może po prostu ósemki wyrosły i się psują teraz i od tego węzeł. Ósemki to zęby, które niestety szybko się psują i trzeba je często usuwać właśnie. Skontroluj może buźkę. W każdym razie wynik usg wg mnie jest jak najbardziej prawidłowy i cieszyłabym się z takiego :)
O właśnie ósemki :) nawet mowiła ze mogłbym wtedy sie udac do chirurga stomatologa. No ale ja jakoś tak zająłem się tymi najpilniejszymi i tym zepsutym a potem to inne sprawy na głowie i wogóle. A powiedz mi Prosze czy przy nieziarniczych chłoniakach wezły szyjne też ulegaja upakietowieniu i zmianie obrazowej na usg??
To badanie robiłem prywatnie na aparacie który podobno posiada możliwość badnia w 3W i takie było robione oraz możliwość oceny przepływu krwi przez węzły własnie. A GDZIEŚ TRAFIŁEM NA INFORMACJE ŻE OBRAZ UKRWIENIA WĘZŁÓW JEST SPECYFICZNY I RADIOLOG OD RAZU WIE ŻE TO ZMIANA. Czy dobrze to rozumiem??
Nessa dobrze ci radzi, zrób porządek z ósemkami;)
Radiolog robiący USG widzi czy węzeł jest podejrzany czy nie...
No właśnie ja ide tym samym tokiem rozumowania.
A po informacjach zdobytych w internecie nie trafiłem na informacje w torej byloby napisane ze wezly z zachowanymi zatokami tluszczowymi a tym bardziej o prawidlowym przepływeie krwi sa zmienione rozrostowo. Ale wolalem sie do Was zwrócić polegajac na waszej wiedzy i doswiadczeniu.
Niemniej chodzi mi po glowie aby isc jeszcze do laryngologa no i onkologa orpocz dentysty
Ale po co do laryngologa i onkologa?
Najpierw zrób porządek z zębami, potem daj szansę węzłom, zęby się zmniejszyły lub całkowicie schowały a jeśli to nie nastąpi to pomyśl co dalej.
Do specjalistów są tak gigantyczne kolejki właśnie przez ludzi, którym się wydaje, że muszą tam pójść.
A naprawdę potrzebujący konsultacji czekają i odwleka się czas, który można wykorzystać na leczenie.
No nie dziw mi się. Zdrowie to nie rzecz, którą wygrywa się na loterii. Sama dobrze wiesz, że węzły to bardzo ważny element naszego organizmu. Stąd moje wyczulone zaintersowanie tą sprawą. Tyle... To nie jest kwestia tego,żę komuś "coś się wydaje" tylko tego,że każdy ceni sobie t co ma najważniejsze - ZDROWIE. Tyle...
No nie dziwię się tym, że martwisz się o zdrowie.
Ale po co się dodatkowo nakręcasz i tracić czas skoro nawet nie masz przesłanek ku temu, że w twoim organizmie dzieje się coś poważnego. Skup się na tych ósemkach, bo od nich węzły będą się powiększały i stworzy się błędne koło...
No i tak zrobię. Po prostu wchodząc tutaj zwyczajnie chciałem zasięgnąć opinii osób, które maja doświadczenie w tej kwestii, aby one się także wypowiedziały. To nie jest tak,że skoro radiolog nie napisał,że sa patologczne to ja mu nie wierzę, tylko po prostu chciałem mieć opinie z każdej strony i specjalisty i osób, które bezpośrednio miały z tym doświadczenie.
Generalnie chciałem wiedzieć czy w Waszym wypadku w czasie badania USG radiolog już wtedy widział, że są one zmienione.
Właśnie nawet w przypadku przepływu krwi przez nie oraz wspomnianej zatoki tłuszczowej, która podobno w przypadku rozrostowej formy węzłow jest niewidoczna. A może się mylę??