Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Można powiedziec ze jestem wsród swoich zniknelo!!?

Autor: rosjja21 • 23.12.2011 17:27 • 256 odpowiedzi

x-man-ch

07.06.2012 07:25

Odpowiedz
Dzięki :)
No i się stało w końcu doświadczyłem co to znaczy pochopna decyzja "pipipi" lekarzy....
Byłem na kontroli u nowego lekarza no i co się okazało - pomacała po szyi mnie po raz pierwszy no i co powiedziała - są nowe węzły czyli przerzuty lub progres, normalnie jak to usłyszałem to byłem blady.
Od razu uderzyłem do moich lekarzy no i mnie trochę uspokoili, ale normalnie szał na maksa.
Pozdrawiam

Aga71

08.06.2012 06:18

Odpowiedz

O 09:25, dnia 2012-06-07 x-man-ch napisał(-a):

Dzięki :)

No i się stało w końcu doświadczyłem co to znaczy pochopna decyzja "pipipi" lekarzy....

Byłem na kontroli u nowego lekarza no i co się okazało - pomacała po szyi mnie po raz pierwszy no i co powiedziała - są nowe węzły czyli przerzuty lub progres, normalnie jak to usłyszałem to byłem blady.

Od razu uderzyłem do moich lekarzy no i mnie trochę uspokoili, ale normalnie szał na maksa.

Pozdrawiam

normalnie piiiiiiii...wyobrażam sobie, co czułeś...trzymaj się swoich lekarzy i do przodu...a dzisiaj strefa kibica chyba w każdym domu;-), nawet ja piłkosceptyk zasiądę na kanapie, bez pifka czy wódeczki, ale będę krzyczała jak nic.

Miłego weekendu:-)

x-man-ch

18.06.2012 06:08

Odpowiedz
Hej :)
Jak u Was mija ciepły czerwiec? Ja jestem już po weselu i ciągle zmęczony. Zacząłem już naświetlania i to chyba potęguje moje zmęczenie...
Ostatnio doskwiera mi niesamowity ból stóp,myślicie że to jeszcze chemia jeszcze wychodzi czy co?
Pozdrawiam Was serdecznie

x-man-ch

26.06.2012 09:49

Odpowiedz
No no chyba już się przestało Wam pisać na forum hehe
Jestem już po 10 lampkach no i zaczyna się - osłabienie to daje mi popalić gorzej niż przy chemii, a ból gardła i przełyku to jakaś masakra. Macie może jakiś pomysł na to bo nawet łykanie śliny to nie lada wyczyn,jakaś masakra.
Pozdrawiam

Gizmo

26.06.2012 12:13

Odpowiedz

Siemie lniane koniecznie:) Kup, parz i pij:)

Aga71

26.06.2012 19:23

Odpowiedz

O 11:49, dnia 2012-06-26 x-man-ch napisał(-a):

No no chyba już się przestało Wam pisać na forum hehe

Jestem już po 10 lampkach no i zaczyna się - osłabienie to daje mi popalić gorzej niż przy chemii, a ból gardła i przełyku to jakaś masakra. Macie może jakiś pomysł na to bo nawet łykanie śliny to nie lada wyczyn,jakaś masakra.

Pozdrawiam

a jak Ci nie podchodzi siemię, to kisiel przynajmniej....czerwiec ok, dobrze, że się kończy...byłam strasznie zarobiona...ale powoli zwalniam i będę się wakacjowała:P:P

Buźka

x-man-ch

27.06.2012 12:46

Odpowiedz

Dzięki myślałem że ono już nie pomoże w tym stanie ale dzięki zaczynam pić!!!

Tilia

27.06.2012 19:09

Odpowiedz

O 14:46, dnia 2012-06-27 x-man-ch napisał(-a):

Dzięki myślałem że ono już nie pomoże w tym stanie ale dzięki zaczynam pić!!!

U mnie było najgorzej właśnie koło 10 lampek. Pojawił się ból przełyku i masakryczna suchość w ustach. Na szczęście ból szybko przeszedł i tylko w ustach sucho zostało.

Ale właściwie to cały czas piję (tylko wodę i herbatkę) i bardzo pilnowałam diety (zauważyłam, że np bardziej bolało po zjedzeniu pieczywa a nie bolało gdy zjadłam biały ser z owocami lub pomidorem).

Za Tobą już ponad połowa. Dasz radę a potem będzie czas na regenerację :-))))

x-man-ch

18.08.2012 07:56

Odpowiedz
Hej
Długo mnie tu nie było, co u Was?!
Jestem już wszystkich lampach i teraz czas oczekiwania na PET. Mam już go ustalone na końcówkę września także jeszcze troszkę czasu.
U mnie ogólnie wszystko, większość skutków minęło oprócz popalonej skóry i braku włosów. Ostatnio czuje ból w okolicy kręgosłupa w odcinku szyjnym ale myślę że to bardziej od przewiania bo jak mam zimny kark to boli jak cholera.
Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie :)

Aga71

20.08.2012 18:33

Odpowiedz

O 09:56, dnia 2012-08-18 x-man-ch napisał(-a):

Hej

Długo mnie tu nie było, co u Was?!

Jestem już wszystkich lampach i teraz czas oczekiwania na PET. Mam już go ustalone na końcówkę września także jeszcze troszkę czasu.

U mnie ogólnie wszystko, większość skutków minęło oprócz popalonej skóry i braku włosów. Ostatnio czuje ból w okolicy kręgosłupa w odcinku szyjnym ale myślę że to bardziej od przewiania bo jak mam zimny kark to boli jak cholera.

Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie :)

no nie było Cię kochany, nie było...martwiliśmy się o Ciebie;-)

U mnie wakacje...nawet zaliczyłam opalanko w ciepłym kraju pod parasolem:D:D:. W czwartek kolejna TK i badanie zamykające SGN35:-), czyli generalnie lekko się denerwuję, jak przed każdym TK a jednocześne mam świadomość, że już wszystkie wlewy za mną...nieśmiało zaliczyłam kilka winek i piwek i mam oczywiście wyrzuty sumienia, bo nie piłam do tej pory alkoholu:-) stwierdziłam jednak, że nie ma co...trzeba wrócić do alkoholizowania się:D:D:D

Buziaczki:*

x-man-ch

03.09.2012 06:45

Odpowiedz
Hejka jak tam minęły wakacje? u mnie w miarę ok trochę słońca trochę deszczu. Zbytnio nigdzie nie wyjeżdżałem ale też się nie nudziłem hehe
Ogólnie na zdrowie nie narzekam, tylko mam śmieszne włosy... Dokładnie zawsze byłem blond a teraz mam czarne, no i mały szkopuł został mi po naświetlaniach ( od tyłu mam dosyć duży placek łysy no i na pół twarzy mi nie rośnie broda).
A właśnie ostatnio mam mały problem. Zaczęła boleć mnie głowa a dokładnie jakby cebulki włosów i to dosyć dotkliwie. ogólnie jakieś pulsowanie w głowie.
Mieliście coś takiego?
Pozdrawiam

rosjja21

03.09.2012 13:50

Odpowiedz

O 08:45, dnia 2012-09-03 x-man-ch napisał(-a):

Hejka jak tam minęły wakacje? u mnie w miarę ok trochę słońca trochę deszczu. Zbytnio nigdzie nie wyjeżdżałem ale też się nie nudziłem hehe

Ogólnie na zdrowie nie narzekam, tylko mam śmieszne włosy... Dokładnie zawsze byłem blond a teraz mam czarne, no i mały szkopuł został mi po naświetlaniach ( od tyłu mam dosyć duży placek łysy no i na pół twarzy mi nie rośnie broda).

A właśnie ostatnio mam mały problem. Zaczęła boleć mnie głowa a dokładnie jakby cebulki włosów i to dosyć dotkliwie. ogólnie jakieś pulsowanie w głowie.

Mieliście coś takiego?

Pozdrawiam

Hejo:) mnie też dawno tu nie było bo zakonczyłam chemie w kwietniu pełna remisją i zaczęłam wracać do normalnego życia.

Ale wszystko co dobre szybko się kończy. Miałam skierowanie na radio zaraz po chemii do katowic gdzie pani doktor stwierdziła, ze nie widzi wskazań do radioterapii bo była całkowita remisja i nie duża masa resztkowa pozostała. Pojechałam na konsultacje do Gliwic gdzie nie dość, że mnie zakwalifikowali to jeszcze powiedzieli, ze oprócz sródpiersia będą tez naświetlane węzły szyjne prawe i lewe oraz nadobojczykowe czyli wszystkie w których była choroba.

I tym sposobem prawie pół roku po zakończeniu chemii zaczynam radioterapie w przyszły poniedziałek.

No i moje pytanie czy przy naswietlaniu węzłów szyjnych górnych też wypadają włosy?? ja juz wyhodowałąm taka ładną fryzurkę a tu znowu mam ją stracic??:( i jak ogólnie samopoczucie po tych naswietlaniach, po ilu zaczynaja się objawy?? u mnie wrzesień jest obfity w imprezy okolicznościowe:) i nie wiem czy dam rade?? i czy jakiś alkohol w niewielkiej ilości wchodzi w gre czy absolutnie??

Pozdrawiam. Aga71 super, ze w koncu kończysz to dłuuuuuuuugie leczenie:) szacun, ze tyle wytrwałaś:)

mabiel

03.09.2012 18:44

Odpowiedz
Witam Was :-)

A ja jestem tydzień po 8 wlewie. Dostałem skierowanie na peta i od jego wyniku zależy czy będę miał 12 czy 16. Poprawa na pewno jakaś jest, bo nie zbiera się mi się płyn w opłucnej (przed rozpoczęciem leczenia ściągneli mi 1,5 l), ale czy jest już remisja całkowita to trudno wyczuć. Cały czas czuje kłucia w klatce piersiowej, ale rzadziej niż przed leczeniem. Lekarz mówi, żebym się tym nie przejmował. Powiedział, że to tak mało charakterystyczny objaw zz, że wcale nie musi świadczyć o utrzymaniu się choroby, a np. o uszkodzeniu jakiegoś nerwu przez masę węzłową. Generalnie nie wiem jak długo będzie trwało leczenie, ale jestem pozytywnie nastawiony i wiem, że wygram z chorobą! :-)

Pozdrawiam

P.S. Tydzień temu się ożeniłem!!! Na weselu byłem królem parkietu, a na poprawinach wypiłem więcej niż ćwiartkę wódki :-)))))))

Janek

03.09.2012 18:58

Odpowiedz

No pewno,że wygrasz, gratuluję zmiany stanu co do wódki to ja dziś nie mogę patrzeć na butelkę w sobotę przedawkowałem już drugi raz po zakończeniu leczenia , dziś poty słabości i Bóg wie co jeszcze, pozdrawiam

x-man-ch

04.09.2012 06:50

Odpowiedz
Oj widzę że ludziska imprezują ale to dobrze hehe
A co do naświetleń to na moim przypadku mogę powiedzieć tyle że miałem naświetlane klatkę piersiową prawą pachę prawy obojczyk i prawą część szyj.
Co do włosów z tyłu głowy mi wpadły (na chwilę obecną nie rosną a jestem 1,5 miesiąca po) i na twarzy połowa brody też wypadła (część już odrosła). Co do skutków odczułem je po niecałych 2 tygodniach od rozpoczęcia. Przeważnie ból gardła i przełyku.
Pamiętaj czy u każdego jest inaczej,ale dasz rade :)

ada26

04.09.2012 14:05

Odpowiedz

O 20:44, dnia 2012-09-03 mabiel napisał(-a):

Witam Was :-)

A ja jestem tydzień po 8 wlewie. Dostałem skierowanie na peta i od jego wyniku zależy czy będę miał 12 czy 16. Poprawa na pewno jakaś jest, bo nie zbiera się mi się płyn w opłucnej (przed rozpoczęciem leczenia ściągneli mi 1,5 l), ale czy jest już remisja całkowita to trudno wyczuć. Cały czas czuje kłucia w klatce piersiowej, ale rzadziej niż przed leczeniem. Lekarz mówi, żebym się tym nie przejmował. Powiedział, że to tak mało charakterystyczny objaw zz, że wcale nie musi świadczyć o utrzymaniu się choroby, a np. o uszkodzeniu jakiegoś nerwu przez masę węzłową. Generalnie nie wiem jak długo będzie trwało leczenie, ale jestem pozytywnie nastawiony i wiem, że wygram z chorobą! :-)

Ja tez Tydzien temu bralam slub;)I takze bylam krolowa parkietu;)Hm....moze z tym ze wypilam lampke szampana tylko ale mimo tego swietnie sie bawilam:)jestem po 6 wlewach:)

Wszystkiego dobrego na Nowej drodze zyci:)Serdecznie pozdrawiam;)

Pozdrawiam

P.S. Tydzień temu się ożeniłem!!! Na weselu byłem królem parkietu, a na poprawinach wypiłem więcej niż ćwiartkę wódki :-)))))))

Aga71

06.09.2012 14:59

Odpowiedz
Wynik tk po zakończonym SGN35- remisja:D:D,moja lekarka napisała mi nuuuuuuuuda!!!!!!, a ja jej na to, że kocham taka nudę:D:D.
Co do alkoholizowania się, to niestety też miałam okazje w niedzielę pobrowarować i niestety też przedawkowałam;-), ale cóż...zdrowie trza oblać;-)
Wszystkim, którzy zmienili stan gratuluje i jednocześnie ciesze się, bo niby dlaczego mieliby mieć lepiej niż my, którzy zaobrączkowani jesteśmy od dawna he he he.

Janek

06.09.2012 15:18

Odpowiedz

Aga71, gratulacje, cieszymy mnie każdy taki wpis, co do przedawkowania każdemu się to zdarza, jak nie popuścić wodzy gdy się ma taki wynik,pozdrawiam

x-man-ch

07.10.2012 16:18

Odpowiedz
Hej :)
Mam już wynik PET !!!
Może nie będę opisywał całego wyniku tylko napiszę same wnioski :

"OBRAZ PET NIE PRZEMAWIA ZA OBECNOŚCIĄ AKTYWNEGO METABOLICZNE PROCESU ROZROSTOWEGO O WYSOKIM POZIOMIE PRZEMIANY GLUKOZY - ODPOWIADA CAŁKOWITEJ REMISJI METABOLICZNEJ I CZĘŚCIOWEJ (NIEMAL CAŁKOWITEJ) MORFOLOGICZNEJ."

To chyba dobrze co ?!?
A właśnie, prawie bym zapomniał... Od paru dni mam dziwną przypadłość. Stojąc lub siedząc jak wezmę brodę do klatki piersiowej to przechodzi mi prąd od wysokości nerek do kolan. Wiecie co to może być? Chemię skończyłem w kwietniu a radio w czerwcu. Co to może być?!?

Dzięki za info

Aga71

07.10.2012 18:37

Odpowiedz

Gratulacje:-), co do przypadłości nie bardzo wiem o co kaman;-)