Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Można powiedziec ze jestem wsród swoich zniknelo!!?

Autor: rosjja21 • 23.12.2011 17:27 • 256 odpowiedzi

Magda

08.10.2012 14:04

Odpowiedz
http://pl.wikipedia.org/wiki/Objaw_Lhermitte'a

Myślę, że to to. Też tak miałam, mija po około 1-2 miesiącach, ale jest drażniące, wiem. W opracowaniu nt. ZZ czytałam, że po radio to może występować, stąd poznałam nazwę objawu i się uspokoiłam, że zupełnie MIJA :)

x-man-ch

09.10.2012 06:24

Odpowiedz
Dzięki za info więc nie ma co się stresować, wezmę sobie witaminę B12 i czekamy. Ważne że PET wyszedł pozytywnie i to jest dla mnie bombą energii do życia!!!

Pozdrawiam

Magda

10.10.2012 10:20

Odpowiedz

Nie bierz witaminy B12! Poczytaj na forum o witaminach z grupy B. Nie masz tego od niedoboru, tylko poradiacyjnie.

x-man-ch

02.11.2012 18:48

Odpowiedz
Jak tam u Was? U mnie pomału przechodzą te drętwienia w okolicy lędźwi...
Ogólnie czuję się dobrze tylko zmęczenie mnie dobija bo za szybko mnie dopada. Ale najfajniejsze jest to że dzisiaj idę na karaoke - będzie wesoło hehe

A tak na marginesie to dzięki że jesteście i że mi pomagaliście i pomagacie dalej :)

x-man-ch

29.11.2012 07:48

Odpowiedz
Hej
Mam małe pytanie trochę szukałem na forum ale nie udało mi się znaleźć odp na moje pytanie...
Jestem ciekaw jak wygląda sytuacja z nami w Zus. Czy należy się nam coś czy nie. Jak na razie mam zasiłek rehabilitacyjny od końca czerwca do końca grudnia i nie wiem co dalej robić...

Gizmo

29.11.2012 09:58

Odpowiedz

Ja miałam rente na okres leczenia.

szybownik69

29.11.2012 10:32

Odpowiedz

O 08:48, dnia 2012-11-29 x-man-ch napisał(-a):

Hej

Mam małe pytanie trochę szukałem na forum ale nie udało mi się znaleźć odp na moje pytanie...

Jestem ciekaw jak wygląda sytuacja z nami w Zus. Czy należy się nam coś czy nie. Jak na razie mam zasiłek rehabilitacyjny od końca czerwca do końca grudnia i nie wiem co dalej robić...

...no to mogą ci dać jeszcze na pół roku - jeśli wg ZUS rokujesz na ozdrowienie.

rosjja21

29.11.2012 12:41

Odpowiedz

.. ja mialam na pół roku zasiłek do listopada i złozyłam wniosek o przedluzenie i bez problemu dostałam jeszcze pół roku do czerwca, tylko ja niedawno skonczyłam radioterapie w pazdzierniku i miałam napisane w wypisie, ze przewidywana dalsza radioterapia, na która sie nie zdecydowalam :/ ale tego juz w zusie nie musieli wiedziec;). Trzeba próbowac to nic nie kosztuje, jak nie czujesz sie jeszcze na siłach iść do pracy, raczej w tego typu chorobach przyznają bez problemu ten rok zasiłku. Powodzenia:)

anetka_945

29.11.2012 18:21

Odpowiedz

O 08:48, dnia 2012-11-29 x-man-ch napisał(-a):

Hej

ja miałam na początku zasiłek rehabilitacyjny, potem od razu dali mi rentę na 3,5 roku. po pół roku renty wróciłam do pracy i w sumie na tym nieźle wyszłam bo teraz od roku już pracuję i mam rentę dodatkowo i jeszcze z tytułu grupy inwalidzkiej 150zł miesięcznie.

x-man-ch

10.01.2013 09:00

Odpowiedz
Hej
No i pojawił się znowu problem...
Mianowicie odczuwam od jakiegoś dobrego miesiąca bóle w klatce. Są one na tyle uciążliwe że nie da się spać. Od 2 tygodni chodzę na basen bo myślałem że może jestem "zastały" i muszę się poruszać ale niestety nie daje to żadnego rezultatu a wręcz przeciwnie - jak pływam to szybko się męczę (ale to jest normalne przecież)i bolą mnie płuca. Jak myślicie co to może myć? Może skutek naświetleń?!?
Pozdrawiam

x-men-ch

22.05.2013 07:42

Odpowiedz
Witajcie co tam u Was słychać ?
Długo tutaj nie zaglądałem bo chciałem trochę psyche oderwać od tego wszystkiego. Ogólnie ciągle do przodu więc nie ma co narzekać. A jak u Was sytuacja? Mam nadzieje że wszytko gra!!!
Pozdrawiam

Aga71

24.05.2013 04:38

Odpowiedz

O 09:42, dnia 2013-05-22 x-men-ch napisał(-a):

Witajcie co tam u Was słychać ?

Długo tutaj nie zaglądałem bo chciałem trochę psyche oderwać od tego wszystkiego. Ogólnie ciągle do przodu więc nie ma co narzekać. A jak u Was sytuacja? Mam nadzieje że wszytko gra!!!

Pozdrawiam

23 czerwca miną dwa lata od przeszczepu, oprócz częstych infekcji wszystko gra. Lekarka wczoraj na kontroli powiedziała, że najgorszy czas mam za sobą, odpukać ;-). Ogólnie pracuję, szlajam się po górach i innych ciepłych krajach, innymi słowy żyję pełną piersią z trochę innym nastawieniem do tego życia, które to nastawienie bardzo mi odpowiada:-)aaaaaaaa i zapraszam na kawkę ...umowa aktualna!

beata79

24.05.2013 05:53

Odpowiedz

Wielkie gratulacje! Aż miło się czyta takie wpisy. Niech one będą pocieszeniem dla tych wszystkich walczących Ziarniaczków.

x-men-ch

24.05.2013 07:42

Odpowiedz
Aga71 - kawy jeszcze nie nauczyłem się pić - jakoś mi nie podchodzi hehe ale tak jak pisaliśmy kiedyś o alkoholizowaniu się to można - ja sobie mówię że sprawdzam w ten sposób czy coś wraca, no ale na szczęście jest gira bo nic nie boli hehe.

Dzisiaj miałem TK i rezonans w poniedziałek i w czerwcu wizyta kontrolna i znowu chwila spokoju.

A właśnie mam focha - chcieliście wpaść do mnie na ślub i co, dupa - za 2 tygodnie mam pierwszą rocznice ślubu i nikt sie nie pojawił hehe

Pozdrawiam Was gorąco :)

A dla reszty co jeszcze walczą to mam jedno - Głowa do góry pierś do przodu i uśmiech na buzie tak się chodzi na chemie i się wygrywa - pozytywne nastawienie zwalcza wszystko....

Chociaż dzisiaj mi nie jest do uśmiechu bo wczoraj zginęła osoba którą szanowałem i ceniłem za podejście do życia.
(tak chodzi o tą awionetkę)

POZDRO FILIP DLA CIEBIE TAM U GÓRY!!!!!!!

x-men-ch

09.07.2016 21:04

Odpowiedz
Czołem

Długo mnie tu nie było...
Dlaczego - bo ciągle czuje strach...
Ale wiecie co jest w tym najważniejsze...
Jestem wyleczony z ziarnicy choć ciągle czuje skutki leczenia ale dla mojego Syna będę walczył dalej...
i pomyślałem sobie o jednym....
Jest lato może czas to wykorzystać - tak wiem że musimy unikać promieni słonecznych i wysiłku ale może ludziki z okolic pomorskiego spotkamy się i zrobimy sobie wspólny spływ kajakowy i jakieś ognisko...
czekam na info

Sylvek1989

11.07.2016 20:24

Odpowiedz

Kolego mam pytanie: co masz na myśli ze musimy unikać promieni słonecznych? Skończyłem leczenie w 2013 roku na szczęście się udało i jestem w pełnej remisji, ale nigdy nie słyszałem o unikaniu słońca? Owszem kilka Msc po radioterapii tak, ale dlaczego cały czas? Podziel się wiedzą :-)

Malgosia86

12.07.2016 10:44

Odpowiedz

Ja zakończyłam leczenie w październiku- sama chemioterapia- i mój lekarz czy to rodzinny czy hematolog za każdym razem gdy do nich idę, powtarzają - biada będziesz się opalać, nakopiemy do d...., także filtry 50 stosuję i nie wygrzewam się na słoneczku- zapewne o to chodzi, na rowerze jeżdżę dosyć długie dystanse a tu słońca nie da się uniknąć.... =)