Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Powiększenia węzła tuż przed wizytą kontrolną

Autor: Paula • 18.03.2008 07:17 • 1 odpowiedzi

Paula

18.03.2008 07:17

Odpowiedz

Witam wszystkich. Zwracam sie do Was z pytaniem odnośnie powiększenia węzła przed wizyta kontrolną w CO. Jestem w remisji 3 lata, za tydzień mam wizytę w CO Warszawa. Niestety od niedzieli borykam się z problemem "zębowym", konkretnie z ósemką, która nie może wyjść i robi wiele szkód przy okazji. Pomijając ogromny ból, niepokoi mnie fakt powiększenia węzła podżuchwowego. Jak wspominałam za tydzień mam wizytę i zastanawiam się co z tym fantem zrobi lekarz. Czy po wymacaniu węzła wdrażane są od razu jakieś procedury, dodatkowe badania? Może ktoś z Was miał taką sytuację? Nie ukrywam, że jestem trochę zaniepokojona, gdyż sytuacja taka przytrafiła mi się pierwszy raz. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam.

Milka

18.03.2008 17:59

Odpowiedz

Czesc ,
ja w remisji jestem dopiero od trzech miesiecy ale mam podobny problem.
Wczoraj bylam na kolejnym badaniu krwi ( calcium jest zbyt wysokie) i powiedzialam lekarzowi, ze od jakiegos czasu mam powiekszony migdal? Lekarz skierowal mnie na MRT scan glowy, twearzy ect. Wybieram sie tam 3.04 poza tym sprawdza wszytsko inne co mozna sprawdzic poprzez badanie krwi.
Twierdzi ze to nic nie pokojacego ale trzeba to "zidentyfikowac".
Mysle ( choc nie jestem lekarzem) ze Twoj powiekszony wezel ma zwiazek z zebem, moze jakies zapalenie?
Koniecznie porozmawiaj o tym z lekarzem i nic sie nie marwt bo to nie musi byc zaraz nawrot ziarnicy!!!
pozdrawiam.
Weslego Alleluja :)