Ogólne
mam wyniki - połowa leczenia
Witam,odebrałam wyniki CT brzucha i k/p.Badanie robione było po 6 wlewie.I: przed leczeniem: pakiet 140/80mm,16mm plynu w oplucnej,pakiet w szyi i jeszcze wązly powiakszone.po VI wlewie: pakiet 60/66...
Prosze o radę
Witam!Mam 24 lata i od jakichś 5 lat jestem stałą pacjentką Poradni Hematologii w jednym z krakowskich szpitali.Zaczęło się od mononukleozy zakaźnej, którą "złapałam" prawie 6 lat temu i w której wyni...
ból gardła
Witam, napiszcie proszę czy kogoś przed zdiagnozowaniem zz bolało gardło? Jeżeli tak to jaki to był ból - codziennie czy co jakiś czas, lekki, mocny itd. I jeszcze jedno jeżeli mogę: czy u kogokolwiek...
Norma LDH
Przeczytałam tutaj, że norma LDH wynosi 120-240 U/L A u mnie w wynikach jest 269, przy wartościach oczekiwanych 240-480. W internecie też znalazłam i jedne i drugie wartości. Ktoś wie na czym polega r...
szansa na ciąze po autoprzeszczepie
hejkamam pytanko jaka jest szansa u kobiet z zjasciemmw ciąże po autoprzeszczepie??
ciąża a nawroty
Dziewczyny, czy jest wśród Was taka ktora zachorowala w czasie ciąży, wyleczyła się, potem (po upływie kilku lat, tzn 2 lub 3)znów zaszła w ciąze i cała ciąże przechodziła bez nawrotów? POzdrawiam
kontrole, a samopoczucie
hej, od jakiegoś czasu śledzę Wasze forum i wiele mi pomaga. tak z ciekawości jednak chciałam poruszyć pewien temat. Otóż zauważyłam jedną rzecz u siebie - prawdopodobnie większość to ma - takie jakiś...
połowa za mną
Witam,chciałam się podzielić z Wami, że mam już połowę za sobą, jestem po III ABVD. We wtorek mam kontrolną CT klatki i brzucha.Oczywiście zaczynam się denerwować wynikami, będą w czwartek.Trzymajcie...
Co do ryzyka po chorobie
Hej!Mam takie pytanie? Czy po ziarnicy nalezy jak ognia unikac wszelkiego typu przeziebien i chorob? Pytam bo pracuje w przedszkolu, wszystkie dzieci zasmarkane, i ja co chwila cos od nich lapie... Ch...
pytanie o badania
witam wszystkich.mam pewien problem.bardzo bliska mi osoba powiedziala ze jest chora na ziarnice,leczyla sie i jest juz pod koniec leczenia.pokazala mi raz jakies badania z ktorych nic nie wynikalao i...
powiększone węzły w jamie brzusznej
Tak, jak obiecałam pisze o mojej dalszej diagnostyce. oczywiście nie wytrzymałam czekając na wyniki biopsji i zadzwoniłam przed terminem....i odziwo lekarz juz je miał. Nie mógł rozmawiac, więc tylko...
Czy zdrowe węzły są wyczuwalne?
Witam. Pytanie jak w temacie. Zastanawia mnie, czy zdrowe węzły można wyczuć w badaniu palpacyjnym, szczególnie gdy osoba badana jest bardzo szczupła. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam.
Prośba o interpretację-LDH u 4-latka
Witam!Trafiłam tu przypadkiem, bo szukałam w necie informacji o normach LDH.Kilka słów o sobie- jestem mamą 4- letniego Misia- którego od 2 tygodni diagnozujemy z powodu nietypowych wyników badań krwi...
badanie PET
Witam!!! Mam pytanko.!!Znajoma potrzebuje zrobić badanie PET ,jednakże lekarz powiedział,że koszt takiego badania wynosi ok.6 tys. Chciałabym zapytać gdzie mozna zrobić takie badanie,aby NFZ pokrył...
szczepienie przeciw tężcowi...
Hej :)Przed chwilą dowiedziałam się,że mam zgłosić się jutro do przychodni na szczepienie przeciw tężcowi.Jestem prawie 3 lata po zakoczeniu leczenia.Jak myślicie,mogę się zaszczepić?Z góry dzięki za...