Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

nie mam juz sil...

Autor: Ewelina • 20.11.2005 18:29 • 8 odpowiedzi

Ewelina

20.11.2005 18:29

Odpowiedz

witam wszystkich....fajnioe ze jest taka strona..pisze po raz pierwszy tylko dlatego, ze moze ktos z was da mi choc odrobine nadziei... Ziarnice wykryto u mnie w czerwcu 2003 roku, przeszlam chemioterapie, naswietlania...bylo dobrze przez 6 miesiecy...potem nawrot... znowu poddalam sie leczeniu, mialam autoprzeszczep w klinice hematologicznej w Katowicach u prof. Hołowieckiego...czuje sie dobrze i zaczelam zyc zyciem tak jak wszyscy..az do teraz...znowu badania PET i okazuje sie ze nie jest dobrze...znowu czeka mnie chemia..nie jestem gotowa aby znowu zmierzyc sie z tym wszystkim...brak juz mi sil...czy kiedykolwiek bedzie jeszcze dobrze?...mam nadzieje. czy jest jeszcze jakis inny sposob leczenia ziarnicy? jakies nowe leki? a moze zna ktos namiary na dobra klinike za granica?...pozdrawiam

Ona

20.11.2005 18:39

Odpowiedz
Jest wiele kombinacji cytostatyków , jesli zastosowane leki nie przyniosły efektu , lekarze bedą probowac do skutku.Pozatym jest interferon, kolejne naswietlania, i mozliwosc kolejnego przeszczepu jesli sie nie mylę.
Ewelino czy ziarnica jest u Ciebie bardzo zaawansowana?Ktore to stadium?

Ewelina

21.11.2005 17:29

Odpowiedz

Moje stadium to ziarnica złosliwa IVB typ klasyczny, lokalizacja pacha prawa z naciekiem do płuca prawego. nie mialam podawanego interferonu, co to za lek? naswietlania w moim przypadku nie pomoga, pani doktor przewiduje mozliwosc przeszczepu rodzinnego w klinice w warszawie. czy ktos mial taki przeszczep? prosze o informacje...

Zoisyte

24.11.2005 09:11

Odpowiedz

O 18:29, dnia 2005-11-21 Ewelina napisał(-a):

Moje stadium to ziarnica złosliwa IVB typ klasyczny, lokalizacja pacha prawa z naciekiem do płuca prawego. nie mialam podawanego interferonu, co to za lek? naswietlania w moim przypadku nie pomoga, pani doktor przewiduje mozliwosc przeszczepu rodzinnego w klinice w warszawie. czy ktos mial taki przeszczep? prosze o informacje...

Moja rada, natychmiast przenoś się do CO Warszawa.

Mogę podać Ci do kogo się zgłosić.

Moje GG 222011

Vjonka

25.11.2005 20:39

Odpowiedz

O 10:11, dnia 2005-11-24 Zoisyte napisał(-a):

Moje GG 222011

Czytam tyak czytam i czasmi poprostu niektóre rzeczy mnie zadziwjają. Czy jest jakaś WIĘKASZA różnica czy Katowice czy Warszawa. Co ma być to będzie i napewno CO w Warszawie tego nie zmieni.

iwona

26.11.2005 16:18

Odpowiedz

O 21:39, dnia 2005-11-25 Vjonka napisał(-a):

Moje GG 222011

Czytam tyak czytam i czasmi poprostu niektóre rzeczy mnie zadziwjają. Czy jest jakaś WIĘKASZA różnica czy Katowice czy Warszawa. Co ma być to będzie i napewno CO w Warszawie tego nie zmieni.

...i tu się mylisz,CO jest najlepsze i często ludzie z nieodpowiednio prowadzonym leczeniem gdzieś w Polsce znajdują ratunek w Warszawie.Leżałam na oddziale plackiem przez 4 miesiące i większość koleżanek nie mieszkało w Warszawie.Ja mieszkam we Wrocławiu...i byłam żle leczona w moim mieście.

joaśka

26.11.2005 18:43

Odpowiedz

O 17:18, dnia 2005-11-26 iwona napisał(-a):

O 21:39, dnia 2005-11-25 Vjonka napisał(-a):

Moje GG 222011

...i tu się mylisz,CO jest najlepsze i często ludzie z nieodpowiednio prowadzonym leczeniem gdzieś w Polsce znajdują ratunek w Warszawie.Leżałam na oddziale plackiem przez 4 miesiące i większość koleżanek nie mieszkało w Warszawie.Ja mieszkam we Wrocławiu...i byłam żle leczona w moim mieście.

Nie choruję na ZZ, i pewnie każdy może miec własne zdanie na temat Hematologii we Wrocławiu, ale tez słyszałam (od pana prof. medycyny pracującego we Wrocławiu, ze w Klinice na Pasteura róznie bywa i w ogóle onkologia we Wrocławiu nie stoi na najwyzszym poziomie. Wielu programów, realizowanych w innych osrodkach po prostu się tam nie robi.

joaśka

26.11.2005 21:42

Odpowiedz

ale uwazam, że niezaleznie od prestizu i fachowości ośrodka co ma byc to i tak będzie

Ewelina

27.11.2005 20:40

Odpowiedz
Prosze o dokładny adres tej kliniki CO w Warszawie i numer kontaktowy do tej kliniki...z gory dziekuje... Pozdrawiam cieplutko