Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

wkucie centralne

Autor: jola • 02.01.2006 18:22 • 3 odpowiedzi

jola

02.01.2006 18:22

Odpowiedz

PROSZĘ O POMOC - MOJA SIOSTRA WŁAŚNIE MIAŁA WKUCIE CENTRALNE - CHORUJE NA ZIARNICĘ. PO ZABIEGU MA OKROPNY BÓL PŁUCA- CZY MOGLI JEJ GO USZKODZIĆ?BŁAGAM ODPISZCIE:(

baldi

02.01.2006 22:58

Odpowiedz

O 19:22, dnia 2006-01-02 jola napisał(-a):

MOJA SIOSTRA WŁAŚNIE MIAŁA WKUCIE CENTRALNE

wkłucie ;)

PO ZABIEGU MA OKROPNY BÓL PŁUCA

z tego co mi sie wydaje (no ale

moge

sie mylic) płuca nie bolą.

CZY MOGLI JEJ GO USZKODZIĆ?

mogli, ale gdyby tak sie stalo, to wyszloby to podczas standardowego badania rtg, ktore jest robione zaraz po zabiegu.

ja mysle, ze to po prostu bol stluczonego miesnia/skory. i mysle, ze to minie :-)

pozdrawiam.

ps: jesli mozesz - nie pisz samymi WIELKIMI literami.

Teresa

03.01.2006 21:38

Odpowiedz

O 19:22, dnia 2006-01-02 jola napisał(-a):

PROSZĘ O POMOC - MOJA SIOSTRA WŁAŚNIE MIAŁA WKUCIE CENTRALNE - CHORUJE NA ZIARNICĘ. PO ZABIEGU MA OKROPNY BÓL PŁUCA- CZY MOGLI JEJ GO USZKODZIĆ?BŁAGAM ODPISZCIE:(

ja jak miałam zakładane centralne wkłucie ,to tez mnie bolało mocno,zgłosiłam lekarzowi,zrobili mi rtg,potem cos poprawili i było ok......pozdrawiam

baldi

03.01.2006 23:23

Odpowiedz

O 22:38, dnia 2006-01-03 Teresa napisał(-a):

ja jak miałam zakładane centralne wkłucie ,to tez mnie bolało mocno,zgłosiłam lekarzowi,zrobili mi rtg,potem cos poprawili i było ok...

tia, z tym wkluciem w ogole jakas lipa.. mi w CO-I zakladali je do tetnicy szyjnej gornej (mialem zwisajace kabelki przy szyi).. masakrycznie sie przy tym czulem (ciagle infekcje/goraczka), wiec od razu po aferezach zostalo mi to wyjete..