Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

ile czekaliscie na list z terminem na PET/Gliwice

Autor: Polee • 01.11.2007 14:15 • 7 odpowiedzi

Polee

01.11.2007 14:15

Odpowiedz
hej!
ponad 2 tyg temu przefaxowalam skierowanie na PET-CT w Gliwicach i moze jestem zbyt niecierpliwa, ale juz wariuje czekajac na ustalenie terminu... moze sie bede mniej stresowac znajac dokladna date :)
stad moje pytanie, ile czasu czekaliscie na jakis odzew z tego CO? cos pomoze jak tam zadzownie i sie wywiem??
i czy ten czas oczekiwania na badanie tzn. ok 5 tyg to jest od wyslania skierowania czy od ustalenia terminu??

anya8888

01.11.2007 15:32

Odpowiedz

O 15:15, dnia 2007-11-01 Polee napisał(-a):

hej!

ponad 2 tyg temu przefaxowalam skierowanie na PET-CT w Gliwicach i moze jestem zbyt niecierpliwa, ale juz wariuje czekajac na ustalenie terminu... moze sie bede mniej stresowac znajac dokladna date :)

stad moje pytanie, ile czasu czekaliscie na jakis odzew z tego CO? cos pomoze jak tam zadzownie i sie wywiem??

i czy ten czas oczekiwania na badanie tzn. ok 5 tyg to jest od wyslania skierowania czy od ustalenia terminu??

5 tygodni to czas od zlozenia skierowania,a tydzien przed badaniem powinni zadzwonic w celu powiadomienia o jego terminie, tak przynajmniej jest w CO w Bydgoszczy:)

Karkurt

01.11.2007 19:48

Odpowiedz

O 15:15, dnia 2007-11-01 Polee napisał(-a):

hej!

W moim przypadku zawiozłem skierowanie osobiście bo mieszkam blisko. Miałem zadzwonić za trzy dni od przyjęcia skierowania i zostałem powiadomiony o terminie. W Twoim przypadku coś to długo trwa. Myślę że powinnaś zadzwonić. Byłem w marcu chyba ze się coś zmieniło.

ewolak

02.11.2007 12:28

Odpowiedz

5 tygodni to czas od zlozenia skierowania,

To miałaś szczęście, albo juz się tam polepszyło. Moje skierowanie "poszło" na początku stycznia 2007 a badanie miałam dopiero 17 kwietnia. Czekałam 4 miesiące i to podobno jest norma. A zadzwonili tydzień wcześniej.

Robi

02.11.2007 15:44

Odpowiedz

Z tego co slyszalem od swojego lekarza to na PET w Gliwicach czaka sie okolo 6 tygodni i podobno nie jest to dlugo

anya8888

02.11.2007 16:47

Odpowiedz

O 13:28, dnia 2007-11-02 ewolak napisał(-a):

5 tygodni to czas od zlozenia skierowania,

To miałaś szczęście, albo juz się tam polepszyło. Moje skierowanie "poszło" na początku stycznia 2007 a badanie miałam dopiero 17 kwietnia. Czekałam 4 miesiące i to podobno jest norma. A zadzwonili tydzień wcześniej.

hehe chyba zle sie wyrazilam to 5 tygodni to bylo do ostatniego postu, a na badanie PEt w Bydgoszczy czekalam od konca maja do konca pazdziernika czyli prawie 5 miesiecy :)

Polee

02.11.2007 17:10

Odpowiedz
dzieki za odpowiedzi:)
no to mnie pocieszyliscie... a juz mialam nadzieje ze bede miala prezent na gwiazdke...:(
a te 5 tyg. wzielam z internetu! 5 tyg. w Gliwicach i ok. 16 w Bydgoszczy
najlepiej tam zadzwonie w poniedzialek i zapytam u zrodla ;)

pozdrawiam i zycze zdrowka wszystkim :)
Karolina