, dnia 2012-01-30 Aga71 napisał(-a):

hm...bardzo dobrze Was rozumiem, też odliczałam, też mi dokładali, też brakowało żył-podczas przeszczepu pobierali krew w nogi, ale dla pocieszenia.....ja miałam 6 cykli abvd, czyli 12 wlewów, 4 cykle beacopp, czyli 4 dniowe wlewy plus 8 dnia...2 eshapy, czyli wlew non stop 96 godzin no i BEAM:D, powiem więcej już nic nie pamiętam...a żyły się pojawiły, jestem po kolejnym 9 wlewie SGN35-przede mną jeszcze 7 wlewów...2 rok leczenia non stop mija...za 2 tygodnie rozpoczynam pracę, za 3 tygodnie lecę do Rumunii na konferencję...moja pani dr na wieść o nartach i tej konferencji kiwa głową i mówi, że mam uważać, ale ona nie ma nic przeciw. Żyję...w przyszłym tygodniu kolejna tk kontrolna, zobaczymy, co w trawie piszczy. Jest pięknie, -16 stopni za oknem i cudne słońce...

Trzymam kciuki za lepsze jutro u Was:*

Dzieki Aga ty to umiesz pocieszyc:) a moge zapytac, które mialas stadium choroby, ze az tak cie wymeczyli? cholernie sie boje, ze te 6 cyklów abvd nie pomoze skoro nie mialam tej remisji w polowie:/

Aga71

30.01.2012 16:05

Odpowiedz

O 09:55, dnia 2012-01-30 x-man-ch napisał(-a):

I TAKIE SŁOWA DAJĄ SIŁĘ DO WALKI !!!

DZIĘKI :)

A nie ma za co, służę:D

Aga71

30.01.2012 16:07

Odpowiedz

Dzieki Aga ty to umiesz pocieszyc:) a moge zapytac, które mialas stadium choroby, ze az tak cie wymeczyli? cholernie sie boje, ze te 6 cyklów abvd nie pomoze skoro nie mialam tej remisji w polowie:/

NS IIB :D:D:D, ale nie myśl, że wszyscy z tym stopniem tak mają, wręcz przeciwnie:D, ale ja jestem wyjątkowa;-), tak sobie to tłumaczyłam:P

rosjja21

30.01.2012 16:25

Odpowiedz

O 17:07, dnia 2012-01-30 Aga71 napisał(-a):

NS IIB :D:D:D, ale nie myśl, że wszyscy z tym stopniem tak mają, wręcz przeciwnie:D, ale ja jestem wyjątkowa;-), tak sobie to tłumaczyłam:P

Tym bardziej ta choroba zaczyna mnie troche przerazac bo wychodzi na to, ze nigdy nie wiadomo kiedy ten koniec leczenia nastapi. Za bardzo nie wiem czym rozni sie IIA od IIB nikt mi tego nie wyjasnil nigdy ja sama nawet nie wiem jaki mam typ musze w koncu zapytac lekarza w rozpoznaniu bylo IIA ale NS juz nie? potem wyszlo ze jednak III nic juz z tego nie wiem??

Gizmo

30.01.2012 19:17

Odpowiedz

Stopień II występuje gdy zajęte są dwie lub więcej grupy węzłów chłonnych po tej samej stronie przepony lub zajęty jest jeden narząd pozachłonnego + jedna lub więcej grupa węzłów chłonnych po tej samej stronie przepony. Jeśli występują objawy ogólne (takie jak np. gorączka, spadek masy ciała czy świąd), to wtedy do stopnie dopisuje się B, jeśli objawów choroby nie było, to dopisuje się A. Mam nadzieje, że to troszkę rozjaśnia sytuacje. Pozdrawiam

rosjja21

02.02.2012 10:29

Odpowiedz

O 20:17, dnia 2012-01-30 Gizmo napisał(-a):

Stopień II występuje gdy zajęte są dwie lub więcej grupy węzłów chłonnych po tej samej stronie przepony lub zajęty jest jeden narząd pozachłonnego + jedna lub więcej grupa węzłów chłonnych po tej samej stronie przepony. Jeśli występują objawy ogólne (takie jak np. gorączka, spadek masy ciała czy świąd), to wtedy do stopnie dopisuje się B, jeśli objawów choroby nie było, to dopisuje się A. Mam nadzieje, że to troszkę rozjaśnia sytuacje. Pozdrawiam

Dzieki rozjasniło bardzo:) ale dalej nie wiem, który ja mam bo z tego wszystkiego zapomnialam zapytac lekarza.

Pozdrawiam

Gizmo

02.02.2012 12:58

Odpowiedz

Spoko, pozdrawiam:)

x-man-ch

07.02.2012 09:24

Odpowiedz
Hejka
Trochę mnie nie było bo mnie pokręciło hehe
Mam już za sobą 4 wlewy czyli można powiedzieć że jeszcze tylko 4 i PET. A tak na marginesie to wczoraj się ogoliłem - już miałem dosyć tego wypadania i wiecie co nawet mi to pasuje hehe
A właśnie zapomniałem - wiecie co mi lekarz powiedział...
"ŻE DAMY RADE Z TYM GÓWNEM" i tego się trzymam.
Głowa do góry dla wszystkich i jak to mówi Ferdek Kiepski - no i gitara :)

aga71

07.02.2012 10:06

Odpowiedz

O 10:24, dnia 2012-02-07 x-man-ch napisał(-a):

Hejka

Mam już za sobą 4 wlewy czyli można powiedzieć że jeszcze tylko 4 i PET. A tak na marginesie to wczoraj się ogoliłem - już miałem dosyć tego wypadania i wiecie co nawet mi to pasuje hehe

No to gitara:-P. Ja dzisiaj jade na kontrolne tk...brrr. Od poniedzialku do pracy. Po 2 latach...masakra. Gdzies czytalam, ze lysi faceci sa bardziej sexi;-)...

anetka_945

07.02.2012 17:58

Odpowiedz

Aga, przywołuję Cię do porządku! masz męża! A chłysek niedługo się żeni ;)

Powiem Ci z autopsji, że super jest w pracy po takiej długiej przerwie, człowiekowi chce się rano wstać, pójść i być na obrotach przez cały dzien :) i wracam po całym dniu i nie czuję zmęczenia :) i oby nigdy już nie wydarzyło się to co kiedyś.... a jak tam stan twoich wlosów? moje 1,5 - 2 cm ;( mało jeszcze mi aby "zrzucić" perukę w pracy. niektórzy juz sie dopatrzyli że to nie moje wlosy ale komentarzy jeszcze nie było.

O 11:06, dnia 2012-02-07 aga71 napisał(-a):

O 10:24, dnia 2012-02-07 x-man-ch napisał(-a):

Hejka

No to gitara:-P. Ja dzisiaj jade na kontrolne tk...brrr. Od poniedzialku do pracy. Po 2 latach...masakra. Gdzies czytalam, ze lysi faceci sa bardziej sexi;-)...

x-man-ch

08.02.2012 09:11

Odpowiedz

O 18:58, dnia 2012-02-07 anetka_945 napisał(-a):

Mam nadzieję że się ożenię hehe (chyba się rozmyśli i za łysego nie wyjdzie hehe)

aga71

08.02.2012 09:21

Odpowiedz

O 10:11, dnia 2012-02-08 x-man-ch napisał(-a):

O 18:58, dnia 2012-02-07 anetka_945 napisał(-a):

Mam nadzieję że się ożenię hehe (chyba się rozmyśli i za łysego nie wyjdzie hehe)

No dobrze...czuje sie przywolana do pionu;-). Lysy nie lysy, ale swoj... ja bym sie na jej miejscu nie zastanawiala...hi hi hi.Poza tym w razie czego pokaz jej jaka masz popularnosc na forum...bedzie zazdrosna i przyspieszy date slubu ha ha...

x-man-ch

13.02.2012 11:38

Odpowiedz
Nie ma co tu za wiele przyspieszać bo jeszcze trochę drogi przede mną hehe
A co do drogi to jutro kolejny wlew - już piaty także będzie już więcej niż połowa za mną jeśli oczywiście mi jakiś gratisów nie dorzucą hehe

x-man-ch

15.02.2012 18:48

Odpowiedz

Już po piątym wlewie nie było za wesoło podczas podawania a raczej bolało jak cholera !!!

rosjja21

16.02.2012 13:49

Odpowiedz

O 19:48, dnia 2012-02-15 x-man-ch napisał(-a):

Już po piątym wlewie nie było za wesoło podczas podawania a raczej bolało jak cholera !!!

Ale ciesz sie, ze dostales komplet bo u mnie znowu brak dakarbazyny dali mi doustnie natulan za to, po którym myslalam wczoraj, ze umre juz dzis dzwonilam do lekarza powiedzial, ze mam tego nie jesc i jak mam sile moge przyjechac na dolewke, to chore jest na sama mysl, ze mam tam jechac lece do ubikacji wiec chyba nie dam rady i daruje sobie ta dakarbazyne szukam juz na wlasna reke, zeby sie juz historia nie powtórzyla i miec swoja nastepnym razem.Koszmar normalnie