Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

mam wyniki peta!

Autor: Ewolak • 24.04.2007 16:58 • 6 odpowiedzi

Ewolak

24.04.2007 16:58

Odpowiedz
Kochani, walczcie bo warto!!!!!

Odebrałam w piątek wyniki peta. W klatce piersiowej masy tkankowe hipodensyjne i to sporo ale .... bez pobudzenia metabolicznego, co oznacza zwłóknienia.

W jamie brzusznej były niejasności, znaki zapytania, coś tam "zaświeciło" przy trzonie macicy (w jamie brzusznej nie miałam w ogóle węzłów chłonnych powiększonych). Opisujący lekarz zasugerował artefakt, ale nie wykluczył zmiany rozrostowej.
Badanie ginekologiczne jednak potwierdziło artefakt, czyli w moim przypadku błąd związany z ruchomością jelit co dla światła przewodu pokarmowego jest normą.

Pozdrawiam wszytskich i jeszcze raz powtarzam walczcie, nie dajcie sie.

zogra

24.04.2007 17:58

Odpowiedz

O 18:58, dnia 2007-04-24 Ewolak napisał(-a):

Odebrałam w piątek wyniki peta. W klatce piersiowej masy tkankowe hipodensyjne i to sporo ale .... bez pobudzenia metabolicznego, co oznacza zwłóknienia.

W jamie brzusznej były niejasności, znaki zapytania, coś tam "zaświeciło" przy trzonie macicy (w jamie brzusznej nie miałam w ogóle węzłów chłonnych powiększonych). Opisujący lekarz zasugerował artefakt, ale nie wykluczył zmiany rozrostowej.

Badanie ginekologiczne jednak potwierdziło artefakt, czyli w moim przypadku błąd związany z ruchomością jelit co dla światła przewodu pokarmowego jest normą.

no to nie pozostaje nic innego jak tylko GRATULOWAC!!!!!!!

baldi

24.04.2007 18:19

Odpowiedz

pięknie =)

aniuura19

24.04.2007 18:52

Odpowiedz

Wielkie gratulacje :) mam nadzieje ze po jutrzejszym badaniu tez bede mogla napisac cos tak radosnego na forum

Dzieki troche sie rozchmurzylam przed jutrzejszym badankiem...

Trzeba walczyc bo warto

Pozdrawiam i raz jeszcze gratuluje:)

jahalom

24.04.2007 21:22

Odpowiedz

Fajnie, że napisałaś jak wygląda to badanie. Dzięki temu zrozumiałam różnicę między Pet, a zwykłym tomografem. To budzi nadzieję. Gratuluję i cieszę się razem z Tobą.

Powodzenia :)

O 20:52, dnia 2007-04-24 aniuura19 napisał(-a):

Wielkie gratulacje :) mam nadzieje ze po jutrzejszym badaniu tez bede mogla napisac cos tak radosnego na forum

Dzieki troche sie rozchmurzylam przed jutrzejszym badankiem...

Trzeba walczyc bo warto

Pozdrawiam i raz jeszcze gratuluje:)

Asica

25.04.2007 11:09

Odpowiedz
WIELKIE graty

Binka

25.04.2007 14:31

Odpowiedz
Super świetnie :-)